Δημήτρη Σιόβα, μήπως έκανες λάθος;

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Δημήτρη Σιόβα, μήπως έκανες λάθος;

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος ήθελε να γράψει πολλά για το ντέρμπι αλλά θα μείνει σε αυτό που τον απογοήτευσε περισσότερο, τη χειρονομία του Δημήτρη Σιόβα με τα τέσσερα δάχτυλα.

Για μένα δεν είχε σημασία η νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού, ούτε το αήττητο σερί των «ερυθρολεύκων» που έσπασε. Ούτε καν οι τρεις αποβολές, το πέναλτι και τα όποια λάθη έκαναν οι διαιτητές.

Δυστυχώς η χειρονομία του Δημήτρη Σιόβα που ύψωσε το χέρι του και επέδειξε τέσσερα δάχτυλα, υπενθυμίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη, ήταν η χειρότερη στιγμή του ντέρμπι.

Σε πολλούς θα φανεί υπερβολικό, αρκετοί θα βιαστούν να με «κρεμάσουν» αλλά πραγματικά έτσι νιώθω. Προσωπικά, ο Σιόβας «γκρέμισε» πολλά πράγματα που στη συνείδηση μου είχαν περίοπτη θέση...

Μέχρι τώρα έριχνα ευθύνες για τον χουλιγκανισμό και τα περιστατικά βίας, κυρίως στους παράγοντες, στους διαιτητές ακόμα και στους δημοσιογράφους, αφήνοντας έξω τους ποδοσφαιριστές.

Βλέποντας, όμως, τον αμυντικό του Ολυμπιακού να επιδεικνύει αυτάρεσκα το... 4 – 0 συνειδητοποίησα ότι τελικά και οι ποδοσφαιριστές δεν είναι άμοιροι ευθύνων. Θα ρωτήσετε εύλογα, τι έγινε και το κατάλαβα τώρα;

Φυσικά και δεν το κατάλαβα το βράδυ του Σαββάτου στο Ολυμπιακό Στάδιο, ούτε το καν τελευταίο διάστημα. Το ήξερα χρόνια πριν, έχοντας ζήσει αρκετά αντίστοιχα περιστατικά, αλλά ήθελα να κοροϊδεύω τον εαυτό μου και να βγάζω τους ποδοσφαιριστές έξω από όλη αυτή την κατάσταση.

Ηθελα να πιστεύω ότι διαφέρουν, ότι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, ότι σε τελική ανάλυση, δεν χρειάζεται να το παίξουν πιο φανατικοί από τους φανατικούς. Αλλωστε πληρώνονται για παίζουν ποδόσφαιρο, να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να ασχολούνται μόνο με τη μπάλα και με τίποτα άλλο.

Ειλικρινά, αδυνατώ να καταλάβω γιατί έπρεπε ο Δημήτρης Σιόβας να σηκώσει το χέρι του. Μακάρι να ήταν η παρόρμηση της στιγμής, μέσα σε μία εχθρική έδρα και σε μία φορτισμένη στιγμή για τον ίδιο. Αλλιώς θα πρόκειται για μία συμπεριφορά που δεν τον τιμά καθόλου!

Παράλληλα, ο Σιόβας είναι διεθνής και με τους διεθνείς παίκτες της ΑΕΚ πρέπει να δημιουργήσουν τη νέα Εθνική ομάδα που θα επιχειρήσει να επανέρθει στο δρόμο των επιτυχιών μετά το φιάσκο των δύο τελευταίων ετών. Θα μπορέσει άραγε στο μέλλον να συνεργαστεί με τους παίκτες της ΑΕΚ; Θα αφήσουν πίσω τους τις ανόητες χειρονομίες για όφελος της Εθνικής;

Ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο παίκτης του Ολυμπιακού, αφού πρώτα σκεφτεί την πράξη του. Κι αφού αντιληφθεί ότι άλλο πράγμα ο ποδοσφαιριστής και άλλο πράγμα ο φανατικός οπαδός. Στο κάτω - κάτω της γραφής, τον εαυτό του κυρίως αδικεί με τέτοιες συμπεριφορές...

Υ. Γ. Διαβάζοντας τα μηνύματα σας, θέλω να επαναλάβω μία φράση του κειμένου που μάλλον δεν διαβάσατε: «Μέχρι τώρα έριχνα ευθύνες για τον χουλιγκανισμό και τα περιστατικά βίας, κυρίως στους παράγοντες, στους διαιτητές ακόμα και στους δημοσιογράφους, αφήνοντας έξω τους ποδοσφαιριστές...» Δεν αναφέρομαι λοιπόν σε συμπεριφορές ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ και ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, επειδή του θεωρώ μέρος του προβλήματος. Εγραψα λοιπόν για τον Σιόβα, επειδή δεν θέλω (το τονίζω) οι ποδοσφαιριστές να παρασύρονται από τις νοσηρές καταστάσεις στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου! Τόσο απλά...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος