Ατρόμητος - Βέροια 0-0

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος - Βέροια 0-0

bet365

Μετά την θριαμβευτική πρόκριση στο Κύπελλο επί του Παναθηναϊκού, ο Ατρόμητος δεν βρήκε τρόπο να «ξεκλειδώσει» την άμυνα της Βέροιας, με την οποία έμεινε στο 0-0 στο Περιστέρι.

Δεν κατάφερε να πετύχει το «τρία στα τρία» ο Ατρόμητος στο Περιστέρι, που μετά τις νίκες με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό (και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου), έμεινε στο 0-0 με την Βέροια μένοντας όμως αήττητος για πέμπτο σερί ματς στην έδρα τους. Θα μπορούσαν να φύγουν με το τρίποντο και οι δύο ομάδες...

Έτσι έπαιξαν

Με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με τον προημιτελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό, παρέταξε τον Ατρόμητο ο Τραϊανός Δέλλας. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Μπάρκας, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Κοντοές, Φυτανίδης, Λαζαρίδης και Μπίτολο, ενώ αμυντικός μέσος ήταν ο Ουσέρο. Λίγο πιο μπροστά του κινήθηκε ο Ούμπιντες, με τον Ματέι να είναι δεκάρι, τον Μπρίτο στα δεξιά με τον Στόιτσεφ αριστερά και στην κορυφή του 4-2-3-1 βρέθηκε ο Παπαδόπουλος.

Ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, με τον Λόπεζ στο τέρμα, τον Μαλόν στα δεξιά της άμυνας, τους Μαραγκό και Ραούλ Μπράβο στα στόπερ και τον Γιαννούλη στα αριστερά. Αμυντικοί μέσοι ήταν ο Σιόντης με τον Άρτσε, ενώ την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Ναζλίδη, αποτελούσαν από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Μαγιέφσκι, Ανάκογλου και Γεωργιάδης.

Στα... σκουπίδια 45 λεπτά!

Οι δύο ομάδες πέταξαν στα... σκουπίδια το πρώτο 45λεπτό με τις φάσεις να είναι ελάχιστες. Ο Ατρόμητος ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο, αλλά η Βέροια ήταν πολύ καλά στημένη στην άμυνα, με αποτέλεσμα οι Παπαδόπουλος και Ματέι να μην έχουν χώρους για να κινηθούν.

Βέβαια, παρά την κλειστή άμυνα της «Βασίλισσας του Βορρά», ο Ατρόμητος έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 32'. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες, ο Λαζαρίδης βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, όμως το πλασέ του έφυγε λίγο έξω από την εστία του εξουδετερωμένου Λόπεζ. Αυτή ήταν και η καλύτερη φάση του πρώτου 45λέπτου, πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0.

Δραστήριος Ατρόμητος, ανεβασμένη η Βέροια

Ο Ατρόμητος μπήκε στην επανάληψη αρκετά δραστήριος με σκοπό να βρει ένα γρήγορο γκολ που θα τον έκανε αφεντικό στο παιχνίδι. Έφτασε κοντά σε αυτό στο 52', αλλά το σουτ του Μπίτολο έφυγε ελάχιστα άουτ. Από την άλλη, η Βέροια, ήταν πιο ανεβασμένη με την είσοδο του Γιουσούφ και στο 62' ο ίδιος έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-1. Ο πολύ καλός Γεωργιάδης σέντραρε, ο Ναζλίδης δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή, με τον Γιουσούφ στο δεύτερο δοκάρι να σουτάρει και τους αμυντικούς του Ατρόμητου να διώχνουν σε κόρνερ.

Μπρίτο ο... μοιραίος!

Με τον ρυθμό να πέφτει στο τελευταίο 20λεπτο, ο Ατρόμητος ήταν και πάλι αυτός που έφτασε κοντά στο γκολ. Μετά από πολύ καλή ενέργεια του δραστήριου σε όλο το ματς Στόιτσεφ, ο Μπρίτο έκανε το πλασέ από το ύψος του πέναλτι με τον Καντιμοίρη (που πέρασε στη θέση του τραυματία Λόπεζ) στο 78' να κρατά με διπλή προσπάθεια το μηδέν για την ομάδα του.

Ίδια φάση με άλλον τελικό αποδέκτη στο 82΄, όταν ο Στόιτσεφ και πάλι πέρασε από πλάγια την μπάλα στην περιοχή, με τον Σουμπίνιο αυτή τη φορά να σουτάρει και το σουτ του να κοντράρει στον Ραούλ Μπράβο και να φεύγει κόρνερ.

Τελευταία καλή στιγμή του ματς και πάλι για τους γηπεδούχους. Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουμπίνιο στο 93' η μπάλα ελάχιστα έξω από την εστία του ΚαντιμοίρΗ..

Man of the match: Η Βέροια κατέβηκε στο Περιστέρι με σκοπό να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό. Σε αυτό βοήθησε πολύ όλη η αμυντική της γραμμή και κυρίως ο Ραούλ Μπράβο με την τεράστια εμπειρία του. Ο Ισπανός, ήταν εξαιρετικός τόσο πάνω στον Παπαδόπουλο, όσο και στον Λε Ταλέκ μη αφήνοντας τους αντιπάλους του να γίνουν απειλητικοί, με τον Ατρόμητο να απειλεί κυρίως με τους μεσοεπιθετικούς του.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ματέι φάνηκε να είναι εκτός αγώνα όσο αγωνίστηκε με αποτέλεσμα να γίνει σωστά αλλαγή από τον προπονητή του. Ο Ρουμάνος ενώ έδειχνε να έχει διάθεση, δεν έδειξε ούτε ελάχιστα από τα χαρακτηριστικά που διαθέτει με αποτέλεσμα να κινηθεί στην μετριότητα.

Στο ύψος του: Σε ένα ματς χωρίς γκολ και με φάσεις λίγες αλλά καλές, ο Μίλος Στόιτσεφ ήταν αυτός που ξεχώρισε. Πολύ δραστήριος και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης, με ωραίες και σωστές μεταβιβάσεις, όμως οι συμπαίκτες του δεν κατάφεραν να στείλουν κάποια από τις πάσες του στα δίχτυα και έτσι έμεινε χωρίς ασίστ στο παιχνίδι κάτι που σίγουρα άξιζε...

Η γκάφα: Από την στιγμή που το ματς δεν είχε κάποιο λάθος που να έφερε κάποιο τέρμα, η ενέργεια που έφερε τον τραυματισμό του Λόπεζ ήταν η γκάφα της αναμέτρησης. Ο Ισπανός γκολκίπερ σε μια φάση που ο Ματέι έχει υποδεχτεί σε θέση οφσάιντ βγήκε με... φόρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να γίνει αναγκαστική αλλαγή.

Το στραγάλι: Πολύ εύκολη διαιτησία από τον Ηλία Σπάθα που δεν είχε κάποια δύσκολη φάση σε ένα πολύ ήσυχο σε γενικές γραμμές παιχνίδι.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ατρόμητος εμφανίστηκε να θέλει πιο πολύ το παιχνίδι μετά και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Έψαξε το γκολ, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να πάρει μια νίκη που θα του έδινε μια μεγάλη ανάσα ενόψει της συνέχειας.

Από την άλλη η Βέροια μπορεί να είναι χαρούμενη, μιας και έφυγε από το Περιστέρι με τον βαθμό. Έναν βαθμό που επίσης δεν της έδωσε μεγάλη ανάσα, αλλά την κράτησε ισόβαθμη με τον Ατρόμητο και έδειξε πως θα μπορούσε να... κλέψει και το τρίποντο αν ήταν λίγο πιο προσεκτική στην τελική προσπάθεια.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Ουσέρο (76' Κεϊτά), Στόιτσεφ, Ούμπιντες, Μπρίτο, Φυτανίδης, Ματέι (65' Λε Ταλέκ), Κοντοές, Παπαδόπουλος (65' Σουμπίνιο)

Βέροια (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Λόπεζ (66' Καντιμοίρης), Μαλόν, Γιαννούλης, Μαραγκός, Σιόντης, Ραούλ Μπράβο, Άρτσε (46' Γιουσούφ), Γεωργιάδης (79' Νέτο), Ναζλίδης, Μαγέφσκι, Ανάκογλου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα