Πανθρακικός - Πλατανιάς 0-2

Νίκος Τσιώκος
Πανθρακικός - Πλατανιάς 0-2

bet365

Καταστροφική εντός έδρας ήττα για τον Πανθρακικό, ο οποίος δεν βρήκε λύσεις απέναντι στον φορμαρισμένο Πλατανιά (0-2) και έμεινε 9 βαθμούς μακρυά από Βέροια και Ατρόμητο.

Ο Πανθρακικός έπαιζε ένα από τα τελευταία του... χαρτιά για την υπόθεση παραμονή και αυτό πήγε χαμένο. Ο Πλατανιάς είχε την ουσία, σκόραρε σε δύο ουσιαστικά φάσεις (το δοκάρι ήταν στην ίδια με το γκολ) και πήρε τη νίκη, η οποία φέρνει πιο κοντά στη σωτηρία, με τους ακρίτες να είναι πλέον στο -9.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τον Πανθρακικό ο Παπαγεωργίου επέστρεψε δεξιά στην άμυνα, ο Χρήστου ήταν αριστερά και οι Μελίσσης, Μπουγαΐδης στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Ηλιάδης, Μεχία και μπροστά τους οι Μπαϊκαρά (δεξιά) Ντιγκινί, Χασομέρης (αριστερά). Στην κορυφή της επίθεσης είχε επιλεγεί αρχικά ο Ίγκορ, όμως ένιωσε ενοχλήσεις λίγο πριν τη σέντρα και τη θέση του πήρε ο Χαβίτο.

Για τον Πλατανιά ο Σωτηρίου πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Κουλιμπαλί να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Βάντερσον το αριστερό, με τους Σελίν, Μπανανά να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Μουνάφο, Γκνιάτιτς και μπροστά τους δεξιά ο Αποστολόπουλος, αριστερά ο Μενδρινός και στον άξονα ο Γουνδουλάκης. Μοναδικός προωθημένος ο Ανγκούλο, που προτιμήθηκε αντί του Ράμος.

Δύο δοκάρια και 0-1 ο Πλατανιάς

Το πρώτο 20λεπτο είχε πολλά να προσφέρει στην Κομοτηνή. Ο Πανθρακικός μπήκε δυνατά, πίεζε από την αρχή ψηλά και είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 8', όταν ο Μπανανά γλίστρησε, ο Ντιγκινί πήρε την μπάλα, όμως καθυστέρησε με την προσπποίηση στον Σελίν για να γυρίσει ο πρώτος και να διορθώσει το λάθος του απομακρύνοντας σε πλάγιο.

Ωστόσο, όλα έγιναν σε τρία λεπτά. Στο 15' ο Ηλιάδης σημάδεψε με πλασέ στην κίνηση το αριστερό δοκάρι του Σωτηρίου, ο οποίος «έβγαλε» το σουτ του Παπαγεωργίου στην εξέλιξη της φάσης. Τρία λεπτά αργότερα ο Πλατανιάς απείλησε για πρώτη φορά στο ματς και πήρε προβάδισμα στο σκορ.

Το σουτ του Μουνάφο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη, που βρήκε την μπάλα, όμως αυτό του Σελίν στην εξέλιξη της φάσης ήταν άπιαστο και και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Εκεί ουσιαστικά ολοκληρώθηκε και το πρώτο μέρος, αφού μέχρι την ανάπαυλα έγιναν λίγα πράγματα.

Οι Χανιώτες είχαν τον έλεγχο και το προβάδισμα, κυκλοφορούσαν την μπάλα, ενώ έκλειναν καλά τους χώρους. Όμως, ούτε απειλούσαν, κάτι που επιχείρησαν να κάνουν οι ακρίτες στο 31' με τον Μεχία, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Σωτηρίου.

Ανγκούλο και τέλος

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-1 και στην επανάληψη δεν είδαμε και πολλά πράγματα. Πάντως, ο Πλατανιάς είχε την ουσία και στη δεύτερη φορά που απείλησε σκόραρε εκ νέου.

Ο Μενδρινός τροφοδότησε με κεφαλιά τον Ανγκούλο, αυτός ήταν και δεν ήταν οφσάιντ, αλλά η σημαία έμεινε κάτω, βρέθηκε τετ α τετ με τον Αθανασιάδη, τον οποίο πλάσαρε ιδανικά για το 0-2. Όμως, αυτό δεν πτόησε τον Πανθρακικό, που έψαξε το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι.

Παρά ταύτα, οι Θρακιώτες δεν κατάφεραν και πολλά, με την κεφαλιά του Ντιγκινί να απομακρύνει ο Αποστολόπουλος πάνω στη γραμμή στο 52'. Στο 58' οι γηπεδούχοι φώναξαν για φάουλ που δόθηκε στον Ντιγκινί έξω από την περιοχή, καθώς θεώρησαν ότι το μαρκάρισμα έγινε εντός αυτής και έπρεπε να δοθεί πέναλτι σε άλλη μία δύσκολη φάση.

Από εκεί κι έπειτα, οι Κρητικοί έλεγχαν το ματς, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και να απειλήσουν, ενώ ακολούθησαν οι αλλαγές των δύο προπονητών.

Με αυτόν τον τρόπο, το 0-2 έμεινε μέχρι τέλους, ο Πλατανιάς πανηγύρισε τη νίκη και έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο του Πανθρακικού, με τον σύλλογο της Κομοτηνής να βλέπει τις όποιες ελπίδες έχει για παραμονή να κάνουν... φτερά.

Man of the match: Καλό παιχνίδι από τον Σελίν, που ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, ενώ ήταν εξαιρετικός και στα αμυντικά του καθήκοντα, ειδικά στη φάση που έκανε το λάθος ο Μπανανά.

Αδύναμος κρίκος: Ο Πανθρακικός δεν είχε λύσεις επιθετικά, δεν μπορούσε να βρει και πολλούς χώρους και δε δημιούργησε πολλές φάσεις, ενώ στις όποιες περιπτώσεις απειλήθηκε... θόλωσε στην άμυνα, ειδικά στο πρώτο γκολ.

Στο ύψος του: Ο Ανγκούλο εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την κεφαλιά-πάσα του Μενδρινού, βρήκε δίχτυα και «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του.

Η γκάφα: Την έκανε ο Μπανανά στο 8', αλλά εκεί υπήρχε ο Σελίν, που καθυστέρησε τον Ντιγκινί, για να προλάβει και να διορθώσει το λάθος του.

Το στραγάλι: Δύο δύσκολες φάσεις για τον Βάτσιο και τους βοηθούς του. Υπάρχει περίπτωση να είναι και οφσάιντ ο Ανγκούλο στο δεύτερο γκολ, ενώ δε φαίνεται αν είναι εντός ή εκτός περιοχής το μαρκάρισμα στον Ντιγκινί στο 58', στο οποίο δόθηκε φάουλ.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Πανθρακικός έπαιζε ένα από τα... τελευταία του χαρτιά. Είχε το δοκάρι, όμως ο Πλατανιάς είχε την ουσία, βρήκε δίχτυα δις και πανηγύρισε τη νίκη με 0-2 στην Κομοτηνή. «Τρίποντο» που δίνει μεγαλύτερη ανάσα στους Χανιώτες και... βυθίζει περισσότερο τους ακρίτες, που πλέον είναι στο -9 από τη σωτηρία.

Συνθέσεις ομάδων

Πανθρακικός (Γιάννης Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Χρήστου (79' Γαβριηλίδης), Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Μεχία, Ηλιάδης, Μπαϊκαρά, Χασομέρης (59' Βάλτερ), Ντιγκινί, Χαβίτο.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Βάντερσον, Σελίν, Γκνιάτιτς, Μπανανά, Μενδρινός (90'+1' Ντίνας), Αποστολόπουλος (80' Τσουράκης), Γουνδουλάκης (67' Στανισάβλιεβιτς), Μουνάφο, Ανγκούλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα