Τα καλά νέα, το πρόβλημα και το 50-50 που δεν αντέχεται!

Τα καλά νέα, το πρόβλημα και το 50-50 που δεν αντέχεται!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Τα καλά νέα, το πρόβλημα και το 50-50 που δεν αντέχεται!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τα κέρδη του Παναθηναϊκού στο 3-0 των Ζωσιμάδων, την εξήγηση της... μεταμόρφωσης και τις αποφάσεις του Καλογερόπουλου στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

Να με συγχωρείτε, αλλά στην ομάδα που αποκλείστηκε από την Καμπάλα, τον Ατρόμητο με κάτω τα χέρια, με τρόπο προκλητικό και στην ομάδα που έμεινε εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος από τον Νοέμβριο είναι λίγο να δύσκολο να σου βγει το «μπράβο». Ο Παναθηναϊκός την Τετάρτη στο Περιστέρι, στον τελικό της χρονιάς, εμφάνισε το φάντασμά του, δεν έκανε μισή φάση της προκοπής, δεν παρουσίασε την παραμικρή θέληση και σπίθα για πρόκριση και έγραψε ιστορία! Το μεσημέρι της Κυριακής στους Ζωσιμάδες η ίδια ομάδα, οι ίδιοι ποδοσφαιριστές απέναντι σε μία καλύτερη ομάδα, απέναντι σε έναν διαιτητή που σφύριξε 100-0(σωστή η αποβολή του Ζέκα, ορθές και οι δύο κίτρινες) και δεν είδε ένα πέναλτι μαρς στην χερούκλα του Φερφελή, έβγαλε χαρακτήρα, έβγαλε ψυχή και νίκησε 3-0.

Η μεταμόρφωση έχει αιτία, έχει λόγο και δεν ανήκει στην σφαίρα του ανεξήγητου. Όταν αυτή η έκδοση του Παναθηναϊκού νιώθει την μεγάλη πίεση της φανέλας, όταν το «πρέπει» είναι τεράστιο, όπως καλή ώρα στο Περιστέρι, λυγίζει, δεν έχει την σωστή νοοτροπία, παρουσιάζει εικόνα ομάδας που δεν αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου. Όταν φεύγει το άγχος, όταν οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν το «do or die» πάνω από το κεφάλι τους, τότε όλα είναι ωραία και καλά, τότε μπορεί να δεις ανάλογες εμφανίσεις και αντρικές νίκες κόντρα σε όλους και σε όλα. Ο Παναθηναϊκός δεν θα έπρεπε να είναι ικανοποιημένος από την σημερινή αντίδραση. Θα πρέπει να προβληματιστεί και να δημιουργήσει την κατάλληλη νοοτροπία ενόψει των πλέι-οφ και της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Από αυτό το 3-0, το «τριφύλλι» μπορεί να κρατήσει τα καλά νέα που αφορούν ατομικές εμφανίσεις. Το κέφι του Βλαχοδήμου, το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα, την διάθεση του 25χρονου μεσοεπιθετικού να φανεί και να βοηθήσει την ομάδα του και φυσικά τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός επιθετικός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, σκόραρε δις και καιρός είναι να παίρνει τα πάνω του, καθώς ο Παναθηναϊκός τον έχει τεράστια ανάγκη.

Ατομική αξιολόγηση: Στιλ 7, Μέστο 5, Πράνιτς 4, Τελάντερ 7, Κουτρουμπής 7, Ζέκα(-), Αμπέντ 5, Λουντ 8, Καλτσάς 4, Βλαχοδήμος 7, Μπεργκ 8, Κλωναρίδης 8, Λαγός 6, Νάνο 5

Πάμε τώρα και στα χθεσινά. Εδώ δεν θα διαβάσετε τα «φτιάξε ομάδα να μιλάς για την διαιτησία», ούτε «κλάψα, γκρίνια, μιζέρια» που βλέπουμε συχνά στα σχόλια από τους φίλους του Ολυμπιακού. Αποδείχθηκε, όμως, για ακόμη μία φορά το εξής: Όταν δύο δεκαετίες έχεις καλομάθει στο «70-30» το... λιγότερο, όταν θα σε παίξουν «50-50» θα τρελαθείς, θα σου φάνει τόσο περίεργο που θα ξεχάσεις τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου μέσα σε λίγες ώρες!

Τι σφύριξε ο Καλογερόπουλος; Ας τα πάρουμε ένα-ένα. Δεν δίνει πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σε μαρκάρισμα πάνω στον Ζουκουλίνι στο πρώτο ημίχρονο. Η αποβολή του Μποτία είναι ολόσωστη, καθώς ο Ισπανός γκρεμίζει τον Αραβίδη ως τελευταίος παίκτης που μπορεί να παρέμβει και στερεί με αντικανονικό τρόπο μια προφανή ευκαιρία επίτευξης τέρματος. Μήπως δεν είναι χέρι και πέναλτι του Μιλιβόγεβιτς; Σοβαροί να είμαστε. Αν κάπου υπάρχει ένα λάθος κατά του Ολυμπιακού αυτό είναι στην δεύτερη κίτρινη πάνω στον Σέρβο για την παράβαση.

Κατά τα λοιπά που αδικήθηκε ο Ολυμπιακός; Για ποια φάση έχει δίκιο να «φωνάζει»; Ζούμε στο 2016, την εποχή της τεχνολογίας, έχουμε δει δεκάδες ριπλέι. Που είναι το λάθος; Πουθενά. Το είπαμε, όμως και παραπάνω. Δύσκολο πράγμα το «50-50». Για αυτό και κανείς δεν μπαίνει σε ανάλυση των φάσεων. Όλο επιχειρήματα του στιλ «αν αυτά σφυρίζονταν υπέρ του Ολυμπιακού», συζήτηση για τα... σπόρια και για την ταμπακιέρα κουβέντα. Τσιμουδιά...

Υ.Γ1: Επειδή έτυχε να το ακούσουμε κάπου στο ραδιόφωνο. «Πήρε αυτό το αμφισβητούμενο πέναλτι η Λέστερ και δεν θα γίνει η παραμικρή συζήτηση στην Αγγλία για την διαιτησία. Τι θα γινόταν αν σε ντέρμπι τίτλου βλέπαμε τέτοια απόφαση στην Ελλάδα; Πόλεμος» ήταν το σχόλιο του εκφωνητή. Μπορεί να έχουμε χάσει επεισόδια αλλά υπάρχει στην Αγγλία ομάδα που παίρνει 18 στα 20 πρωταθλήματα; Υπάρχουν πρόεδροι ομάδων κατηγορούμενοι για «εγκληματική οργάνωση»; Υπάρχουν «Coriopolis»; «Στημένοι» πίνακες διαιτησίας; Υπόδικα μεγαλοστελέχη της F.A? Τι ακριβώς από αυτά τα ωραία που ζούμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει στην Premier League?

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.