«Μανιάτης ο Σπαρτιάτης»!

Δημήτρης Τομαράς
«Μανιάτης ο Σπαρτιάτης»!

bet365

Στο Βέλγιο συνεχίζονται τα αφιερώματα στον Μανιάτη που παρομοιάζεται με Σπαρτιάτες για το πάθος, την δύναμή του και το πείσμα του. Το σχόλιο Πάρντο και το συμβάν με Τζαβέλλα στην Εθνική!
Οι Βέλγοι παρουσιάζουν τον Μανιάτη ως έναν Σπαρτιάτη. Έναν πολεμιστή στον στρατό του Λεωνίδα, έναν μαχητή του ποδοσφαίρου που μπορεί να οδηγήσει την Σταντάρ Λιέγης στα πλέι οφ του βελγικού πρωταθλήματος.
Το... παγωμένο και αυστηρό του βλέμμα σε κάποιες στιγμές και η ένταση που βγάζει σε προπονήσεις και αγώνες ανάγκασε τους Βέλγους βάση των όσων έμαθαν να τον χαρακτηρίζουν ως Σπαρτιάτη. «Μανιάτης ο Σπαρτιάτης! Είναι ο παίκτης - μαχητής. Ένας μεγάλος πολεμιστής στους αγωνιστικούς χώρους», σχολιάζεται σχετικά.
«Ήμουν στον Ολυμπιακό όταν πήρε μεταγραφή σε εμάς. Φάνηκε αμέσως ο δυναμισμός του. Από την άμυνα κέρδισε μία θέση στο κέντρο και μία έντονη παρουσία στα αποδυτήρια. Αρχικά έδειχνε χαμηλών τόνων παιδί και έπαιζε λίγο. Όταν όμως άρχισε να επηρεάζει πιο δραστικά το παιχνίδι της ομάδας η αποφασιστικότητά του και ο δυναμισμός του βγήκαν πολύ έντονα. Ίδρωνε την φανέλα, πάλευε πολύ μέσα στο γήπεδο και είχε τεράστια διάθεση και θέληση για νίκη», επισήμανε ο Ούρκο Πάρντο που έχει παίξει μαζί του.
Στο αφιερωματικό κείμενο αναφέρεται και μία στιγμή από τις προπονήσεις της Εθνικής την χρονιά του τελευταίου χρονικά Μουντιάλ. Τότε που η Εθνική μας ήταν ήδη στην Βραζιλία για προπονήσεις. Ο Τζαβέλλας δεν έκανε τις καλύτερες δυνατές σέντρες με τον Μανιάτη να σπεύδει να του πει: «Τι κάνεις; Δεν είναι ΠΑΟΚ εδώ. Είναι η Εθνική».
Το συμβάν αυτό θα μπορούσε να είχε πάρει πιο μεγάλες διαστάσεις με τον Μανιάτη να απειλεί με αποχώρηση από το Παγκόσμιο Κύπελλο, λίγες ώρες πριν το ματς με την Ιαπωνία. Παράλληλα οι Βέλγοι ζήτησαν και την άποψη του Ματιέ Ντοσεβί που είχε να λέει για φωνές και παρατηρήσεις του Μανιάτη στον Ρέντη και το πόσο δυναμικά ζούσε το ποδόσφαιρο σε προπονήσεις και αγώνες.
 

Τελευταία Νέα