Παλέρμο - Τορίνο 1-3

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Παλέρμο - Τορίνο 1-3

bet365

Με δύο γκολ του Ιμόμπιλε η Γκρανάτα πέρασε από το Παλέρμο (1-3), όπως και η Μπολόνια από το Ούντινε με Ντέστρο (0-1). Βουλιάζει η Σαμπντόρια (0-0 με Αταλάντα).

Πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη μετρούσε η Τορίνο και πήγε στο Renzo Barbera για να αντιμετωπίσει μια Παλέρμο που προσπαθεί να βγάλει άκρη με όσα γίνονται στο θέμα προπονητή... Οι Σικελοί, πάντως, άρχισαν ιδανικά τον αγώνα καθώς στο 2' με το κοντινό πλασέ του Τζιλαρντίνο, μετά το γύρισμα του Μοργκανέλα από δεξιά, άνοιξαν το σκορ αλλά η συνέχεια ανήκε στους φιλοξενούμενους. Στο 19' η Γκρανάτα πήρε πέναλτι στην ανατροπή του Ιμόμπιλε από τον Μοργκανέλα και ο διεθνής φορ ήταν αυτός που ανέλαβε και την εκτέλεση για το 1-1. Η ομάδα του Τζιαμπιέρο Βεντούρα είχε δύο καλές ευκαιρίες με τον Μπελότι για να ανατρέψει την κατάσταση από ημίχρονο, απέναντι σε μια Παλέρμο που έχασε δύο παίκτες με τραυματισμό (Γκολντανίγκα και Σορεντίνο), για να γίνει τελικά το 1-2 στο 31' από το αυτογκόλ του Γκονζάλες. Στην επανάληψη το ματς είχε φάσεις και για τις δύο ομάδες, για να κλειδώσει το τρίποντο η Τόρο στο 69', όταν ο Ιμόμπιλε μπήκε στην περιοχή από αριστερά και τελείωσε όπως έπρεπε τη φάση (1-3).

Δοκάρια εσείς, Ντέστρο εμείς!
Στο Dacia Arena η Ουντινέζε υποδέχθηκε την Μπολόνια με στόχο να την πιάσει στη βαθμολογία. Τελικά την είδε να απομακρύνεται κι άλλο καθώς το γκολ του Ντέστρο στο 69' έκανε τη διαφορά για τους Ροσομπλού, οι οποίοι ανέβηκαν στη 10η θέση και ελπίζουν σε ακόμη καλύτερη συνέχεια. Σε κάτι τέτοιο ελπίζει και η Ουντινέζε, η οποία έπαιξε καλά και έκανε ευκαιρίες για να πάρει έστω τον βαθμό. Θα μπορούσε να τα καταφέρει αν η μπάλα δεν πήγαινε δύο φορές στο δοκάρι σε προσπάθειες των Κουζμάνοβιτς (31') και Φελίπε (87'), όπως και αν ο Ζαπάτα τελείωνε σωστά το τετ α τετ στο 90'... Τίποτα από αυτά δεν έγινε όμως και έτσι το ωραίο γκολ του Ντέστρο στο 69', όταν... χόρεψε την άμυνα και τελείωσε με σουτ, έκανε τη διαφορά. Οχι ότι δεν θα μπορούσε και η ομάδα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι να είχε πάρει πιο εύκολα τη νίκη καθώς είχε κι αυτή δοκάρι (Μουνιέ στο 22') και αρκετές ευκαιρίες, σε ένα πολύ ωραίο ματς συνολικά.

Κινδυνεύει η Σαμπ...
Η πρόσληψη του Βιτσέντσο Μοντέλα είχε προκαλέσει ενθουσιασμό στους τιφόζι της Σαμπντόρια αλλά τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά... Οι Μπλουτσερκιάτι έχουν αρκετά προβλήματα ως ομάδα και τα έδειξαν στο 0-0 με την Αταλάντα στο Luigi Ferraris, με συνέπεια να είναι -μαζί με την συμπολίτισσα Τζένοα- μόλις στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Το ματς είχε αρκετά καλό ρυθμό στο πρώτο 45λεπτο αλλά λίγες φάσεις, χωρίς να αλλάζει κάτι στην επανάληψη. Εστω κι έτσι, όμως, οι Μπλουτσερκιάτι θα μπορούσαν να πάρουν το τρίποντο στο 94' και να ηρεμήσουν κάπως αλλά ο Αλβαρες με κεφαλιά από κοντά, μετά την σέντρα του Ντοντό, δεν κατάφερε να βρει στόχο...

 

SERIE A Τελευταία Νέα