Αραβίδης: «Κλειδί η αποβολή»

Αραβίδης: «Κλειδί η αποβολή»

Gazzetta team
Αραβίδης: «Κλειδί η αποβολή»

bet365

Ως κλειδί για την έκβαση του αγώνα χαρακτήρισε την αποβολή του Μποτία ο Χρήστος Αραβίδης, ο οποίος τόνισε ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να έχει περισσότερο την μπάλα στα πόδια της.

Η αποβολή του Μποτία στο 47' έδωσε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο πλεονέκτημα στην ΑΕΚ, με τον Χρήστο Αραβίδη να χαρακτηρίζει κλειδί την εν λόγω φάση, μιλώντας στην κάμερα της Nova. «Ένα τέτοιο παιχνίδι είναι πάντα ντέρμπι, το ξέραμε αυτό από πριν, είναι ειδικών συνθηκών και πάντα πρέπει να δώσεις κάτι παραπάνω από κάθε άλλο παιχνίδι.

Εμείς τρέξαμε πάρα πολύ, προσπαθήσουμε να κλείσουμε τους χώρους γιατί γνωρίζαμε ότι ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν ζημιά. Βγάλαμε το ημίχρονο χωρίς να δεχτούμε γκολ και πιστεύω ότι το κλειδί ήταν που πήραμε την αποβολή και αποκτήσαμε νωρίς το πλεονέκτημα. Αυτό έδωσε μία ώθηση στο παιχνίδι μας, κυρίως επιθετικά», είπε, αρχικά.

Στη συνέχεια, μίλησε:

Για το πλάνο: «Το πλάνο είναι να μη δεχόμαστε γκολ, να έχουμε εμείς την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η ΑΕΚ, ειδικά στην έδρα της, πρέπει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, να κρατάει περισσότερο την μπάλα στα πόδια της για να μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη».

Για το ότι ήταν καθοριστική η αποβολή και τι άλλαξε στην επίθεση της ΑΕΚ: «Σίγουρα σ' αυτή την περίπτωση αλλάζει η ψυχολογία και υπήρξε και η ώθηση από τον κόσμο. Η αποβολή ήρθε ακριβώς με το που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, ήταν άμεσο το πλεονέκτημα που πήραμε και ο προπονητής κινήθηκε γρήγορα και έκανε αλλαγές για να πιέσουμε πιο δυνατά από τον αντίπαλο. Μπορέσαμε και πιέσαμε, αναγκάσαμε τον Ολυμπιακό να κάνει αβίαστα λάθη και να έχουμε περισσότερο την μπάλα στα πόδια μας».

Για το αν υπήρξε επιπλέον οδηγία στο ημίχρονο: «Στο ημίχρονο είπαμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι επιθετικά επειδή αμυντικά δεν κινδυνεύσαμε ουσιαστικά. Να βγούμε μπροστά και να κερδίσουμε. Είμαστε ευτυχείς που το πραγματοποιήσαμε ως ένα βαθμό γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν και η καλύτερη εμφάνισή μας. Ένα ματς τόσο μεγάλων απαιτήσεων θα κρινόταν στο γκολ, σε μια-δυο φάσεις. Εμείς πετύχαμε το γκολ και αυτό με κάνει ευτυχισμένο και χαρούμενο».

Για το ότι μπορούσε να δημιουργήσει ο ίδιος προβλήματα και για τη φάση της αποβολής: «Προσπαθώ να κοιτάζω τα αδύνατα σημεία των αντιπάλων και να διεκδικώ τα καλύτερα για την ομάδα. Σ' εκείνη τη φάση θα έβγαινε μία ωραία πάσα του Γιόχανσον, ο Μποτία με έκοψε και θεωρώ ότι είναι δίκαιη η κόκκινη».

Για τα πλεονεκτήματα που είχε έναντι των σημερινών αντιπάλων: «Σήμερα ανάμεσα στα στόπερ είχα πλεονέκτημα με την μπάλα χαμηλά, στον αέρα δυσκολευόμουν. Με χαμηλά την μπάλα είχα πιο εύκολες πάσες και μπορούσα να δημιουργήσω κινδύνους. Νιώθω σίγουρος γιατί ψάχνω το λάθος των αντιπάλων και την καλή στιγμή του συμπαίκτη μου. Δεν είχα πολλές ευκαιρίες σήμερα να σκοράρω, αλλά η δουλειά ήταν αυτή που έπρεπε και από τη στιγμή που πήραμε και τη νίκη είμαι διπλά χαρούμενος».

Για το μεγάλο ταξίδι από τις μικρότερες κατηγορίες: «Είναι μεγάλο το ταξίδι. Είναι σημαντική η νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά τα δύσκολα τώρα αρχίζουν γιατί μεγαλώνουν και οι απαιτήσεις με τέτοιες νίκες.»

Για ό,τι ακούγεται ότι η ΑΕΚ δεν έχει επιθετικούς: «Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση και θεωρώ τον εαυτό μου καλό παίκτη. Είναι καλό να έρχονται καλοί παίκτες και θέλω να βελτιώνομαι. Ό,τι λέγεται το θεωρώ καλοπροαίρετο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα