Άντερλεχτ - Ολυμπιακός 1-0 (pics, vids)

Δημήτρης Τομαράς
Άντερλεχτ - Ολυμπιακός 1-0 (pics, vids)

bet365

Το... δώρο του Ρομπέρτο έβαλε σε κίνδυνο τον Ολυμπιακό! Η Άντερλεχτ με γκολ-προσφορά προς τον Μποντζί (με τον Μπέμπεκ να μην βλέπει το χέρι του Οκάκα στο 1ο ημίχρονο) νίκησε 1-0 κι απέκτησε προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης στο Καραϊσκάκη!

Πριν από 2,5 χρόνια ήταν ο δεύτερος πολυτιμότερος του αγώνα πίσω από τον Κώστα Μήτρογλου. Ο Ρομπέρτο έβγαζε και αυτά που δεν έβγαιναν. Ο τότε φορ της Αντερλεχτ Μίτροβιτς είχε αγανακτίσει μέχρι που έφτασε στο σημείο να σηκώσει τα χέρια του και να του κάνει νόημα του στυλ «τι βγάζεις ρε μεγάλε». Στο 0-3 των Βρυξελλών πριν από τρία χρόνια ο Μήτρογλου έβαζε αλλά ο Ρομπέρτο έβγαζε.

Ομως 2,5 χρόνια μετά ο Ρομπέρτο έγινε ο μοιραίος παίκτης του Ολυμπιακού. Μία λάθος έξοδος και κόντρα στην ροή του αγώνα έκριναν το ματς. Μιας και από αυτό το γκολ του Μποντζί στο 68' ο Ολυμπιακός θα πάει στην ρεβάνς της Αθήνας κυνηγώντας νίκη με διαφορά δύο τερμάτων. Το θετικό είναι πως μέχρι το γκολ οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο παιχνίδι. Το αρνητικό πως μετά το γκολ δεν αντέδρασαν ποτέ...

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ
Εκπλήξεις δεν υπήρχαν. Ούτε από την μία πλευρά ούτε από την άλλη. Ο Μάρκο Σίλβα με τις απουσίες που είχε (Πάρντο και Ομάρ) και με την ατυχία που του προέκυψε (Σιόβας) πήγε στα απολύτως αναμενομένα. Ενα κλασικό 4-2-3-1 με τον Ντα Κόστα να παίρνει την θέση του Σιόβα, κανονικά ο Σαλίνο στη θέση του Ομάρ και ο Σεμπά στα δεξιά αντί του Πάρντο. Ο Ζντιέλαρ επέστρεψε στην 11αδα (ήταν τιμωρημένος κόντρα στην ΑΕΚ) και έπαιξε κανονικά δίπλα στον Μιλιβόγεβιτς.

Καμία έκπληξη και από τον Χάσι. Κλασικό 4-2-3-1 με τον Ντεφούρ να παίζει δίπλα στον Μπαντζί και τον Τίλεμανς να βρίσκεται στον πάγκο. Μπροστά στην κορυφή ο Οκάκα με τον Τζούριτζιτς να παίζει κοντά του και ουσιαστικά να γίνεται σε πολλές φάσεις κρυφός φορ.

«ΤΡΕΛΟ» ΠΡΩΤΟ 20ΛΕΠΤΟ, ΕΚΟΨΕ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΜΕΤΑ
Μπορεί οι περισσότεροι να περίμεναν ένα κλειστό ματς, που θα πήγαινε στο κέντρο για να... μετρήσουν δυνάμεις σε νοκ άουτ ματς αλλά το πρώτο 20λεπτο στις Βρυξέλλες ήταν «τρέλο». Η Αντερλεχτ μπήκε πιο δυνατά θέλοντας να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό. Και τα κατάφερε. Ευτυχώς για τους «ερυθρόλευκους» ο Ρομπερτο μπήκε από την αρχή συγκεντρωμένος και έβγαλε το σουτ του Τζούριτζιτς στο 5' και στο 6' η κεφαλιά του Οκάδα πέρασε άουτ.

Σε αυτές τις φάσεις ο Ολυμπιακός απάντησε με δύο δικές του. Με τον Σεμπά στο 8' με το πλασέ του να περνάει μόλις και με την μεγαλύτερη στον αγώνα αυτή του Ιντέγε στο 9' όταν ο Ντουρμάζ του έδωσε μισό γκολ αλλά ο Νιγηριανός την έστειλε στο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός απείλησε και στο 22' με τον Ντουρμάζ (σουτ που κατέληξε άουτ). Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Αντερλεχτ είχε δύο καλές φάσεις (με Τζούριτζιτς και Πρατ) και τον Ολυμπιακό να διαμαρτύρεται σωστά για πέναλτι σε χέρι του Οκάκα μετά την κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς!

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ο Ολυμπιακός έχοντας μπει καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο δημιούργησε και περισσότερες φάσεις στο δεύτερο μέρος. Εκλεψε πολλές μπάλες στο κέντρο κι έβγαζε εύκολα επιθέσεις. Ομως ο Σεμπά δεν ήταν σε καλή μέρα όπως και ο Ιντέγε με αποτέλεσμα την κρίσιμη στιγμή να μην τελειώνουν σωστά τις φάσεις οι «ερυθρόλευκοι».

Την σημαντικότερη φάση πάντως την έκανε ο Μιλιβόγεβιτς στο 47'. Ντουρμάζ και Φορτούνης άλλαξαν υπέροχα την μπάλα ο τελευταίος την έστρωσε στον Σέρβο που βρέθηκε μόνος του στο σημείο του πέναλτι αλλά αποφάσισε να εκτελέσει ψηλά άουτ. Στο 55' ο Ντουρμάζ εκτέλεσε το φάουλ και το έβγαλε ο Προτό, στο 64' ο Ιντέγε δεν γύρισε τη μπάλα στον Φορτούνη και έβγαλε την φάση πάλι ο γκολκίπερ της Αντερλεχτ και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να σκοράρει.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΡΟΜΠΕΡΤΟ
Αφού έχανε τις φάσεις ο Ολυμπιακός ήρθε η Αντερλεχτ για να βάλει το γκολ σε στημένη φάση! Και από τραγικό λάθος του Ρόμπερτο που δεν υπολόγισε σωστά την μπάλα και του γλίστρησε μέσα από τα χέρια. Στο 68΄ λοιπόν οι γηπεδούχοι βρήκαν ένα ανέλπιστο δώρο από τον αρχηγό των «ερυθρόλευκων» και ο Μποντζί με προβολή έκανε το 1-0.

Από εκείνο το λεπτό κι έπειτα η Αντερλεχτ θέλησε να διαχειριστεί το υπέρ της 1-0 και ο Ολυμπιακός παρά τις αλλαγές του Σίλβα δεν μπόρεσε ν' απειλήσει ξανά την εστία του Προτό όπως το έκανε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός πάει στην ρεβάνς με το εις βάρος του 1-0 μ' ένα γκολ δώρο του Ρομπέρτο.

MVP: Ο Τζούριτζιτς. Ηταν ο πιο απειλητικός των γηπεδούχων, έφτιαχνε φάσεις ήταν μόνιμος μπελάς για την άμυνα και ξεχώρισε για τους νικητές.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Σεμπά. Μπορεί ο Ρομπέρτο να έκανε την γκέλα που έκρινε το ματς αλλά ο Βραζιλιάνος δεν εμφανίστηκε ποτέ στο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε να μην έχει και τρεξίματα και στο δεύτερο απλά δεν είχε σωστή επιλογή.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Μιλιβόγεβιτς έκανε ένα σπουδαίο ματς αλλά έχει χάσει το γκολ στο 47' ο Ντουρμάζ ήταν ορεξάτος στο πρώτο ημίχρονο αλλά έπεσε στο δεύτερο και ο Σαλίνο τα πήγε καλά παρά το γεγονός ότι είχε κάρτα από το 3'.

Η ΓΚΑΦΑ: Μα φυσικά η έξοδος του Ρομπέρτο. Στο 68' ο Ισπανός δεν υπολογίζει σωστά την μπάλα του γλιστράει από τα χέρια και πηγαίνει στα πόδια του Μποντζί που με προβολή έβαλε το γκολ που έκρινε το ματς.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Με αρκετά λάθη η διαιτησία του Κροάτη Μπέμπεκ. Δεν βλέπει (ούτε αυτός, ούτε ο επιπλέον βοηθός) το χέρι του Οκάκα στην κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς στο πρώτο μέρος (αποκρούει με γροθιά σε μία φάση που πάει και ο σκόρερ Μποντζί για να την διώξει με τα χέρια) για να δώσει πέναλτι και δεν ήταν το ίδιο αυστηρός στον πειθαρχικό έλεγχο για τους παίκτες των δύο ομάδων.



ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σίγουρα δεν αξίζει στον Ολυμπιακό να πάει στην ρεβάνς με το εις βάρος του 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι» στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα ήταν καλύτεροι αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν γκολ τις φάσεις που δημιούργησαν. Η Αντερλεχτ μετά το πρώτο 20λεπτο δεν απείλησε και ο Ρομπέρτο έκανε δώρο το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Μπέσνικ Χάσι): Προτό, Ναγιάρ, Μποντζί, Ντεσάχτ, Μπούτνερ, Μπαντζί, Ντεφούρ (89' Σουάρες), Πρατ, Ατσεαμπόνγκ, Τζούρισιτς (74' Τίλεμανς), Οκάκα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Μασουακού, Ζντιέλαρ (69' Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Σεμπά (81' Πουλίδο), Φορτούνης, Ντουρμάζ (84' Τσόρι), Ιντέγιε

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα