Ο «ούτε τον πυρετό» κι ο… «φιλικός» επόπτης

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο «ούτε τον πυρετό» κι ο… «φιλικός» επόπτης

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος δίνει μέσα από το blog του στο gazzetta όλο το...έργο για διαιτητή κι επόπτη του ντέρμπι.

Η «γνωστή» προπαγάνδα επηρεασμού διαιτητών «κτύπησε» και για τον Καλογερόπουλο, που ορίστηκε να παίξει στο ΟΑΚΑ απόψε.

Τι έχει κάνει ο Καλογερόπουλος με τον Ολυμπιακό; Να σας πω εγώ: από το προ ενάμιση έτους ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού 1-0, στο οποίο έπαιξε λίγο έδρα, μέσα στο Καραϊσκάκη, αυτό που λέμε έδωσε τα σπόρια, κάτι ψιλοφάουλ-και ξεσηκώθηκε επικοινωνιακός πόλεμος εναντίον του-ο διεθνής ρέφερι παίζει τον Ολυμπιακό αυστηρά 50-50. Ούτε 51-49! Αυστηρότατα 50-50. Και καλά κάνει βεβαίως.

Να τα πάρουμε ένα ένα;

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 1-2 με γκολ στο 90’. Ούτε τον πυρετό του δεν είχε δώσει.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1 με γκολ στο 90’. Ακριβώς ίδια διαιτησία. Και στην ΑΕΚ, ενώ εν θερμώ είχαν διαμαρτυρηθεί μετά το ματς για χέρι στο γκολ, την επομένη του αγώνα, το είπαν όλοι ότι η διαιτησία ήταν πενηνταρίσια.

Πανθρακικός-Ολυμπιακός 1-3. Κανένα πρόβλημα με τη διαιτησία.

Ολυμπιακός-Πλατανιάς 3-1. Στο 2’ πέναλτι υπέρ του Πλατανιά, σε φάση που δεν τη λες και…μαρς. Αλλά καλά έκανε και το έδωσε αφού το είδε έτσι. Κι έδωσε κι ένα στον Ολυμπιακό μετά το 3-0…

Πανθρακικός-Ολυμπιακός 3-4. Μια χαρά διαιτησία. Και τα δύο πέναλτι που έδωσε ήταν.

Ολυμπιακός-Ξάνθη 1-0. Διαιτησία 50-50.

Βλέπουμε δηλαδή ότι οι περισσότερες είναι πολύ δύσκολες νίκες, με γκολ στο 90'...

Για να «μιλάμε» με δεδομένα κι όχι με «αέρα». Απλά προφανώς σε κάποιους δεν αρέσει το 50-50 που εχει παίξει ο Καλογερόπουλος και στα έξι τελευταία παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό. Θέλουν και να αδικεί τον Ολυμπιακό για να ευχαριστηθούν...

Κι εγώ δεν ξέρω τι θα κάνει απόψε ο Καλογερόπουλος. Θα τον δούμε και θα πούμε μετά. Ξέρω τι έχει κάνει εδώ κι ενάμιση χρόνο. Αυτό καταγράφω. Όπως κι ότι φέτος έπαιξε την ΑΕΚ δύο φορές, μέσα κι έξω, σε νίκες της με 3-0, με αποβολές αντίπαλων της. Με επίσης σωστές διαιτησίες, πρέπει να πω.

Τώρα τι σημαίνει, ότι έχει παίξει φέτος τέσσερις φορές τον Ολυμπιακό, δεν το καταλαβαίνω. Κι ο Κομίνης έχει παίξει τέσσερις φορές φέτος την ΑΕΚ. Τι σημαίνει αυτό; Όπως δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός "κερδίζει με τον Καλογερόπουλο". Και την ΑΕΚ την έχει παίξει φέτος τρεις φορές ο Γιάχος κι έχει κερδίσει και τις τρεις. Τι σημαίνει αυτό;

Για δε τον επόπτη Γρεβένη, που τον βγάζουν κι αυτό φιλολυμπιακό, λόγω ενός οφσάϊντ του Αραβίδη (όντως λάθος του) πέρσι στο 1-1 του Κυπέλλου στο Καραϊσκάκη, πρέπει να το δούμε ολόκληρο το έργο. Γιατί στο ίδιο ματς, ο ίδιος επόπτης, άφησε να εξελιχθούν δύο επιθέσεις της ΑΕΚ από θέσεις οφσάϊντ. Επιθέσεις από τις οποίες θα μπορούσαν να προκύψουν γκολ. Το ότι δεν προέκυψαν, δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν τα λάθη εις βάρος του Ολυμπιακού.

Και πρόκειται για τον ίδιο επόπτη, που πέρσι στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1, άφησε να εξελιχθούν τρεις επιθέσεις του Παναθηναϊκού στο τελευταίο 20λεπτο, από θέσεις οφσάϊντ. Κι εκ τύχης δεν έφαγε ο Ολυμπιακός καμία τεσσάρα η, πεντάρα από αυτές τις επιθέσεις.Όποιος θέλει, ας βάλει το βίντεο να τις δει. Πρώτος επόπτης ήταν. Κι εγώ δεν υποστηρίζω ότι ο άνθρωπος εσκεμμένα τα έκανε η, κώλωσε λόγω Λεωφόρου. Όμως, μην λέμε κι ό,τι θέλουμε.

Παρεμπιπτόντως, προς τιμήν της η ΑΕΚ δεν ξεσήκωσε κανένα θόρυβο για τη διαιτησία κι όπως κι ο Ολυμπιακός έφτασε με χαμηλούς τόνους στο ντέρμπι.

Αγωνιστικά έχουν γραφτεί πολλά...Εγώ μία απλή παρατήρηση θα κάνω: Επί Πογέτ η ΑΕΚ όποτε δεν σκόραρε στο α΄ημίχρονο, δεν κέρδισε (βλέπε 0-0 σε ΠΑΟ, 0-1 από Αστέρα, 1-1 σε Πανιώνιο, 0-1 σε Ατρόμητο). Άρα, ο Μάρκο Σίλβα έχει ένα σοβαρό δεδομένο στα χέρια του...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.