Σπόρτινγκ Χιχόν – Μπαρτσελόνα 1-3

Γιώργος Καραμάνος
Σπόρτινγκ Χιχόν – Μπαρτσελόνα 1-3

bet365

Ο Μέσι πέρασε τα 300 στη La Liga, ο Λουίς Σουάρες έβαλε γκολάρα και η Μπάρτσα καθάρισε με το χρωστούμενο ματς της (1-3 στη Χιχόν), για να βρεθεί στο +6 και +7 από τους Μαδριλένους διώκτες της.

Και συνεχίζει και συνεχίζει και... Η Μπαρτσελόνα είχε έναν λογαριασμό να τακτοποιήσει από τον Δεκέμβριο και την απουσία της στην Ιαπωνία για το Μουντιάλ Συλλόγων. Δεν είχε παίξει στο «Μολινόν» με τη Σπόρτινγκ Χιχόν. Το έκανε λοιπόν κι αυτό και αφού νίκησε εύκολα με 3-1, είδε τη διαφορά της από την 2η Ατλέτικο να αυξάνεται στο +6 και την 3η Ρεάλ στο +7.

Οι Μπλαουγκράνα πήραν μάλιστα το παιχνίδι χαλαρά. Μόνο σε κάποια λεπτά πάτησαν γκάζι και έκαναν ζημιά στους αντιπάλους τους. Πρώτοι απείλησαν όμως οι γηπεδούχοι με το σουτ-προβολή του Μενέντεθ (9'), ενώ στην απάντηση ο Κουέγιαρ νίκησε σε τετ α τετ τον Λουίς Σουάρες (20'). Τότε ήταν που ανέλαβε ο Μέσι. Πίσω από το ημικύκλιο (25') πυροβόλησε στη δεξιά γωνία για το 0-1, αλλά δύο λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση με κοντινή προβολή του Κάστρο.

Ο Μέσι ωστόσο, επανήλθε (31'). Επαιξε το 1-2 με τον Σουάρες και πλάσαρε όμορφα με φάλτσο με το μυτάκι. Αυτό ήταν το 301ο γκολ του στη La Liga και έγινε ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων (Γκριβς, Μίλερ, Μπλούμερ, Ντιν) που ξεπερνάει αυτό το νούμερο σε μία και μόνο Λίγκα.

Ακολούθησε ένα εντυπωσιακό πλασέ του Νεϊμάρ στο δοκάρι και στην επανάληψη ήρθε ένα λάθος πέναλτι. Ο Κουέγιαρ μαζεύτηκε, πέφτοντας προς τον Νεϊμάρ, που περισσότερο το κέρδισε. Ο πορτιέρο όμως της Χιχόν φρόντισε να πέσει σωστά στη δεξιά γωνία και να πιάσει την εκτέλεση του Σουάρες. Ηταν το έκτο χαμένο για φέτος από τα 12 που έχει σουτάρει η Μπάρτσα, η οποία προφανώς είναι πλέον καλύτερα να συνεχίσει τις πάσες από την άσπρη βούλα.

Ο Ουρουγουανός πάντως έσπευσε να αποκαταστήσει την... τάξη και στο 67' αφού άδειασε με προσποίηση δύο αντιπάλους, σημάδεψε με το αριστερό στην απέναντι γωνία, βάζοντας μία αυθεντική γκολάρα, την 24η φετινή του στη La Liga. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και η Μπαρτσελόνα μπορεί να σκέφτεται ότι όποτε στην ιστορία της βρέθηκε σε αυτήν την περίοδο με διαφορά έξι πόντων, δεν έχασε τον τίτλο.

* Μετά τους Ρονάλντο (Φαινόμενο), Μέσι, ο Λουίς Σουάρες έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης των Καταλανών που φτάνει σε μία σεζόν τα 40 γκολ!

Σπόρτινγκ Χιχόν (Αμπελάρδο): Κουέγιαρ, Λιχνόφσκι, Κανέγια, Λόρα, Κάσες, Μασκαρέλ, Πέρεθ (68' Λόπεθ), Μενέντεθ (73' Μπαρέρα), Χαλίλοβιτς, Κάστρο (68' Γιόνι)

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Ματιέ, Πικέ (82' Μπαρτρά), Αντριάνο, Αλέις Βιδάλ, Μπουσκέτς (81' Μασεράνο), Ράκιτιτς, Αρντά Τουράν, Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα