Ναντ για... σεντόνι!

Gazzetta team
Ναντ για... σεντόνι!

bet365

Η Ναντ επιβλήθηκε με 2-1 της Λοριάν και κάνει όνειρα 3άδας. Βυθίζονται Τουλούζ και Γκαζελέκ, συνήλθε η Μπορντό.

Η εντυπωσιακή πορεία της Ναντ συνεχίζεται. Τα καναρίνια κέρδισαν το ντέρμπι με την Λοριάν, παρέμειναν για 12ο σερί ματς χωρίς ήττα και, πλέον, μπορούν να ονειρεύονται ακόμη και την έξοδο στο Champions League!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, που μετά από υπέροχο συνδυασμό πήραν το προβάδισμα, με τον Αντριάν να κάνει το 1-0. Οι παίκτες του Ντερ Ζακαριάν ήταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο μέρος και ο Σάλα στο 39’ έκανε το 2-0 με δυνατή κεφαλιά! Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, όμως σιγά-σιγά επαναπαύθηκαν και η Λοριάν βρήκε την ευκαιρία της. Η πίεση των βακαλάων απέφερε καρπούς στο 79’, όταν ο Λενιάνι ανέτρεψε τον Φοφανά εντός περιοχής και ο Μουκάντζο μείωσε σε 2-1 από την άσπρη βούλα. Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια έμειναν με 10 παίκτες, καθώς στο 85’ αποβλήθηκε ο Γκασαμά για μαρκάρισμα στον Ζιλέ, όμως συνέχισαν να πιέζουν. Οι γηπεδούχοι, όμως, άντεξαν και κράτησαν τη μεγάλη νίκη.

Συνήλθε η Μπορντό
Δύο βαριές ήττες ήταν πολλές για την Μπορντό, που επέστρεψε στις νίκες, καθώς επιβλήθηκε με 4-2 εκτός έδρας της Γκινγκάμπ. Το σκορ άνοιξε μία από τις αποκαλύψεις της σεζόν, ο Ουνάς, στο 19’ και η Μπορντό συνέχισε να επιτίθεται. Στο 28’ ο Λεσλ έβγαλε την κεφαλιά του Ρολάν, όμως ο Ουρουγουανός πήρε το αίμα του πίσω, κάνοντας το 0-2 στο 37’. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι στο 42’, όταν ο Ζιρές μείωσε σε 1-2 με φάουλ και ισοφάρισαν στην επανάληψη.

Στο 58’ ο Κοκό βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή και με… κεραυνό έκανε το 2-2! Οι παίκτες του Σανιόλ δεν πτοήθηκαν και στο 68’ ξαναπήραν το προβάδισμα, όταν μετά την κεφαλιά του Ρολάν, ο Σαντόμ πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το ματς ήταν ανοιχτό μέχρι το τέλος, με τους γηπεδούχους να πιέζουν και τον Πριβά να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 76’, για να έρθει στο 89’ ο Ντιαμπατέ να κάνει με κεφαλιά το 2-4 μετά από σέντρα του Ποκό και να τελειώσει τα πάντα.

Απόδραση για Μπαστιά
Πολύ μεγάλη και τυχερή νίκη πέτυχε η Μπαστιά επί της Ρεμς. Οι Κορσικανοί μπήκαν δυνατά στο ματς και πλησίασαν στο γκολ με τον Μπραντάο (5’), πριν ο Μαντί δει την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι στο 12’ για την πρώτη κλασική ευκαιρία των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Γκεκγάν πίεσαν, όμως έπεσαν πάνω στον εκπληκτικό Βινσενσινί, που έκανε τη μία απόκρουση μετά την άλλη. Παρόλα αυτά, η μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι το ημίχρονο χάθηκε για την Μπαστιά με τον Καουζάκ (36’).

Η επανάληψη ξεκίνησε με γκολ για τους φιλοξενούμενους, όταν στο 48’ ο Τραορέ υπό την πίεση του Μπραντάο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος των γηπεδούχων, που έχασαν κλασικές ευκαιρίες. Στο 67’ ο Μαντί εξ’ επαφής έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι, ενώ η τελευταία ευκαιρία χάθηκε στο 90’ με τον Ονιάνγκ.

Βυθίζονται Τουλούζ και Γκαζελέκ
Η Μονπελιέ πήρε μεγάλη νίκη με 2-0 επί της Τουλούζ και την έσπρωξε ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στον υποβιβασμό. Ο Αντζ αποφάσισε να κάνει αλλαγές στους μονπελιερέ και οι επιλογές του τον δικαίωσαν. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 24’ με τον Γιαταμπαρέ, μετά από πολύ ωραία ασίστ του Καμαρά και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Οι βιολέ δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις, όμως οι οπαδοί των γηπεδούχων έπρεπε να περιμένουν μέχρι το 87’, για να τελειώσουν όλα, όταν ο Καμαρά έκανε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπουντεμπούζ για το 2-0.

Η Γκαζελέκ Αζαξιό είχε πρώτης τάξεως ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες με αντίπαλο την ουραγό Τρουά εντός έδρας. Το ματς, μάλιστα, ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, που άνοιξαν το σκορ μόλις στο 1’, όταν μετά από κόρνερ του Τζόκοβιτς, ο Ζουά με κεφαλιά έκανε το 1-0. Ξαφνικά, όμως, ήρθε η κατάρρευση. Στο 8’ ήρθε η ισοφάριση, με τον Μπεν Σααντά να κάνει το 1-1, αφού πέρασε και τον Μορί, πριν έρθει η ανατροπή πριν το ημίχρονο. Στο 36’ ο Αζαμούν με πανέμορφο πλασέ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-2! Ο 26χρονος μέσος βρήκε και πάλι δίχτυα λίγο αργότερα, όταν στο 43’ έκανε το 1-3 από κοντά. Στο 57’ οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι στο ματς, με τον Φιλιπί να μειώνει σε 2-3, ενώ έχασαν μεγάλες ευκαιρίες μέχρι το τέλος. Η ψυχολογία, όμως, ήταν στο ναδίρ και παρά την πίεση, τίποτα δεν άλλαξε.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Παρασκευή (12/02)

Ρεν-Ανζέρ 1-0
(90+1' Μπουκά Μούτου αυτ.)

Σάββατο (13/02)

Παρί-Λιλ 0-0

Γκαζελέκ-Τρουά 2-3
(1' Ζουά, 57' Φιλιπί - 8' Μπεν Σααντά, 36', 43' Αζαμούν)

Γκινγκάμπ-Μπορντό 2-4
(42' Ζιρές, 58' Κοκό - 19' Ουνάς, 37' Ρολάν, 68' Σαντόμ, 89' Ντιαμπατέ)

Ναντ-Λοριάν 2-1
(10' Αντριάν, 39' Σάλα - 79' πεν. Μουκάντζο)

Μονπελιέ-Τουλούζ 2-0
(24' Γιαταμπαρέ, 87' Καμαρά)

Ρεμς-Μπαστιά 0-1
(48' Τραορέ αυτ.)

Κυριακή (14/02)

Λυών-Καέν (15:00)
Σεντ Ετιέν-Μονακό (18:00)
Νις-Μαρσέιγ (22:00)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα