Λεβαδειακός-Ατρόμητος Αθηνών 1-1

Νίκος Τσιώκος
Λεβαδειακός-Ατρόμητος Αθηνών 1-1

bet365

Μετά από δύο... ανεπιτυχείς προσπάθειες με την 3η έγινε ματς για την 16η αγωνιστική! Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος, προηγήθηκε, είχε δοκάρι με τον Στόιτσεφ, όμως ο Λεβαδειακός... έσωσε τον βαθμό (1-1). Κόκκινη ο Τριποτσέρης!

Αυτή τη φορά δεν είχε ούτε δυνατό αέρα, ούτε χιόνια στη Λιβαδειά. Μετά από δύο αναβολές, διεξήχθη κανονικά το εξ' αναβολής παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής μεταξύ Λεβαδειακού και Ατρομήτου, το οποίο ήταν το μοναδικό που εκκρεμούσε από την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου. Αυτό, λοιπόν, τα είχε όλα. Ρυθμό, φάσεις, δύο γκολ, δοκάρι και αποβολή, με Βοιωτούς και Περιστεριώτες να μένουν στο ισόπαλο 1-1.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τον Λεβαδειακό ο Βερέμκο ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μουλόπουλος δεξιά στην άμυνα, ο Μεντί αριστερά και οι Γιάχιτς, Τριποτσέρης στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Ατζαγκούν, Μαχαμάτ και μπροστά τους οι Μπεν, Ντομοβτσίσκι, Μερεμπασβίλι από δεξιά προς τα αριστερά. Στην κορυφή ο Μάντζιος.

Για τον Ατρόμητο ο Μπάρκας πήρε τη θέση του Γκορμπούνοφ κάτω από τα γκολπόστ, με τον Κοντοέ να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Μπίτολο το αριστερό και τους Λαζαρίδη, Φυτανίδη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Κεϊτά, Ούμπιντες και μπροστά τους οι Μπρίτο (δεξιά), Ματέι (δεκάρι), Στόιτσεφ (αριστερά). Μοναδικός προωθημένος ο Λε Ταλέκ.

Καλύτερος ο Ατρόμητος, του έλειψε το γκολ

Το ματς είχε καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ατρόμητο να είναι καλύτερος, να κυκλοφορεί την μπάλα, να έχει την κατοχή και τις φάσεις, αλλά να μην μπορεί να πετύχει το γκολ, που θα του έδινε το προβάδισμα. Το γυριστό σουτ του Μπρίτο μπλόκαρε ο Βερέμκο στο 16', ενώ στο 22' αυτό του Μπίτολο από αριστερά απομάκρυνε ο Γιάχιτς πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Άλλο ένα, αυτή τη φορά από τον Λε Ταλέκ μέσα από την περιοχή, απέκρουσε ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού, ενώ οι Βοιωτοί άρχισαν να βγαίνουν μπροστά με αξιώσεις από το 30' και μετά. Μάλιστα, είχαν και κάποιες καλές στιγμές, στις οποίες απείλησαν τον Μπάρκα.

Η κεφαλιά του Μάντζιου κατέληξε άουτ στο 31', ο τερματοφύλακας των Περιστεριωτών μπλόκαρε το σουτ του ίδιου παίκτη στο 35', όπως και του Μαχαμάτ έξω από την περιοχή στο αμέως επόμενο λεπτό, ενώ στο 41' οι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερη ευκαιρία για να πετύχουν ένα τέρμα.

Ο Μερεμπασβίλι έφυγε έχοντας χώρο από αριστερά, έδωσε στον Μάντζιο, αυτός μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του αντίπαλου γκολκίπερ. Είχε προηγηθεί ένα σουτ του Λε Ταλέκ, το οποίο μπλόκαρε ο Βερέμκο στο 39', ενώ η φάση του Μάντζιου ήταν και η τελευταία του πρώτου μέρους.

Ίδιο σκηνικό και 0-1

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες δίχως σκορ στα αποδυτήρια και στην επανάληψη το σκηνικό ήταν ίδιο στα πρώτα λεπτά, με τον Ατρόμητο να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να ψάχνει το γκολ, που θα του έδινε το προβάδισμα.

Ωστόσο, αυτή τη φορά το βρήκε στην πρώτη του τελική, με τον Ούμπιντες να εκτελεί το κόρνερ από αριστερά και τον Φυτανίδη με ωραία κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 51'.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο τέρμα τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Κοντοές έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και η κεφαλιά του Στόιτσεφ σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Βερέμκο.

Ισοφάρισε με αμφισβητούμενο πέναλτι

Όμως, στο 55' ο Λεβαδειακός στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια κέρδισε πέναλτι. Ο Κεϊτά έκανε το τάκλιν, ο Μερεμπασβίλι έπεσε στην περιοχή και ο Στυλιαράς έδειξε την άσπρη βούλα, αν και δεν είναι ξεκάθαρο αν υπάρχει ανατροπή. Ο Μάντζιος ευστόχησε από τα 11 μέτρα και οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια.

Του έκοψε τη φόρα ο Τριποτσέρης

Γεγονός που έδωσε ψυχολογία στον Λεβαδειακό για να κυνηγήσει την ανατροπή. Βέβαια, και ο Ατρόμητος είχε τις ευκαιρίες του για να φτάσει στην επίτευξη δεύτερου γκολ. Από λάθος της άμυνας των Βοιωτών ο Ματέι πήρε την μπάλα και έκανε το πλασέ, με τον Βερέμκο να αποκρούει στο 58', ενώ ο Μπρίτο έκανε κακό σουτ από κοντά τέσσερα λεπτά αργότερα για να φύγει η μπάλα ψηλά άουτ.

Ο Ούμπιντες σταμάτησε πάνω στη γραμμή την προβολή του Μεντί στο 63', με τον Μπεν να πλασάρει ψηλά άουτ όντας... φάτσα με το τέρμα στο 65', φάση στην οποία τραυματίστηκε, αφού χτύπησε στο δοκάρι. Στο 72', ωστόσο, η ομάδα της Λιβαδειάς έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της σωστής αποβολής του Τριποτσέρη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, κάτι που έκοψε τη φόρα των γηπεδούχων στην προσπάθεια να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από το ματς.

«Παπ» και... οφσάιντ!

Ο Ατρόμητος θέλησε να εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα στις όποιες φάσεις είχε. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Βερέμκο στο 74', ενώ στο 80' πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Στο 84' ο Λε Ταλέκ σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία, αφού δέχτηκε ωραία μπαλιά, κατέβασε την μπάλα και έκανε το πλασέ, το οποίο απέκρουσε ο αντίπαλος γκολκίπερ. Πάντως, και στην περίπτωση που ο Ατρόμητος σκόραρε, το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο Ούμπιντες εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, ο «Παπ» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, όμως ο δεύτερος βοηθός Μεσσήνης σήκωσε τη σημαία, με τον φορ του συλλόγου των δυτικών προαστίων να φαίνεται ότι ήταν πιο πίσω από τους αμυντικούς των γηπεδούχων.

Με αυτόν τον τρόπο, το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας, με τον Λεβαδειακό να παραμένει χωρίς νίκη μέσα στο 2016, και τον Ατρόμητο να μην παίρνει ούτε τώρα «τρίποντο» στη Λιβαδειά.

Man of the match: Ο Μάντζιος ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι και χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ατρόμητος τα έκανε όλα καλά, όμως στην τελική προσπάθεια τα χάλαγε. Βρήκε δίχτυα από στημένη φάση, τόσο στο γκολ που μέτρησε, όσο και σε αυτό που ακυρώθηκε, και παρά τις ευκαιρίες και την καλή εμφάνιση δεν μπόρεσε να φύγει με τη νίκη από τη Λιβαδειά.

Στο ύψος του: Ο Φυτανίδης άνοιξε το σκορ για τον Ατρόμητο, ενώ καλό παιχνίδι έκαναν και οι Μπίτολο, Ούμπιντες.

Η γκάφα: Την έκανε ο Τριποτσέρης, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς... έσβησε τις όποιες ελπίδες του Λεβαδειακού να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το παιχνίδι.

Το στραγάλι: Σωστή η αποβολή του Τριποτσέρη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στο πέναλτι δεν είναι ξεκάθαρο αν υπάρχει παράβαση. Ο Κεϊτά κάνει το τάκλιν, ο Μερεμπασβίλι πέφτει στο έδαφος, όμως δε φαίνεται αν όντως έχει γίνει ανατροπή. Στο γκολ που ακυρώθηκε στα... χασομέρια ο Παπαδόπουλος φαίνεται να είναι πιο πίσω από τους αμυντικούς του Λεβαδειακού.

Το ταμείο του Gazzetta: Στην τρίτη προσπάθεια έγινε ματς στη Λιβαδειά, αφού τις δύο προηγούμενες φορές είχαμε αναβολή λόγω δυνατού αέρα και χιονόπτωσης. Αυτή τη φορά οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλύτερες και είδαμε ένα ωραίο παιχνίδι μεταξύ Λεβαδειακού και Ατρομήτου, το οποίο τα είχε όλα.

Ρυθμό, φάσεις, δύο γκολ, δοκάρι και αποβολή, με τους Βοιωτούς και τους Περιστεριώτες να μένουν στο 1-1. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά τα χάλαγαν στην τελική προσπάθεια. Βρήκαν δίχτυα από στημένη φάση, είχαν το δοκάρι με τον Στόιτσεφ, και ισοφαρίστηκαν με πέναλτι.

Όταν είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα, δεν κατάφεραν να σκοράρουν, με αποτέλεσμα να φύγουν με την ισοπαλία από την πρωτεύουσα της Βοιωτίας και να παραμείνουν χωρίς νίκη εκεί. Από εκεί και πέρα, είναι αξιοσημείωτο και το γεγονός ότι ο Λεβαδειακός δεν έχει πάρει ακόμα «τρίποντο» μέσα στο 2016.

Συνθέσεις ομάδων

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Βερέμκο, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Γιάχιτς, Μεντί, Ατζαγκούν (60' Καψάσκης), Μαχαμάτ, Μπεν (68' Μπελγκαζουανί), Ντομοβτσίσκι (46' Τόπι), Μερεμπασβίλι, Μάντζιος.

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Μπίτολο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κοντοές (87' Λημνιός), Κεϊτά, Μπρίτο, Ούμπιντες, Στόιτσεφ (80' Παπαδόπουλος), Ματέι (68' Γροντής), Λε Ταλέκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα