Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης 0-0

Νίκος Τσιώκος
Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης 0-0

bet365

Φάσεις έγιναν, γκολ δεν μπήκε! Ούτε η Ξάνθη πήρε την νίκη για να ελπίζει σε πλέι οφ, ούτε ο Αστέρας για να... πατήσει και πάλι 5άδα! Το 0-0 των Πηγαδιών δεν βόλεψε κανέναν...

Σ' ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί εύκολα, Ξάνθη και Αστέρας έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία στα Πηγάδια, με τους Αρκάδες να μην εκμεταλλεύονται την ισοπαλία του Πανιωνίου και την ήττα του ΠΑΟΚ και να χάνουν έδαφος στη μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ και τους ακρίτες να σπαταλούν ευκαιρία για να πλησιάσουν την πεντάδα.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για την Ξάνθη ο Ζαρόπουλος πήρε τη θέση του μεγάλου απόντα Τσέναμο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ήταν ο Μπέρτος, αριστερά ο Μπαξεβανίδης και οι Λισγάρας, Καρυπίδης στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Βασιλακάκης, Λουσέρο και μπροστά τους οι Σολτάνι, Ορφανίδης, Νιέτο από δεξιά προς τα αριστερά. Στην κορυφή ο Σκούρτης αντί του ανέτοιμου Καπετάνου.

Για τον Αστέρα, που είχε αρκετές αλλαγές στην 11άδα, ο Μπαντής ήταν κάτω από τα γκολπόστ, με τον Κιτόκο να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Γιαννούλη το αριστερό και τους Ζησόπουλο, Αλόκο να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Χαμντανί, Ντουντού και μπροστά τους οι Μούκαμ, Μπερτόλιο, Μάσα από δεξιά προς τα αριστερά. Μοναδικός προωθημένος ο Γιάννου.

Κατοχή ο Αστέρας, λίγα πράγματα

Ο Αστέρας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και επιχείρησε να επιτεθεί από τα άκρα και με κύριους... εκφραστές τους Μάσα, Μπερτόλιο. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν απείλησε την Ξάνθη, που βγήκε στην επίθεση μετά το 25'.

Αν και το ματς είχε ρυθμό, δεν υπήρχαν φάσεις στο πρώτο μέρος, με τα σουτ των Σκούρτη, Μούκαμ να μην ανησυχούν τους Μπαντή στο 26' και Ζαρόπουλο στο 27', αντίστοιχα.

Βλέποντας τους Αρκάδες να μην μπορούν να σκοράρουν η Σκόντα ανέβασε... στροφές και θα μπορούσε να δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις στο 35', όταν ο Ντουντού έκανε λάθος και ο Σκούρτης πήρε την μπάλα, αλλά προτίμησε να δώσει στον Σολτάνι αντί στον Ορφανίδη, που περίμενε μέσα στην περιοχή, με το σουτ του Αλγερινού να κοντράρει.

Ούτε η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάσα στο 44' ήταν ικανή να απειλήσει τους γηπεδούχους και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα ισόπαλες δίχως σκορ.

Ίδιο σκηνικό, η Ξάνθη τη μεγάλη φάση

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε και πολύ, με τον Αστέρα να μπαίνει και πάλι πιο δυνατά, να έχει την κατοχή, ενώ κυριαρχούσαν τα σκληρά μαρκαρίσματα και όσο περνούσε η ώρα το παιχνίδι γινόταν πιο νευρικό. Πάντως, τη μεγάλη φάση την είχε η Ξάνθη και αυτή ήταν και η μοναδική στο δεύτερο μέρος.

Ο Μπέρτος έδωσε στον Βασιλακάκη, αυτός γύρισε την μπάλα από δεξιά και ο Ορφανίδης έκανε την προσποίηση και το σουτ, με τον Μπαντή να αποκρούει. Ακολούθησαν οι αλλαγές από τους δύο προπονητές, ενώ οι δύο ομάδες έχουν από μία φάση να φωνάζουν.

Ο γκολκίπερ του Αστέρα άφησε την εστία του και έκανε το τάκλιν στο ημικύκλιο της περιοχής, ο Νιέτο έπεσε στο έδαφος και ο Παπαδόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το ματς στο 72' σε περίπτωση που δε φαίνεται να υπάρχει επαφή. Το ίδιο έπραξε και στο 76', όταν ο Κρίστοφερ πάτησε τον Ιωαννίδη μέσα στην περιοχή, φάση στην οποία ο ρέφερι από τη Μακεδονία θα μπορούσε να δείξει το σημείο του πέναλτι.

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι, αφού το γυριστό σουτ του Ζησόπουλου κατέληξε στα χέρια του Ζαρόπουλου στο 87', με τον Μπαντή να μπλοκάρει το δυνατό του Μπαξεβανίδη στο 92' για να μοιραστούν οι δύο ομάδες τον βαθμό της ισοπαλίας. Χαμένοι από την όλη... υπόθεση οι φιλοξενούμενοι, καθώς έχασαν έδαφος στη μάχη για την είσοδο στην πεντάδα.

Man of the match: Δύσκολο να βρεις κάποιον που να είναι ο καλύτερος του αγώνα. Αν πρέπει να βάλουμε κάποιον, ο Μπερτόλιο ήταν ο πιο δραστήριος του ματς.

Αδύναμος κρίκος: Οι δύο ομάδες δε δημιούργησαν πολλές φάσεις, ενώ σε αυτές που... έφτιαξαν δεν είχαν τις λύσεις και την ουσία.

Στο ύψος του: Πέραν του Μπερτόλιο, δραστήριος ήταν και ο Μάσα από πλευράς Αστέρα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Η γκάφα: Την έκανε ο Ντουντού στο 35', όμως οι Σκούρτης, Σολτάνι δεν εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του αντιπάλου.

Το στραγάλι: Δύο αμφισβητούμενες φάσεις, στις οποίες φωνάζουν οι δύο ομάδες. Πρώτα η Ξάνθη για το πέσιμο του Νιέτο στο έδαφος στην έξοδο του Μπαντή στο ημικύκλιο της περιοχής, όπου φαίνεται να μην υπάρχει επαφή, και στη συνέχεια ο Αστέρας, αφού φαίνεται ότι ο Κρίστοφερ πατάει τον Ιωαννίδη μέσα στην περιοχή. Από εκεί και πέρα, έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα, ενώ καλή δουλειά έγινε και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Εύκολα θα ξεχαστεί το ματς στα Πηγάδια μεταξύ Ξάνθης και Αστέρα, το οποίο ήταν περισσότερο νευρικό. Αν και είχε ρυθμό, οι φάσεις απουσίαζαν, ενώ είχαμε πολλά μαρκαρίσματα, που έφεραν και τις πολλές κίτρινες κάρτες. Η Σκόντα είχε τη μεγάλη φάση του ματς και το τελικό 0-0 μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο. Χαμένοι περισσότερο οι Αρκάδες, καθώς έχασαν έδαφος στη μάχη για την είσοδο στην πεντάδα, με τους ακρίτες να σπαταλούν ευκαιρία για να την πλησιάσουν.

Συνθέσεις ομάδων

Σκόντα Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Λισγάρας, Καρυπίδης, Νιέτο (74' Κρίστοφερ), Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης, Ορφανίδης (56' Παπαστεριανός), Λουσέρο, Σολτάνι, Σκούρτης (66' Καπετάνος).

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Μπαντής, Ζησόπουλος, Ντουντού (77' Σανκαρέ), Κιτόκο, Αλόκο, Γιαννούλης, Μπερτόλιο (88' Λούι), Χαμντανί, Μούκαμ, Μάσα (72' Ιωαννίδης), Γιάννου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα