Μία φορά αδικήθηκε κι ο Ολυμπιακός…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Μία φορά αδικήθηκε κι ο Ολυμπιακός…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta την μοναδικότητα μίας αδικίας του Ολυμπιακού από τη διαιτησία.

Με πραγματική συγκίνηση είδα χθες τον Βαρούχα να βγάζει ευνοημένο τον Ολυμπιακό από τη διαιτησία του ντέρμπι.

Εξάλλου, τι είναι να μένει μία ομάδα σε ντέρμπι με εννιά παίκτες και να καταλογίζεται κι εις βάρος της πέναλτι (κι όλα αυτά στο 0-0); Τίποτα δεν είναι! Απλά αν το πιστέψουμε κιόλας, θα μας στερήσει έστω αυτό, να πούμε κι εμείς αυτό που λέει ο πολύς ο κόσμος, «έλα μωρέ μία φορά αδικήθηκε κι ο Ολυμπιακός».

Άλλωστε, όντως είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο πράγμα σε παιχνίδια ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ αυτά τα 20 χρόνια που ο Ολυμπιακός καταδυναστεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δηλαδή, να παίρνει η ΑΕΚ πέναλτι κι αποβολές.

Άντε και μία φορά στον τελικό του Κυπέλλου το 2009, το 4-4. Τότε που η ΑΕΚ τέλειωσε το ματς με 11 κι ο Ολυμπιακός με εννιά παίκτες-και τότε-από αποβολές των Γκαλέτι στο 103’ κι Αβραάμ στο 105’. Και πήρε το Κύπελλο στα πέναλτι.

Άντε κι άλλη μία φορά στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-3 το 2007. Τότε που ο Ολυμπιακός τέλειωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ζεβλάκοφ στο 52’, με το σκορ 2-2. Ο Ολυμπιακός δεν έχασε.

Άντε κι άλλη μία φορά στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-0 το 2006. Τότε που ο Ολυμπιακός έπαιξε σε όλο το β΄ ημίχρονο με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τζόρτζεβιτς στο 46’. Προηγούνταν με 1-0 και το κράτησε το 1-0.

Άντε κι άλλη μία φορά στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1 το 2003. Τότε που ο Ολυμπιακός έπαιζε από το 61’ με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πάντου, αλλά κέρδισε με γκολ στο 66’.

Άντε κι άλλη μία φορά στον τελικό του πρωταθλήματος του 2002, το Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-3, που η ΑΕΚ έκανε το 0-1 με πέναλτι, αλλά και το 3-2 με πέναλτι (δόθηκαν ποτέ δύο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε αγώνα με την ΑΕΚ;…).

Άντε κι άλλη μία φορά στον τελικό του Κυπέλλου του 2002, το ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-1, που ο Ολυμπιακός τέλειωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τζιοβάνι στο 79’, με το σκορ 1-1.

Τι να λένε τώρα αυτά τα πράγματα; Αφού τα σφύριξαν εκείνα τα ματς ο Μπριάκος, ο Κύρος κι ο Κάκος. Αυτά δεν μετράνε. Όπως δεν μετράνε τώρα και του Καλογερόπουλου. Άλλωστε, τον Ολυμπιακό ευνόησε, όπως τα έβγαλε κι ο Βαρούχας. Έπρεπε να δώσει κι άλλο πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού. Να έσπαγε κάθε προηγούμενο ρεκόρ έπρεπε: δύο πέναλτι και δύο αποβολές.

Ο Περικλής Βασιλάκης στην Αθλητική Κυριακή είπε τουλάχιστον ότι κακώς αποβλήθηκε ο Μιλιβόγεβιτς. Κάτι είναι κι αυτό! Α, και είπαν κι οι δύο ότι έπρεπε να αποβληθεί ο Ντιντάκ. Στο 84’, όμως. Προς το τέλος, μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας.

Παρεμπιπτόντως, ο Καλογερόπουλος στο 21’ στο τάκλιν του Ζουκουλίνι στον Κασάμι (αυτό για το οποίο είπε, «δεν έβγαλε την γαμ…κόκκινη κάρτα»), ο διαιτητής άφησε το πλεονέκτημα και δεν έδειξε ποτέ ούτε καν κίτρινη στον παίκτη της ΑΕΚ. Αντίθετα, στο 39’ που έφευγε ο Φορτούνης στην κόντρα επίθεση, ένας προς ένα αμυνόμενο, εκεί δεν άφησε πλεονέκτημα...

Από κάτι τέτοια καταλαβαίνεις ένα διαιτητή...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.