Καλλονή - Πανιώνιος 1-1

Νίκος Τσιώκος
Καλλονή - Πανιώνιος 1-1

bet365

Καλλονή και Πανιώνιος ήθελαν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους, ωστόσο το τελικό 1-1 στη Λέσβο σβήνει ακόμα περισσότερο τις ελπίδες των γηπεδούχων για παραμονή, ενώ δίνει κουράγιο στους διώκτες των «κυανέρυθρων» για την πέμπτη θέση.

Όλα έγιναν σε 16 λεπτά. Ο Πανιώνιος προηγήθηκε, η Καλλονή ισοφάρισε και πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο, όμως το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με τους «κυανέρυθρους» να χάνουν έδαφος στη μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για την Καλλονή ο Δαύκος ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μίκιτς δεξιά στην άμυνα, ο Γκόλιας αριστερά και οι Αναστασιάδης, Βαλιός στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Καλτσάς, Τσαμπούρης και μπροστά τους οι Μανούσος, Φαβάλι, Ελλακόπουλος από δεξιά προς τα αριστερά. Στην κορυφή ο Μάρκοβιτς.

Στον αντίποδα ο Πανιώνιος παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές, με δεδομένο ότι έδωσε ματς Δευτέρα και Πέμπτη. Ο Διούδης πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Αργυρόπουλο να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Τασουλή το αριστερό και τους Οικονόμου, Ρισβάνη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Κόρμπος, Σιώπης και μπροστά τους οι Καθάριος, Χαλκιαδάκης, Μπαργκάν από δεξιά προς τα αριστερά. Μοναδικός προωθημένος ο Ανσαριφάρντ.

Νέο... χτύπημα από Ανσαριφάρντ

Το πρώτο μέρος στον Ταρλά έδειχνε ότι θα πάει για... σβηστό 0-0. Το ματς είχε ρυθμό, όμως όχι φάσεις, με τις δύο ομάδες να μην απειλούν ούτε από στημένα, ενώ ήταν πολλά και τα σκληρά μαρκαρίσματα.

Ωστόσο, στην πρώτη αξιόλογη στιγμή του αγώνα είχαμε και το γκολ από πλευράς Πανιωνίου. Ο Ανσαριφάρντ... χτύπησε ξανά, αφού ο Δαύκος δεν απέκρουσε καλά το σουτ του Χαλκιαδάκη, με τον Ιρανό να παίρνει το... ριμπάουντ και να πλασάρει ιδανικά για να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του στο 29'.

Αλλαγές από Καραγεωργίου, ισοφάριση με Αναστασιάδη

Αυτό ανάγκασε τον Καραγεωργίου να αλλάξει το σύστημα από 4-2-3-1 σε 4-4-2, ενώ έκανε νωρίς την πρώτη του αλλαγή λόγω του τραυματισμού του Βαλιού. Ο τεχνικός των γηπεδούχων έβαλε τον Γεωργίου που πήγε δεξί εξτρέμ, με τον Τσαμπούρη να μεταφέρεται στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Μίκιτς να γίνεται παρτενέρ του Αναστασιάδη στα στόπερ και τον Μανούσο να πηγαίνει στην κορυφή δίπλα στον Μάρκοβιτς.

Αλλαγές που έδειξαν να βελτιώνουν την εικόνα της Καλλονής, που ανέβασε... στροφές και στο 40' είχε τη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μανούσος έκανε το κοντρόλ και το σουτ μέσα από την περιοχή και η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Τελικά, η δικαίωση για τον Καραγεωργίου ήρθε στο 45', αφού δεν απομάκρυναν οι αμυντικοί του Πανιωνίου.

Ο Φαβάλι εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Διούδης απέκρουσε την κεφαλιά του Μάρκοβιτς, αλλά όχι καλά, ο Μίκιτς δεν μπόρεσε με τον ίδιο τρόπο από κοντά να σκοράρει, κάτι που έκανε ο Αναστασιάδης με κοντινή προβολή για να φέρει το ματς στα ίσια.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την ευκαιρία των φιλοξενούμενων να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, όταν ο Χαλκιαδάκης έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Ανσαριφάρντ και αυτός με ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Δαύκου στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Πίεσε η Καλλονή, αλλά...

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα ισόπαλες 1-1 και στην επανάληψη η Καλλονή ήταν καλύτερη και πίεσε για την ανατροπή και τη νίκη, που θα τις έδινε ελπίδες για την παραμονή.

Οι πρώτες καλές στιγμές ήρθαν από τον Πανιώνιο, με τον Δαύκο να αποκρούει το σουτ του Χαλκιαδάκη στο 49' και να μπλοκάρει αυτό του Μπαργκάν στο 61', όπως «έβγαλε» καιθ αυτό του Καθάριου στο 65'. Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, οι γηπεδούχοι ανέβασαν... στροφές, πίεσαν και είχαν ευκαιρίες.

Ο Μανούσος σούταρε ψηλά άουτ μέσα από την περιοχή υπό την πίεση των Τασουλή, Οικονόμου στο 68', το γυριστό σουτ του Φαβάλι δεν απείλησε τον Διούδη στο 74', με τον γκολκίπερ του Πανιωνίου να προλαβαίνει τον Μίκιτς στο 83' και να παραχωρεί κόρνερ.

Τα δύο σουτ του Γεωργίου στο 89' και στο 90' δε βρήκαν στόχο και, παρά την προσπάθεια της Καλλονής, το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους στον Ταρλά. Αποτέλεσμα που... έσβησε περισσότερο τις ελπίδες της ΑΕΛΚ για παραμονή, τη στιγμή που οι Νεοσμυρνιώτες έχασαν έδαφος στη μάχη για τα πλέι οφ.

Man of the match: Ο Αναστασιάδης αποτελεί ένα σημαντικό... γρανάζι για την Καλλονή και στο 45' ισοφάρισε βάζοντας την ομάδα του σε θέση να διεκδικήσει τη νίκη, ενώ ήταν πολύ καλός και στα αμυντικά του καθήκοντα.

Αδύναμος κρίκος: Πολλά λάθη από τον Τασουλή στο παιχνίδι, τα οποία αν εκμεταλλεύονταν οι γηπεδούχοι, θα είχαν πάρει το ματς.

Στο ύψος του: Καλό ματς από τον Μίκιτς, ενώ από πλευράς Πανιωνίου ο Ανσαριφάρντ... χτύπησε ξανά και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Η γκάφα: Όπως προαναφέραμε, ο Τασουλής έκανε πολλά λάθη και από την πλευρά του ήρθε το γκολ της Καλλονής.

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Βοσκάκη, που έβγαλε την κίτρινη κάρτα από την τσέπη του όπου χρειάστηκε. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς, με εξαίρεση μία υπόδειξη οφσάιντ στον Μανούσο, που είναι αμφισβητούμενο.

Το ταμείο του Gazzetta: Όλα έγιναν σε 16 λεπτά. Στην πρώτη φάση του ματς ο Πανιώνιος πήρε κεφάλι στο σκορ, με την Καλλονή να ισοφαρίζει στην εκπνοή του ημιχρόνου. Ο σύλλογος της Λέσβου πίεσε στο δεύτερο μέρος, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό, ώστε το 1-1 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο της ΑΕΛΚ, καθώς... έσβησαν κι άλλο οι ελπίδες για παραμονή, ενώ οι «κυανέρυθροι» έχασαν έδαφος στη μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ.

Συνθέσεις ομάδων

Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Μίκιτς, Βαλιός (37' Γεωργίου), Αναστασιάδης, Γκόλιας, Καλτσάς, Τσαμπούρης, Ελλακόπουλος (85' Σπυρόπουλος), Μανούσος, Φαβάλι, Μάρκοβιτς (74' Κάρλσον).

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Τασουλής, Οικονόμου, Αργυρόπουλος, Ρισβάνης, Κόρμπος, Σιώπης, Καθάριος (83' Τζανδάρης), Χαλκιαδάκης (73' Μπακασέτας), Μπαργκάν (63' Καραμάνος), Ανσαριφάρντ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα