ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-3

Νίκος Αθανασίου
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-3

bet365

Σε... λάθος ματς ο Παναθηναϊκός έβγαλε πάθος! Οι «πράσινοι» από το 40΄ με δέκα παίκτες (κόκκινη ο Ζέκα), λίγες μέρες μετά το... κάζο του Κυπέλλου νίκησαν εύκολα στους Ζωσιμάδες με 0-3!

Έτσι έπαιξαν

Ο Γιάννης Πετράκης ξεκίνησε με τον Περιστερίδη κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ τον Ναδάλες, δεξί τον Στρούνα και τον με τον Μιχαήλ με τον Τζημόπουλος στο κέντρο των μετόπισθεν. Κοζορώνης και Γαρουφαλιάς στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ίλιτς, Ακόστα, Καρανίκας η μεσοεπιθετική τριάδα και στην κορυφή ο Μανιάς.

Ο Αντρέα Στραματσόνι επέλεξε τον Στιλ στην εστία, δεξί μπακ τον Μέστο, αριστερό τον Πράνιτς και τους Κουτρουμπή, Τελάντερ στα στόπερ. Ο Ζέκα σε ρόλο αμυντικού μέσου, με τον Λουντ πιο μπροστά του και ακόμη πιο μπροστά τον Αμπέντ σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο. Δεξιά ο Καλτσάς, αριστερά ο Βλαχοδήμος και μπροστά ο Μπεργκ.

Τα κέφια του Βλαχοδήμου

Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός ήταν σκιά του καλού του εαυτού, δεν μπόρεσε να κυριαρχήσει στο γήπεδο και να παίξει ορθολογικό ποδόσφαιρο, κάνοντας αρκετά λάθη στην μεσαία γραμμή και την κυκλοφορία της μπάλας. Στους «Ζωσιμάδες», όμως, είχε την τύχη να βρίσκεται στην ενδεκάδα του ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος. Ο Έλληνας εξτρέμ στο ντεμπούτο του στην βασική ενδεκάδα του «τριφυλλιού» είχε κέφια, ταλαιπώρησε την άμυνα του ΠΑΣ και χτύπησε το... καμπανάκι στο 24'. Ο Περιστερίδης είπε «όχι» και ενώ πρώτα είχε αποκρούσει το σουτ του Καλτσά, σε μία εντυπωσιακή απόκρουση!

Ο Βλαχοδήμος, όμως, πήρε το... αίμα του πίσω δύο λεπτά αργότερα. Κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά, ο Στρούνα έκανε το λάθος και εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του πέρασε τον πορτιέρο των γηπεδούχων και σε κενή εστία άνοιξε το σκορ, βρίσκοντας δίχτυα στο ελληνικό πρωτάθλημα δύο χρόνια μετά!

Ο ΠΑΣ σαν να... ξύπνησε σε εκείνο το σημείο, έγινε απειλητικός και είχε δύο καλές στιγμές με Καρανίκα(τον πρόλαβε ο Λουντ) και Κοζορώνη, με τον Στιλ να «βγάζει» την απευθείας εκτέλεση του Έλληνα μέσου. Ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα στο 26' αλλά στο 40' οι ισορροπίες ήρθαν... τούμπα με την αποβολή του Ζέκα. Ο Πορτογάλος αρχηγός του «τριφυλλιού» είδε δύο κίτρινες μέσα σε λίγα λεπτά και για δεύτερο σερί ματς πρωταθλήματος άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες!

Έβγαλε χαρακτήρα και... Κλωναρίδη!

Ο ΠΑΣ με παίκτη παραπάνω μπήκε δυνατά και θέλησε να βρει γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης. Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και στο 55' ο Μανιάς απείλησε τον Στιλ, με τον Άγγλο να κάνει την επέμβαση του ματς! Ο Στραματσόνι για να «δέσει» την μεσαία του γραμμή έβαλε στον αγώνα τον Λαγό και τον Κλωναρίδη αντί του Καλτσά. Η είσοδος του Έλληνα εξτρέμ ήταν η κίνηση ματ από τον πάγκο του Παναθηναϊκού!

Στο 74' οι γηπεδούχοι έχασαν το... άχαστο με τον Φερφελή στο 74, οι χώροι στην άμυνα του ΠΑΣ όλο και μεγάλωναν και ο «σφαίρας» Κλωναρίδης έκανε την διαφορά στο ανοιχτό γήπεδο.

Αρχικά στο 82' με εξαιρετική σέντρα σέρβιρε το 2-0 για το κεφάλι του Μάρκους Μπεργκ και στις καθυστερήσεις ο Σουηδός μετά την καταπληκτική ατομική ενέργεια του «Κλώνα» διαμόρφωσε το τελικό 3-0! Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση μετά τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο και απέδειξε ξανά πως ΚΑΚΩΣ είναι άλλη ομάδα όταν δεν έχει την πίεση και το «πρέπει» του αποτελέσματος.

MAN OF THE MATCH: Ρόμπιντ Λουντ. Ο Φινλανδός μέσος πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Έδωσε αρκετές μάχες στην μεσαία γραμμή και αν φημίζεται για τις δημιουργικές του αρετές, ήταν καταπληκτικός ανασταλτικά, με καίριες παρεμβάσεις, κλεψίματα και καλύψεις.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Βίκτωρας Κλωναρίδης. Πέρασε στο ματς στο 59' και ήταν καθοριστικότατος για το «διπλό» του Παναθηναϊκού σήμερα στα Γιάννενα. Έκανε τα πάντα. «Έφτιαξε» δύο γκολ, το ένα με εξαιρετική σέντρα και το άλλο με ατομική ενέργεια και ασίστ «πάρε-βάλε». Δικαίωσε τον Στραματσόνι για την επιλογή του να τον ρίξει στο ματς.

Στο ύψος του και ο Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός επέστρεψε στα γκολ βρίσκοντας δύο φορές τον δρόμο προς το πλεκτό.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο ΠΑΣ αν και με παίκτη παραπάνω, αν και πίεσε τον Παναθηναϊκό δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις φάσεις που δημιούργησε. Στο 55' η κεφαλιά του Μανιά κατέληξε κόρνερ μετά την φοβερή εκτίναξη του Στιλ και στο 74΄ ο Φερφελής χάνει μία μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει, καθώς αμαρκάριστος και με την μπάλα στρωμένη στο ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε άουτ.

Η ΓΚΑΦΑ: Σε ένα διώξιμο του Καλτσά από την περιοχή του Παναθηναϊκού, Στρούνα και Περιστερίδης είχαν λάθος αντιμετώπιση της φάσης, ο μπακ του ΠΑΣ έκανε το «τσαφ» και ο Βλαχοδήμος εκμεταλλεύθηκε την θέση του Έλληνα πορτιέρο μακριά από την εστία του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Δελφάκης σε ακόμη ένα παιχνίδι που σφυρίζει τον Παναθηναϊκό καταφέρνει να δημιουργήσει δικαιολογημένα «πράσινα» παράπονα. Ο ρέφερι με το γράμμα του νόμου σωστά αποβάλλει τον Ζέκα με δύο κίτρινες και αφήνει με παίκτη λιγότερο τον Παναθηναϊκό στο 40' αλλά λανθασμένα στο 68΄ δεν βλέπει το πεντακάθαρο χέρι του Φερφελή μετά την σέντρα του Νάνο και δεν υποδεικνύει το πέναλτι. Σε γενικές γραμμές σφύριξε «έδρα» και χαρίστηκε αρκετές φορές στον Καρανίκα...

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός έβγαλε χαρακτήρα μετά την αποβολή του Ζέκα, ήταν κυνικός στους χώρους που βρήκε από την άμυνα του ΠΑΣ στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε στο 3-0, επιστρέφοντας στις νίκες.

ΠΑΣ: Περιστερίδης, Ναδάλες, Μανιάς, Γαρουφαλιάς (64’ Φερφελής), Καρανίκας, Τζημόπουλος, Ακόστα, Μιχαήλ, Κοζορώνης (52’ Γιάκος), Ίλιτς, Στρούνα (69’ Ηλιάδης).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Πράνιτς (64’ Νάνο), Μέστο, Λουντ, Ζέκα, Αμπέιντ, Καλτσάς (58’ Κλωναρίδης), Βλαχοδήμος (59’ Λαγός), Μπεργκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα