Μπενφίκα – Ζενίτ 1-0

Γιώργος Καραμάνος
Μπενφίκα – Ζενίτ 1-0

bet365

Το γκολ του Ζόνας στις καθυστερήσεις χάρισε στους Αετούς της Μπενφίκα το προβάδισμα πρόκρισης (1-0) επί της Ζενίτ που έπαιξε μόνο για την ισοπαλία.

Το ματς ήταν Χ ξεκάθαρα. Φάσεις ελάχιστες, η Μπενφίκα πάλευε και η Ζενίτ κρατούσε κλειστά πίσω. Στο 90' όμως ο Κρισίτο πάτησε από πίσω χωρίς λόγο απρόσεκτα τον Καρσελά και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Με την εκτέλεση του φάουλ ο Ζόνας πετάχτηκε πιο ψηλά απ' όλους και εκτέλεσε τον Λοντίγκιν, διαμορφώνοντας το 1-0 στο 91'.

Ηταν απρόσμενη η εξέλιξη με βάση την εικόνα του αγώνα, αλλά με τους Αετούς να το αξίζουν για την επιθυμία τους να παίξουν. Ο Ζόνας (29') είχε ένα καλό σουτ και ο Λοντίγκιν (69') σταμάτησε εξ επαφής τον Γκαϊτάν. Οι Ρώσοι έπειτα από διακοπή δύο μηνών, το μόνο που είχαν αν επιδείξουν ήταν ένα καλό φάουλ του Χουλκ.

Το παιχνίδι γενικά ήταν σκληρό με πολλά ζόρικα μαρκαρίσματα και επτά κάρτες. Οι Κώστας Μήτρογλου και Ανδρέας Σάμαρης βρέθηκαν στην 11άδα από το ξεκίνημα. Ο Ελληνας φορ όμως δεν πήρε μπάλες και αντικαταστάθηκε στο 63'. Ο Σάμαρης έπαιξε και στα 94 λεπτά, είχε πολλά τρεξίματα και έδωσε τις μάχες του κόντρα σε Σατόβ, Βίτσελ, συμβάλλοντας στο να αποκτήσουν οι Λουζιτανοί αυτό το μικρό, αλλά καθαρό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο «Πετρόβσκι».

* Η Μπενφίκα έχει φέρει εντός έδρας 12 φορές 1-0 σε νοκ άουτ ευρωπαϊκό ματς και έχει προκριθεί στις 11 (σ.σ.: μόνο από την Αντερλεχτ το 2004 αποκλείστηκε με 3-0)!

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Ζούλιο Σέζαρ, Ζαρντέλ, Αντρέ Αλμέιδα, Ελισέου, Λίντελοφ, Σάμαρης, Ρενάτο Σάντσες, Πίτσι (72' Καρσελά), Γκαϊτάν, Ζόνας, Μήτρογλου (63' Ραούλ Χιμένες)

Ζενίτ (Αντρέ Βίλας Μπόας): Λοντίγκιν, Γκαράι, Κρισίτο, Λόμπαερτς, Ανιούκοβ, Χάβι Γκαρθία, Βίτσελ, Ντάνι (87' Μαουρίσιο), Σατόβ (81' Ζιρκόβ), Χουλκ, Τζιούμπα (74' Κοκόριν).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα