Ο… πάτος που είναι;

Ο… πάτος που είναι;

Ο… πάτος που είναι;

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά του συστήματος όσον αφορά τις τιμωρίες των διαιτητών, αλλά και για την ανάκαμψη του ΠΑΟΚ που αναζητείται.   

Δύο υποθέσεις. Δύο καταστάσεις. Δύο ιστορίες και ένα βασικό-παρόμοιο ερώτημα.
 
Πρόκειται για το θεμελιώδες ερώτημα για τον… πάτο (του βαρελιού βεβαίως) και το που αυτός βρίσκεται. (Όχι για την Ελληνική οικονομία και την κοινωνία μας, αλλά γι’ αυτά που εμείς καταπιανόμαστε).  
 
Ξεκίνημα (όπως πάντα με τον ΠΑΟΚ). Μία ομάδα-ερείπιο. Μία ομάδα που θυμίζει την Μεγάλη Παρασκευή. Μία ομάδα που έχει να κερδίσει από…(ποιος θυμάται άραγε) ένα σύνολο καταρρακωμένων παικτών που σκέφτονται ακόμη και το πώς θα περπατήσουν, μην τυχόν πάθουν τίποτα.
 
Ο ΠΑΟΚ έχει να κερδίσει εφτά παιχνίδια και θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ο κατήφορος δύσκολα θα σταματήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα. Πώς να σταματήσει δηλαδή; Με ποια ψυχολογία, με ποιους παίκτες, με ποιους επιθετικούς και κόντρα σε ποιους αντιπάλους;
 
Επειδή ακολουθούν άλλα δύο δύσκολα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Αστέρα, επειδή πολλοί παίκτες επιστρέφουν την άλλη εβδομάδα (τελειώνει η αποθεραπεία ή μπαίνουν για να παίξουν 90λεπτο) νομίζω ότι όλοι στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να περιμένουν και άλλο για την ανάκαμψη. Και όμως… Θα πρέπει να κάνουν κι’ άλλη υπομονή, να αντέξουν και άλλες πιθανές σφαλιάρες.
 
Μπάλα είναι βεβαίως και πολλές φορές τα προγνωστικά διαψεύδονται (αυτή η ομάδα μέχρι και τη Ντόρτμουντ κέρδισε στη Γερμανία!!), αλλά… έτσι είναι. Ο πάτος δεν έχει φανεί ακόμη!
 
Πάμε παρακάτω…
 
Πολλοί εκτιμούν ότι στο Ελληνικό ποδόσφαιρο των εγκληματικών οργανώσεων, εκεί όπου δεν έχουν μείνει ανέγγιχτοι διαιτητές, παράγοντες διαιτησίες, δικαιοδοτικά όργανα, δημοσιογράφοι, μάνατζερ και πολλοί άλλοι, δεν έχουμε κάτι άλλο κακό να δούμε.
 
Νομίζετε…
 
Κατ’ αρχάς η οργάνωση που υπέστη ήττα το περασμένο Σάββατο, όχι μόνο δεν θα πτοηθεί, αλλά θα κάνει τα πάντα για να δείξει πανίσχυρη.
 
Ήδη χθες πήραμε το πρώτο σημάδι. Ας εξηγήσουμε σε όσους (κάνουν ότι) δεν καταλαβαίνουν ποιες οι μέθοδοι της οργάνωσης.
 
Ο διαιτητής Γιάχος έπαιξε στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και για δύο φάσεις όπου κάποια Μέσα είδαν ότι έπρεπε να αποβληθεί ο Τζαβέλλας και ο Βίτορ, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από τους επόμενους έξι ορισμούς!
 
Ο διαιτητής Δημητρόπουλος που ΟΛΗ η Ελλάδα είδε ότι στον αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ εσκεμμένα αποφάσισε να μην αποβάλλει Μιλιβόγιεβιτς και Μποτία για φάσεις τις οποίες είδε, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε (όπως ο Γιάχος), αλλά δύο εβδομάδες μετά από εκείνο τον  αγώνα κέρδισε και άλλο μεροκάματο, αφού ορίστηκε τέταρτος για αγώνα της Κυριακής.
 
Υπάρχει κάποιος που ακόμη κάνει ότι δεν καταλαβαίνει πώς δουλεύει το σύστημα με τις παραδειγματικές-εκφοβιστικές τιμωρίες και τις επιβραβεύσεις σε όσους επιτυγχάνουν τον στόχο;
 
Αλλά αυτά δεν είναι τα χειρότερα (έστω και αν τα προβλέψαμε σε περασμένα blog).  
 
Προσέξτε τι έρχεται. Σημειώστε το…
 
Εκτιμούμε ότι οι φετινοί αγώνες κυπέλλου  Ελλάδας που ακολουθούν (και κυρίως τα παιχνίδια του Ολυμπιακού) θα γραφτούν στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου με τα πιο μελανά γράμματα.
 
Ο Ολυμπιακός ΠΡΕΠΕΙ να πάρει ΚΑΙ το κύπελλο και θα κάνει τα ΠΑΝΤΑ γι’ αυτό.
 
Το πρωτάθλημα τελείωσε, ο στόχος του αήττητου τελείωσε, η Ευρώπη μπορεί να τελειώνει και τώρα τι έμεινε, όπως το είπε ξεκάθαρα και ο εκφραστής των Ολυμπιακών;
 
Το κύπελλο…
 
Είναι πιθανό δηλαδή σε αγώνες του κυπέλλου να σφυρίξουν μέχρι και ο Παπουτσέλης με τον Κασναφέρη… Είναι πιθανό να κινητοποιηθεί όλο το σύστημα. Η οργάνωση του ’11, αλλά και αυτή του ’14!
 
Για τέτοια πράγματα μιλάμε στα ημιτελικά και στον τελικό και ούτε καν περιμένουμε την κλήρωση που γίνεται σε λίγο…
 
Κάποτε ο ΠΑΟΚ (πριν δύο χρόνια) πέρασε από αυτή τη διαδικασία και το σύστημα για να τον τιμωρήσει του αφαίρεσε (μέσω της αμαρτωλής δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ) τρεις βαθμούς από ειδική βαθμολογία πλέι οφ!
 
Φέτος και λίγους μήνες πριν τις εκλογές στην ΕΠΟ, θα δούμε τρισχειρότερα…

Best of internet