Τι 'χες ΠΑΟΚ; Τι 'χα πάντα...

Τι 'χες ΠΑΟΚ; Τι 'χα πάντα...

Νίκος Τζαντζαράς Νίκος Τζαντζαράς
Τι 'χες ΠΑΟΚ; Τι 'χα πάντα...

bet365

Ο Ν.Τζαντζαράς προσπαθεί να εξηγήσει γιατί παρά τις ειλημμένες αποφάσεις στον ΠΑΟΚ για αλλαγές, ξοδεύουν αλόγιστα και πάλι τον χρόνο. Και προτείνει για κάποιους... κρέμασμα.

Ο Φλεβάρης έφτασε στην μέση και όπως παραδοσιακά πια την τελευταία τετραετία, αυτή είναι – πάνω κάτω – η εποχή που ναυαγεί το τρέχον πρότζεκτ στην Τούμπα. Επίσης παραδοσιακά, εδώ κάπου ξεκινά να σπαταλάται και ο χρόνος για τον ΠΑΟΚ, ενόψει των επιλογών για το μέλλον. Είναι σα να ψάχνει κανείς την λογική (διοικητική, επιχειρηματική, οικονομική, ποδοσφαιρική) και να καθίσταται αδύνατο να συναντηθεί μαζί της... Ας κάνουμε μια απόπειρα προσέγγισης, όλου αυτού που συμβαίνει, από μιαν άλλη πλευρά, δίνοντας βαρύτητα στην παράμετρο του χρόνου, κάνοντας πρώτα πρώτα, μερικές δυσάρεστες παραδοχές της κατάστασης:

1. Ο Φρανκ Άρνεσεν, είναι “τελειωμένος” από τον ΠΑΟΚ. Μπορεί να έχει χίλια δίκια με το μέρος του – μπορεί να έχει όλο το άδικο της Γης. Εκείνος ίσως να λέει πως δεν του δόθηκε ο χρόνος. Το γεγονός είναι πως σήμερα έχει απολέσει πλήρως την εμπιστοσύνη Σαββίδη. Πολλοί από τους παίκτες που διάλεξε κι έφερε στην Θεσσαλονίκη, στερούνται προσωπικότητας και ποιότητας, αναλογιζόμενος κανείς το κόστος τους. Βάλτε και την επιλογή του “άγουρου” προπονητή και δε θέλει παραπάνω ανάλυση για να δικαιολογηθεί το σημερινό κλίμα: Καμιά από τις δυο πλευρές δεν είναι χαρούμενη γι αυτήν την συνεργασία – καμιά απ' τις δυο πλευρές δεν φαντάζεται πως μπορεί να συνεχιστεί.

2. Ο Ιγκόρ Τούντορ είναι “τελειωμένος”, από τον ΠΑΟΚ. Ο Σαββίδης δεν προκύπτει πως τον διατηρεί για να συνεχίσει μαζί του και του χρόνου. Τον διατηρεί για να “λουστεί” ό,τι απέμεινε από την σεζόν, πριν αντικατασταθεί από εκείνον που θα επιλέξει ο επόμενος κουμανταδόρος που θα λάβει το γενικό πρόσταγμα, να στήσει το νέο σχέδιο; Τον διατηρεί από... γινάτι, επειδή κανένας προκάτοχός του δεν πρόλαβε να βγάλει χρονιά και τούτον εδώ τον... συμπάθησε ο ίδιος και ο γιος του; Το ζήτημα είναι πως ο προπονητής δεν δείχνει ικανός ως τώρα να εκμεταλλευτεί την παραμονή... μπόνους στον πάγκο του, βελτιώνοντας την εικόνα και την αποτελεσματικότητα της ομάδας, ώστε να περάσουν κι από κάποιον δεύτερες σκέψεις για την επόμενη χρονιά...

3. Ο Λούμπος Μίχελ είναι εδώ και είναι ο νέος “ηγέτης” του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ. Με τον Άρνεσεν υπό προθεσμία και “τρώγοντας” τον Βεζυρτζή στην στροφή, φαίνεται από τον τρόπο που λειτουργεί στην ΠΑΕ, πως είναι ο κεντρικός μοχλός των επερχόμενων εξελίξεων. Αν θα το κάνει με την βοήθεια ενός τεχνικού διευθυντή (μάλλον έτσι θα γίνει) και ενός άλλου προπονητή, είναι θέμα χρόνου να το μάθουμε.

4. Ο ΠΑΟΚ, έχει ποδοσφαιριστές. Παρά τις όποιες “αστοχίες” υλικού, το ρόστερ δεν είναι για πέταμα, όπως έφτασε να μοιάζει στα μάτια πολλών. Έχει μια πολύ σημαντική βάση ποδοσφαιριστών, σε εξαιρετικές ηλικίες, που χρειάζονται την ενίσχυση από 3-4 ποδοσφαιρικές προσωπικότητες με ποιότητα. Έχει ο ΠΑΟΚ παίκτες, που πρεπει να δουν και να νιώσουν πως υπάρχουν δομές ποδοσφαιρικού τμήματος από πάνω τους που λειτουργούν κι ένας προπονητής που να σέβονται, εκτιμούν και “φοβούνται”. Αν συνεχιστεί βεβαίως το... ρεμπέτ ασκέρ, ίσως να απαξιωθούν περαιτέρω.

Και τι περιμένουμε;

Ναυάγησε λοιπόν το τρέχον σχέδιο και οι πρωτομάστορές του είναι υπό προθεσμία. Δεν στηρίχθηκε, δεν περιβλήθηκε με υπομονή κι εμπιστοσύνη, δεν ήταν τα κατάλληλα πρόσωπα – δεν λειτούργησε βρε αδερφέ και συμπαρέσυρε και τους εμπνευστές του, με τον Άρνεσεν πρώτο και καλύτερο. Εδώ είναι και ο επόμενος που θα βάλει μπρος: Μίχελ. Ε και τι περιμένουμε; Όπως ακριβώς και πέρσι, είμαστε μπροστά στο ενδεχόμενο ο ΠΑΟΚ να σπαταλήσει όλη την άνοιξη, αντί να την “κερδίσει” ως χρονικό διάστημα και να παρουσιαστεί έτοιμος του χρόνου. Αντί να γίνει περικοπή ζημιάς, εφόσον έχει διαπιστωθεί το ναυάγιο, να χαιρετηθεί με ευγένεια και μια επιταγή ο Άρνεσεν, αφού εκρίθη αποτυχημένος, να έρθει ήδη ο αντικαταστάτης του, να μπορέσει στις εναπομείνασες αγωνιστικές, play off και κύπελλο να αξιολογήσει προπονητή και υλικό, να μάθει τον νέο του “βιότοπο”, να τριφτεί με τους συνεργάτες και την ιδιοκτησία, να προετοιμαστεί για όποιους και όσους θα αντικατασταθούν, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται για μια φορά ακόμα σε... στοπ καρέ.

Διαρροές για δυσαρέσκεια για τον Άρνεσεν, μισόλογα και βυζαντινισμοί, που έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της διοικητικής καθημερινότητας μιας εταιρίας και μιας ομάδας, που ο ιδιοκτήτης αδυνατεί να εμπιστευτεί οποιονδήποτε επό εκείνους που μόνος του επιλέγει. Και έτσι το αδιέξοδο γίνεται τόσο αισθητό, που καταρρακώνει άπαντες. Και ποδοσφαιριστές και κόσμο και στο τέλος και τον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη. Που “άκουσε” μπόλικα και δεν πέρασε καλά έξω από την Τούμπα, εν μέσω του συγκεντρωμένου πλήθους το βράδυ της Κυριακής. Καλές είναι οι λογικές διαμαρτυρίες. Δε γίνεται όλοι στον σύλλογο να καταπίνουν τις ήττες αδιαμαρτύρητα.... Μόνο που κάπου εδώ, οφείλει ο ΠΑΟΚ συνολικά, λειτουργώντας σαν οργανισμός με αντισώματα, να τραβήξει γραμμή:

Να καταλάβει ο Σαββίδης τα λάθη του – Όχι να “κρυώσει” με την ομάδα.

Να αντιληφθεί ο Σαββίδης την πίκρα του κόσμου – Όχι να οδηγηθεί σε δεύτερες σκέψεις για την ενασχόλησή του με τον ΠΑΟΚ.

Ο αυτοκαταστροφικός ΠΑΟΚ, πρέπει να ηττηθεί από τον ΠΑΟΚ της προόδου. Και πρόοδος χωρίς Σαββίδη, δεν υφίσταται. Χωρίς Σαββίδη, υπάρχει αβεβαιότητα και καταστροφή. Ο Πόντιος είναι εγωιστής και τέτοια “σκηνικά” σαν της Κυριακής έξω απ' το γήπεδο, δεν τα σηκώνει ο οργανισμός του. Ο φόβος “να σηκωθεί να φύγει”, δεν είναι κακό να αιωρείται πάνω από την Τούμπα, αν είναι να συνετίσει κάποιους.

Ο Ιβάν Σαββίδης, είναι το σήμερα και το αύριο του ΠΑΟΚ. Είναι η μόνη δύναμη που βρέθηκε ποτέ στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ και που μπορεί να υποστηρίξει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της ομάδας και του κόσμου. Να έρθει με τα “νερά” του ΠΑΟΚ πρέπει κι όχι να χαθεί.

Γιατί αν χαθεί ο Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ, εκείνοι που θα έχουν επιτελέσει αυτό το κατόρθωμα, θα πρέπει να κρεμαστούν απ' τα κοντάρια έξω απ' την Τούμπα. Εκεί που θα έπρεπε να ανεμίζουν λάβαρα τίτλων...

Υγ1 Δεν μπορώ να αρνηθώ πως είναι κομματάκι... διασκεδαστικό να ακούει κανείς να “σκούζουν” στον Ολυμπιακό για την διαιτησία. Εύκολο έρχεται στο στόμα η απάντηση “να κάνουν ομάδα να νικάει και τα σφυρίγματα”. Αλλά από την άλλη, δεν αναζητούσαμε στο ποδόσφαιρο άλλον νταβατζή. Και καλό είναι αυτό να το έχουν υπόψη τους στον ΠΑΟΚ, όσοι μπορεί να οραματίζονταν... “μέτωπα”.

Υγ2 Εμείς τα βράδια μαζευόμαστε και τα λέμε. Στις 22.00 καθημερινές, εκτός απροόπτου. Σήμερα (15/2) με τον Δημήτρη Τζορμπατζόγλου. Και βλέπω πως έρχεστε και πολλοί καινούριοι. Μην ντρέπεστε. Κοπιάστε...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Τζαντζαράς
Νίκος Τζαντζαράς

Δηλώνει πρόσφυγας, "ασπρόμαυρος" και ραδιοφωνατζής.

Το 1970 γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, με ρίζες από Πόλη, Σμύρνη και Μακεδονία.

Το 1976 πρωτομπήκε στην Τούμπα, που θα τον "αιχμαλώτιζε" με μιάς, διά παντός.

Το 1986 πρωτο - βρίσκεται μπροστά σε ("πειρατικό") μικρόφωνο. Ένιωσε να "χωράει" κάπου ολόκληρος... Δεν ξανασηκώθηκε.

Το 1988 η εισαγωγή του στην Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης (Γερμανικό), συμπίπτει με τη νομιμοποίηση της "ιδιωτικής ραδιοφωνίας", που τον βρίσκει στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη". Η επιλογή γίνεται αυτόματα...

Θα εργαστεί μέχρι και το 2003 ως ρεπόρτερ/ αρχισυντάκτης/ παρουσιαστής/ αρθρογράφος/ σύμβουλος έκδοσης/ διευθυντής σε Αθλητική Μ.Θ., Αθλητικό Metropolis, Δημοτικό Ραδιόφωνο Καλαμαριάς, Μetrosport, Ωμέγα τηλεόραση, Alpha TV, Ήλιο των Σπορ, με τρελή αδυναμία στα... ξεκινήματα. Θα συνιδρύσει τον Libero 107,4.

Από τον Οκτώβρη 2004 και για τέσσερα χρόνια, ζει στην Αθήνα και παρουσιάζει καθημερινές εκπομπές στον Sport fm, αρθρογραφεί στην Sportday και... εκμαυλίζει αθώες ψυχές στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, μιλώντας τους για "Παραγωγή και παρουσίαση ραδιοφωνικών εκπομπών".

Τον Μάρτιο του 2013 ξεκινά το FatGames.gr από τα "Χοντρά παιχνίδια", τίτλο επί πολλά χρόνια της ραδιοφωνικής του εκπομπής. Τον Ιούνιο του 2014 επιστρέφει στο επαγγελματικό... πατρικό του, το "Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5".

Σήμερα κοκορεύεται πως είναι ο μόνος Έλληνας blogger, που εργάζεται για όλες του τις υποχρεώσεις (Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 Δε-Πα 13.00-16.00, FatGames.gr, Fatgames on YouTube και Gazzetta.gr) από το γραφείο/studio του σπιτιού του.