Λίγο απ' όλα!

Λίγο απ' όλα!

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Λίγο απ' όλα!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει...αλλιώς στο blog του στο gazzetta.gr με λίγο από όλα όσα είδαμε και ακούσαμε από την...δράση του Σαββατοκύριακου!

Θα το πάω αλλιώς το σημερινό blog. Θα σημειώσω όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο με ένα-δυο σχολιάκια και θα περιμένω αντιδράσεις. Λίγο από όλα και όλους, λοιπόν. Ξεκινάμε;

-Ξημερώματα Σαββάτου. Άγνωστοι που δεν ασχολούνται με τον ΑΡΗ μπουκάρουν στο γήπεδο των Αμπελοκήπων και σκίζουν δίχτυα, γράφουν συνθήματα κατά του ΑΡΗ και του SUPER-3 (ούτε με αυτόν ασχολούνται), πετάνε καρφιά στον αγωνιστικό χώρο και καταστρέφουν τον χλοοτάπητα. Το παιχνίδι γίνεται κανονικά, ο ΑΡΗΣ κερδίζει 0-3 και σε συνδυασμό με την ήττα του Νέστου πάει στο συν 10 με ένα ματς λιγότερο. Φυσικά και άγνωστοι είναι αυτοί που τα έκαναν και ήθελαν να τραμπουκίσουν τον τοπικό Ηρακλή.

-Απόγευμα Σαββάτου στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Μπαχαλάκηδες μπουκάρουν σε αγώνα γυναικείου χαντμπολ πετάνε φωτοβολίδες και διάφορα άλλα με τον Ιβάν Σαββίδη να φυγαδεύται. Τα ΜΑΤ που θα πήγαιναν στο γήπεδο, ενώ δίπλα θα διεξάγονταν Ηρακλής-ΠΑΟ στο βόλει, πήγαν κάπου άλλου και απουσίαζαν. Μέτρα τάξης. Όμορφη Θεσσαλονίκη!

-Λίγο μετά ο ΑΡΗΣ περνάει από τα Τρίκαλα (έχει άλλα 2-3 τέτοια εκτός έδρας ματς που πρέπει να πάρει για να τερματίσει τρίτος στην κανονική διάρκεια) με άνεση, ενώ ο ΠΑΟΚ που θα τον περνούσε στην κανονική διάρκεια -κατά δήλωσή των θαυμαστών του Σόφο για ένα μήνα- προσφέρει στο Ρέθυμνο την πρώτη εκτός έδρας νίκη του φέτος. Πλέον ακόμα και η εξάδα αποτελεί δύσκολη περίπτωση...

-Νωρίτερα στην Τούμπα βρίσκεται ο κ. Κοντονής χαμογελαστός με τον Ιβάν Σαββίδη. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα του παρέθετε και δείπνο. Λεπτομέρεια φυσικά ότι πριν από λίγο καιρό ο κ. Σαββίδης είχε συναντηθεί και με τον κ. Καμμένο. Λεπτομέρεια επίσης οι διαρροές προ εβδομάδας ότι ήταν δυσαρεστημένοι στον συμπολίτη με την στάση του Υπουργού για το πρόστιμο στο ματς με την Ντόρτμουντ. Λεπτομέρεια και οι πορείες κατά του Κοντονή και τα υβριστικά εναντίον του από τους οπαδούς.

-Το βράδυ στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ σπάει το αήττητο του ΟΣΦΠ. Αποβολές, πέναλτι κτλ από τον Καλογερόπουλο. Προσωπικά τον θυμάμαι σε ουκ ολίγα παιχνίδια του ΑΡΗ. Πιο χαρακτηριστικό όμως το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ίδιο γήπεδο. Βουτιά Χριστοδουλόπουλου, πέναλτι και αποβολή Παπαζαχαρία. Στο τέλος βέβαια είχε αποδόσει δικαιοσύνη ο Γιαννιώτας (1-1). Εδώ είχαμε απίστευτα πράγματα. Καταρχήν ο Ολυμπιακός να διαμαρτύρεται για την διαιτησία. Δεν εξετάζω αν είχαν δίκιο ή όχι. Όπως και να το κάνουμε ήταν δύσκολες όλες οι φάσεις. Αλλά να διαμαρτύρεται ο ΟΣΦΠ; Ήμαρτον! Και στο καπάκι βλέπεις τι είπε ο ισχυρός άντρας της ΑΕΚ για κασκόλ, διευθύνσεις και ονόματα και αναρωτιέσαι αν είναι 2016 ή 1996. Άσε που νομίζεις ότι όσα ακούς και διαβάζεις περί 50-50, είναι ότι λένε οι Ολυμπιακοί σε αντίστοιχα σφυρίγματα. Όλα γυρνάνε μπούμερανγκ. Κάνε ομάδα, επένδυσε και κέρδισε στον έναν, χαλίφης στην θέση του χαλίφη στον άλλο και καθάρισες! Θα τρελαθούμε τελείως.

Σε λίγο θα πεταχτεί και ο Καπετάνιος, που στον περίφημο τελικό με Μπάκα ούρλιαζε στον αστυνομικό και έτρεχαν πίσω του οι βαθμοφόροι και θα μιλήσει για εξυγίανση στο ελληνικό πρωτάθλημα, αγκαλιά με τον μεγάλο Σώκρατες και τον Βασίλη κουμπάρο-μέτοχο ΠΑΕ ΠΑΟΚ και νομικό ΟΣΦΠ και στην ΕΠΟ! Αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο! Ευτυχώς τότε δεν υπήρχαν εγκληματικές οργανώσεις. Λεπτομέρεια ότι δεν υπήρχε και υπερκοριός! Τα έλεγε ο Λάμπρος για τα βουβάλια και τα βατράχια και τον...φάγατε!

- Πάμε Κυριακή. Τοπικό ντέρμπι στην πόλη. Δεν έχουμε και πολλά πλέον καθώς ο ΑΡΗΣ ταλαιπωρείται στα χωράφια της Γ εθνικής και στην καλαθόσφαιρα ο Αλεξανδρής παλεύει να συμμαζέψει τον Ηρακλή στην Α2. Αποτέλεσμα. Διπλό ο Ηρακλής. Πριν λίγες μέρες στο μπάσκετ Διπλό και ο ΑΡΗΣ. Κι όμως κάποιοι σε αυτή την πόλη επιμένουν. Μία ομάδα, μία πόλη. Προφανώς εννοούν την ομάδα, που δίνει χαρά σε όλη την πόλη. Τα γεγονότα που ακολούθησαν δεν θα τα σχολιάσω. Στον ΑΡΗ τα έχω ζήσει ποικιλοτρόπως και μάλιστα με ανθρώπους που δεν έβαζαν το χέρι στην τσέπη, αλλά έκαναν διαχείριση. Σε κάθε περίπτωση όμως αντιλήφθηκα για μία ακόμα φορά της προστασίας, που τυγχάνει ο συμπολίτης. Αν δεν υπήρχε το gazzetta.gr και κανά δυο σάιτ ακόμα θα περιμέναμε να μάθουμε τι έγινε μετά. Μάλλον όμως ότι πήρε κύπελλο το χαντμπολ γυναικών ήταν σημαντικότερο...Στα highlights της αναμέτρησης ο βαθμοφόρος αστυνομικός που βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο την στιγμή που προσπαθεί να αναπαραστήσει τον Πέλκα εν ώρα καθήκοντος. Είμαι βέβαιος ότι σε περίπτωση ανάγκης θα υπερτερούσε το αίσθημα ευθύνης έναντι της αγάπης για την ομάδα του.

ΥΓ1 Εδώ και λίγες μέρες επιχειρείται να συρθεί ο Αρειανός σε αντιπαράθεση με τον συναρειανό του ακόμα και για τα...σουπερμάρκετ. Πρέπει να υπάρξει άλλωστε και ένας άλλος αρνητικός πόλος, όταν τόσα συμβαίνουν παραδίπλα/ Υπομονή ως τον Μάιο όταν και υπάρχει υποχρέωση από τον κ. Καρυπίδη, όπως έχει τηρήσει τις αγωνιστικές του δεσμεύσεις (μπάτζετ, πληρωμές, άνοδος) να τελειώσει και με την εκκαθάριση και τη νέα ΠΑΕ. Ως τότε θα επιχειρήσουν για μία τελευταία φορά το...τρύπημα.

ΥΓ2 Το χειροκρότημα στον Ηρακλή στο τέλος του αγώνα της Τούμπας ήταν πραγματικά μία πολύ ωραία εικόνα και μακάρι να φτάσουμε κάποια στιγμή να το θεωρούμε αυτονόητο στα γήπεδά μας. Για να προσγειώσω όμως ορισμένους δεν θα το δούμε ποτέ σε ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ ή ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ ή και αντίστροφα αν θέλετε. Σας θυμίζω λίγες μέρες νωρίτερα τι έγινε στην Πυλαία στο διπλό του ΑΡΗ. Μάλλον οι...μπασκετικοί είναι πιο άγριοι.

ΥΓ3 Έγραψα σε ποστ μου στα μέσα Μαΐου λίγες μέρες μετά την πληρωμή των χρεών κομμάτι των οποίων η κυβέρνηση αποφάσισε να εισπράξει, χαρίζοντας εκατομμύρια ευρώ προσαυξήσεων και προστίμων: “Μου αρέσει που πανηγυρίζετε για τα χρέη. Δηλαδή 13 χρόνια τώρα που δεν τα πληρώνατε ποια διαφορά υπήρξε; Ποιος σας πίεσε; Ποια επίπτωση είχε η ομάδα σας; Είχατε προβλήματα αδειοδότησης ενώ χρωστούσατε καμιά 40-50 εκ ευρώ; Πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία χαρίστηκαν τόσα λεφτά δεν έχει γίνει για όλες τις ομάδες μαζί. Την ίδια στιγμή η καραμέλα για το 44 που ο ΑΡΗΣ γλίτωσε 3 εκ ευρώ προσαυξήσεις και οι καθημερινές ψευδείς αναφορές προσπαθούν να καλύψουν την εύνοια Του συλλόγου, που το δημόσιο έχει ευνοήσει με τις αποφάσεις όσο καμία άλλη στην Ελλάδα σε όλα τα αθλήματα”. Είπατε τίποτα;

ΥΓ4 Τεράστια νίκη του γυναικείου βόλει επί του Παναθηναϊκού, οι κορίτσαροι του Σολκίδη! Ε, να γράψω κι εγώ κάτι στην πόλη που μάθαμε τα τελευταία δύο χρόνια την χειροσφαίριση και την πετόσφαιρα... Τι υπήρχαν και πριν; Μπαααααααααααααααααααααααααα δεν το πίστεύω!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!