Ντόρτμουντ - Αννόβερο 1-0

Gazzetta team
Ντόρτμουντ - Αννόβερο 1-0

bet365

Η Ντόρτμουντ έπαιξε όσο χρειάστηκε για να επικρατήσει 1-0 του Αννόβερο, που παραμένει στον πάτο. Νίκες και για Λεβερκούζεν, Βόλφσμπουργκ.

Συνεχίζει τη σταθερή πορεία της κάτω από την Μπάγερν Μονάχου και πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες της Bundesliga η ομάδα του Τόμας Τούχελ, που χωρίς τον Ομπαμεγιάνγκ επικράτησε της ουραγού της βαθμολογίας. Η Μπορούσια είχε φάσεις κυρίως στο πρώτο μέρος, όμως βρήκε το γκολ στο δεύτερο με τον Μχιταριάν και με αγώνα περισσότερο μείωσε τη διαφορά από τους Βαυαρούς στο -5.

Ο Ρόις ήταν αυτός που πήρε τη θέση του τραυματία, Ομπαμεγιάνγκ, στην κορυφή της επίθεσης και στο 9' από την ωραία σέντρα του Πίστσεκ είδε τον Τσίλερ να αποκρούει το πλασέ του από κοντά. Ο Γερμανός είχε καλή στιγμή και στο 16' όταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στο 28' σε νέο φάουλ απέκρουσε ο Τσίλερ. Στο 38' ο keeper των φιλοξενούμενων απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι τη σέντρα-σουτ του Σμέλτσερ από αριστερά και στο επόμενο λεπτό ο Σούμποτιτς από τη μικρή περιοχή δεν βρήκε στόχο μετά τη σέντρα του Μχιταριάν από δεξιά. Το Αννόβερο ακούστηκε επιθετικά για πρώτη φορά στο 41' όμως ο Μπίρκι ήταν εκεί για να αποκρούσει την κεφαλιά του Χόφμαν και το πρώτο μέρος έκλεισε με μία ακόμα επέμβαση του Τσίλερ, αυτή τη φορά σε σουτ του Γκουντογκάν.

Στην επανάληψη η Ντόρτμουντ ευτύχησε να σκοράρει νωρίς και στη συνέχεια έσβησε το παιχνίδι το οποίο δεν είχε καθαρές φάσεις. Στο 57' ο Μχιταριάν πήρε την μπάλα ύστερα από όμορφη ομαδική προσπάθεια σε αντεπίθεση και αφού συνέκλινε εκτέλεσε με το δεξί τον ανίκητο, Τσίλερ, γράφοντας το 1-0. Στη συνέχεια το ματς δεν είχε πολλά πράγματα να δώσει, με την BvB να έχει την κατοχή αλλά πέρα από μια μικροευκαιρία στο 73' με τον Ρόις να μην δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ των φιλοξενούμενων. Τις 7 σερί ήττες έφτασε το Αννόβερο, που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση.

Τρένο η Στουτγκάρδη!
Η Στουτγκάρδη του Κράμνι συνεχίζει να εντυπωσιάζει και υποχρέωσε την Χέρτα στην πρώτη της ήττα από τον περασμένο Νοέμβριο. Οι Σουηβοί έχουν μόνο νίκες στο 2016, φτάνοντας δίκαια στη νίκη με 2-0. Στο πρώτο μέρος οι ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν και η πρώτη κλασική ευκαιρία ήρθε για τους φιλοξενούμενους στο 37’, όταν ο Τιτόν έβγαλε με τα πόδια το πλασέ του Ιμπίσεβιτς, για να μείνει το 0-0 μέχρι το ημίχρονο.

Στην επανάληψη τα πράγματα άλλαξαν. Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε ξανά για τη Χέρτα μόλις στο 48’, όταν ο Τσιγκέρσι έστειλε με κεφαλιά την μπάλα από εξαιρετική θέση, ενώ στο 48’ ο Ιμπίσεβιτς έστειλε την μπάλα πάνω στον Τιτόν. Οι Βερολινέζοι μπορεί να μπήκαν καλύτερα, όμως εκείνοι που έφτασαν στο γκολ ήταν οι γηπεδούχοι. Ο Γιάρσταϊν έβγαλε το σουτ του Μαξίμ στο 51’, όμως ο Ντιέ ήρθε από πίσω, για να κάνει το 1-0 με δυνατό σουτ με το πρώτο του γκολ στην Bundesliga! Το ματς άνοιξε, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τιτόν μετά το δυνατό σουτ του Μπρουκς στο 56’, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν ταχύτητα και να είναι καλύτεροι μέχρι τον τέλος. Το σουτ του Κόστιτς πέρασε λίγο άουτ στο 66’, όμως στο 84’ ο Σέρβος έκανε το 2-0 μετά από λάθος του Λάνγκαμπ! Το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, όμως στο 1’ των καθυστερήσεων ο Γιάρσταϊν νίκησε τον Χάρνικ στο τετ α τετ.

Νίκη ξανά για Βόλφσμπουργκ
Στις νίκες επέστρεψε η Βόλφσμπουργκ, η οποία ύστερα από την βαριά ήττα από την Σάλκε, επικράτησε 2-0 εντός έδρας της Ινγκολσταντ και μείωσε τη διαφορά από την 4η θέση που οδηγεί στο Champions League. Οι Λύκοι, λίγες μέρες πριν παίξουν με την Γάνδη στη φάση των «16» της κορυφαίας διοργάνωσης επικράτησαν 2-0 των νεοφώτιστων χάρη σε δύο γκολ που σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος. Στο 29' ο Γιούλιαν Ντράξλερ άνοιξε το σκορ ύστερα από προσπάθεια του Ντάνιελ Καλιγκιούρι και στο 39' ο Κνόχε έκανε το 2-0 το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Με ανατροπή η Λεβερκούζεν
Η Λεβερκούζεν έπαιξε χωρίς τον τραυματία Τσιτσαρίτο, όμως έκανε την ανατροπή και έφυγε με σημαντική νίκη 2-1 από το Ντάρμσταντ. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με όρεξη, όμως γρήγορα η διαφορά στο πάθος φάνηκε. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν, κυνήγησαν κάθε μπάλα και κατάφεραν να προηγηθούν με την πρώτη ευκαιρία στο ματς. Στο 28’ μετά από αδράνεια των αμυντικών της Μπάγερν, ο Βάγκνερ έκανε το 1-0. Οι παίκτες του Σούστερ είχαν το μυαλό τους στην άμυνα και στις αντεπιθέσεις. Στο 31’ ο Νίμαϊερ έχασε την επόμενη ευκαιρία, πριν οι παίκτες του Σμιντ καταφέρουν να βρουν ρυθμό. Κίσλινγκ (33’) και Μπελαράμπι (38’), όμως, δεν κατάφεραν να σκοράρουν, με το 1-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Στην επανάληψη, η Λεβερκούζεν είχε την πρωτοβουλία και αρχικά τίποτα δεν έδειξε να αλλάζει, καθώς οι φιλοξενούμενοι τα χαλούσαν στο τέλος. Τελικά, χρειάστηκε ένα αυτογκόλ του Σούλου, για να ισοφαρίσουν οι ασπιρίνες στο 62’. Παραλίγο, όμως, οι φιλοξενούμενοι να τα γκρεμίσουν όλα, με τον Λένο να βγάζει το σουτ του Γκόντορφ στο 66’. Αυτή, όμως, ήταν η μοναδική ευκαιρία των Lilien, με τους παίκτες του Σμιντ να πιέζουν όλο και περισσότερο. Στο τέλος δικαιώθηκαν για την επιμονή τους, με τον Μπραντ να κάνει από κοντά το τελικό 1-2 στο 77’.

Χ-αμένες στη Βρέμη
Βέρντερ και Χόφενχαϊμ έμειναν στο 1-1 στο ντεμπούτο του 28χρονου Νάγκελσμαν στον πάγκο της δεύτερης και κανένας δεν έμεινε ικανοποιημένος. Το ξεκίνημα στο ματς ήταν εκρηκτικό. Μόλις στο 10’ ο Πισάρο έχασε την μπάλα, οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην αντεπίθεση και μετά από νέα λάθη στην άμυνα των πράσινων, ο Κράμαριτς έκανε το 0-1! Η χαρά της Χόφενχαϊμ, όμως, δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο 13’ μετά από κόρνερ του Γκρίλιτς, ο Τζιλομποτζί έκανε το πλασέ, η μπάλα βρήκε στον Μπίτσακτιτς και κατέληξε στα δίχτυα του Μπάουμαν για το 1-1!

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη συνέχεια, πλησίασαν στο γκολ με τον Μπάρτελς (29’), όμως ο Μπάουμαν έσωσε, για να κρατήσει το 1-1 μέχρι το ημίχρονο. Ο ρυθμός ήταν καλύτερος μετά το 60’, με τον Ούτζα να χάνει τεράστια ευκαιρία και τους φιλοξενούμενους να απειλούν με το μακρινό σουτ του Φόλαντ στο 72’. Στο 75’ ο μοιραίος Ούτζα έχασε νέα τεράστια ευκαιρία, ενώ στο 77’ τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Κράμαριτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Οι πράσινοι πίεσαν μέχρι το τέλος, έφτασαν μία ανάσα από το γκολ στο 77’, όταν αρχικά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι μετά το σουτ του Τζιλομποτζί, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ, όμως έστειλε την μπάλα πάνω στον Μπάουμαν! Η Βέρντερ έχασε και άλλες ευκαιρίες, όμως το 1-1 παρέμεινε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα