Γιουβέντους - Νάπολι 1-0

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιουβέντους - Νάπολι 1-0

bet365

Σε ένα πολύ κλειστό ματς τακτικής η Γιουβέντους ήταν η απόλυτη θριαμβεύτρια καθώς με γκολ του Τζάτζα στο 88' πήρε τη νίκη (1-0) και για πρώτη φορά φέτος την κορυφή της Serie A.

Πριν το ματς στο Juventus Stadium οι τιφόζι της Νάπολι έκαναν εικονική κηδεία στην Γιουβέντους, όμως έμελλε να την ζήσουν οι ίδιοι δύο λεπτά πριν τα 90'. Υστερα από 24 αγωνιστικές εκτός της θέσης που έχει τερματίσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Vecchia Signora επέστρεψε στην κορυφή της Serie A σε ένα φινάλε-θρίλερ σπάζοντας τις 8 διαδοχικές νίκες των Partenopei. Οι Bianconeri ένιωσαν την ποιότητα της Νάπολι στο Τορίνο, όμως με το τρομερό γκολ του Τζάτζα πέρασαν στο Νο1 της Serie A και έφτασαν το δικό τους σερί στις 15 νίκες. Στο +1 πλέον η Γιουβέντους, που έχασε με αναγκαστική αλλαγή τον Μπονούτσι.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι το είχε πει στη συνέντευξη Τύπου ότι το ματς θα είναι πολύ καλό. Για αυτούς που τους αρέσει η τακτική και όχι για εκείνους που ήθελαν να δουν πολλά γκολ. Και έτσι ακριβώς έγινε. Η Γιουβέντους είδε ξανά πόσο εξαιρετικά στημένη είναι η Νάπολι, η οποία δεν είχε πρόβλημα να κυκλοφορεί την μπάλα σε μεγάλο κομμάτια του αγώνα. Το παιχνίδι είχε πραγματικά μετρημένες φάσεις και η πρώτη ήρθε στο 14' με το σουτ του Κουαδράδο που πήγε στην αγκαλιά του Ρέινα και στο 20' το φάουλ του Πογκμπά πέρασε λίγο έξω.

Οι ομάδες ήταν σούπερ-προσεκτικές και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η επόμενη καλή στιγμή ήταν στο 35' όταν ύστερα από σέντρα από δεξιά η μπάλα πήγαινε συστημένη στο κεφάλι του Ιγουαΐν όμως ο Μπονούτσι πρόλαβε και έκοψε με την άκρη του παπουτσιού του πριν ο Πιπίτα σκοράρει. Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους με το σουτ του Μαρκίζιο που βρήκε στον Ντιμπάλα να είναι η τελευταία αξιοσημείωτη φάση.

Και δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο, παρότι η Γιουβέντους ξεκίνησε με καλή φάση. Στο 51' ο Εβρά βρέθηκε μέσα στην περιοχή σε θέση να εκτελέσει αλλά το έκανε με το δεξί και η μπάλα έφυγε ψηλά. Στο επόμενο λεπτό ο Μπονούτσι, που είχε συγκρουστεί στο πρώτο μέρος με τον Κεντίρα, δεν μπόρεσε να συνεχίσει και έδωσε τη θέση του στον Ρουγκάνι και στο 58' ο Αλέγκρι έδωσε γεμάτη μισή ώρα στον Τζάτζα βγάζοντας τον Μοράτα. Στο 63' οι Bianconeri έχασαν τρομερή ευκαιρία μετά το εξαιρετικό κατέβασμα του Πογκμπά και την πάσα στον Ντιμπάλα ο οποίος όμως σούταρε μόλις πάνω από τα δοκάρια.

Στο τελευταίο κομμάτι του ματς η Νάπολι φάνηκε να πατά καλύτερα και είχε περισσότερο την μπάλα από την Γιουβέντους και απείλησε με τη φωτοβολίδα του Μάρεκ Χάμσικ που πέρασε μόλις έξω από το παραθυράκι του Μπουφόν. Το καθοριστικό γκολ ήρθε στο 88' τελικά και ήταν για την Γιουβέντους καθώς ο Τζάτζα βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και αφού εκτέλεσε με το αριστερό στάθηκε τυχερός καθώς η μπάλα κόντραρε στον Ραούλ Αλμπιόλ και ξεγέλασε τον Ρέινα.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι (52' Ρουγκάνι), Εβρά, Μαρκίζιο, Κεντίρα, Κουαδράδο, Πογκμπά, Ντιμπάλα (86' Αλεξ Σάντρο), Μοράτα (58' Τζάτζα).

Νάπολι (Μαουρίτσιο Σάρι): Ρέινα, Χισάι, Κουλιμπαλί, Αλμπιόλ, Χισάι, Αλαν (90' Γκαμπιαντίνι), Ζορζίνιο, Χάμσικ, Καγιεχόν, Ινσίνιε (77' Μέρτενς), Ιγουαΐν.

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο

 

SERIE A Τελευταία Νέα