AEK- Ολυμπιακός 1-0

Γιώργος Τσακίρης
AEK- Ολυμπιακός 1-0

bet365

Σε ένα ντέρμπι γεμάτο με αμφισβητούμενες φάσεις η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό των 9 παικτών με γκολ του Βάργκας και έβαλε τέλος στο αήττητο σερί του! Φωνάζει για τις δύο αποβολές και το πέναλτι ο Ολυμπιακός, το ίδιο και η ΑΕΚ για πέναλτι που δεν δόθηκε στο πρώτο ημίχρονο.

Βαθμολογικό ενδιαφέρον υπήρχε μόνο για τους γηπεδούχους. Ο Ολυμπιακός όντας πρωταθλητής (οχι μαθηματικά ακόμα...) ήθελε τη νίκη για τους δικούς του λόγους. Να διατηρήσει το αήττητο και ουσιαστικά να φύγει από την πιο δύσκολη έδρα που θα μπορούσε να βρει μπροστά του αλλά και για το γόητρο.

Γόητρο όμως είχε και η ΑΕΚ (εκτός από βαθμολογικό ενδιαφέρον). Κυρίως για να ικανοποιήσει τους οπαδούς της που πέρσι... στεναχώρησε στον θεσμό του Κυπέλλου αλλά και για να γίνει η πρώτη ομάδα φέτος που θα έσπαγε το αήττητο του Ολυμπιακού.

Και τα κατάφερε. Με το γκολ του Βάργκας στο 76'. Σ' ένα σχετικά κακό (ποιοτικά) ντέρμπι που θ' απασχολήσει περισσότερο για τις φάσεις του Καλογερόπουλου (τρεις αποβολές, ένα πέναλτι που δόθηκε κι ένα που δεν δόθηκε) παρά για την ποιότητά του.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ
Ενα παιχνίδι κυρίως τακτικής το οποίο το καθόρισαν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι προπονητές των δύ ομάδων. Ο Γκουστάβο Πογιέτ πήγε σ' ένα πιο σφικτό 4-3-3 με τους Σιμόες, Ζουκουλίνι και Γιόχανσον στον άξονα και τους Μάνταλο (αριστερά) και Μπαρμπόσα (δεξιά) στις πτέρυγες. Ο Αραβίδης ήταν ο φορ με τον Αρθο να είναι ο παρτενέρ του Κολοβέτσιου (Γκάλο, Ντιντάκ τα μπακ).

Από την μεριά του ο Σίλβα πήγε με την γνωστή 11αδα. Ο Κασάμι πήρε την θέση του (τιμωρημένου) Ζντιέλαρ και οι υπόλοιποι δέκα ήταν οι γνωστοί των τελευταίων αγωνιστικών. Η κόκκινη κάρτα όμως του Μποτία στο 47' άλλαξε τις ισορροπίες και την λογική των προπονητών. Ο Σίλβα πήγε αμέσως σ' ένα 4-4-1 με τον Ντα Κόστα να μπαίνει στην θέση του Φορτούνη και ο Πογιέτ σ' ένα ξεκάθαρο 4-4-2 με τον Πέκχαρτ να παίρνει την θέση του Ζουκουλίνι και να παίζει δίπλα στον Αραβίδη.

ΣΒΗΣΤΟ ΜΑΤΣ, ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ηταν το ματς που όλοι περίμεναν να δουν στο πρώτο ημίχρονο. Κλειστές γραμμές, σφικτές άμυνες, μάχη κέντρου. Οπότε το 0-0 του πρώτου μέρους το λες και αναμενόμενο. Η ΑΕΚ έδωσε γήπεδο και μέτρο στον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους να έχουν την κατοχή της μπάλας να είναι η μοναδική ομάδα που απειλούσε δίχως όμως με ορθολογικό τρόπο.

Οι πρώτες φάσεις ήταν από εκτελέσεις φάουλ (ένα μακρινό σουτ του Ντουρμάζ και μια κεφαλιά του Σιόβα που κόντραρε) και η πιο σημαντική ευκαιρία ήταν στο 43' όταν ο Μιλιβόγεβιτς έβγαλε την σέντρα ο Ντουρμάζ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Μπαρόχα απομάκρυνε. Από την μεριά της η ΑΕΚ δεν βγήκε στο μισό του αντιπάλου πέρα από μια φάση στο 29' όταν ο Ζουκουλίνι τσίμπησε την μπάλα (οι άνθρωποι της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι) ο Μάνταλος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά το σουτ κατέληξε άουτ.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΙ... ΡΟΝΤΕΟ
Κι εκεί που το ντέρμπι πήγαινε σβηστό ήρθε η αποβολή του Μποτία στο 47'. Μία απόφαση που αμφισβήτησαν έντονα οι «ερυθρόλευκοι» με τον Καλογεροπούλο να δίνει φάουλ στον Αραβίδη και να τιμωρεί τον αμυντικό του Ολυμπιακού με απευθείας κόκκινη ως τελευταίο παίκτη.

Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς άνοιξε. Και για τις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ ανέβηκε περισσότερο στο γήπεδο πήρε την κατοχή της μπάλας κι άρχισε ν' απειλεί περισσότερο την εστία του Ρομπέρτο. Αρχικά με το φάουλ του Μπαρμπόσα (στο 49') και στην συνέχεια με την κεφαλιά του Μάνταλου σε πλεονεκτικότατη θέση στο 68'.

Ομως και ο Ολυμπιακός βρήκε χώρους για να κάνει κι αυτός φάσεις. Η ποιότητα του ρόστερ του, του έδωσε αυτή τη δυνατότητα και με σημαντικότερη φάση αυτή του Κασάμι στο 64΄που έδιωξε ο Μπαρόχα.

ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Κι εάν έγινε ροντέο το παιχνίδι μετά την πρώτη κόκκινη φανταστείτε τι έγινε μετά την δεύτερη κόκκινη που είδε παίκτης του Ολυμπιακού ο οποίος υπέπεσε και σε πέναλτι. Στο 75' είναι η φάση που έκρινε τον αγώνα μιας και ο Ντίντακ έπιασε το σουτ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μιλιβόγεβιτς.

Ο Καλογερόπουλος έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι και την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σέρβο.

Ο Πογιέτ αποφάσισε να εκτελέσει το πέναλτι ο Μπουονανότε ο οποίος μόλις είχε μπει στο ματς και δεν είχε προλάβει ν' ακουμπήσει την μπάλα. Ο Ρομπέρτο τον νίκησε (με την βοήθεια του δοκαριού) αλλά ο Βάργκας ήταν ο πρώτος που ακολούθησε την φάση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα) με τον Ρομπέρτο να προσπαθεί να σώσει κι αυτό το πλάσε.

ΛΙΓΗ ΜΠΑΛΑ, ΠΟΛΛΑ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ηταν δύσκολο μετά τα όσα έγιναν να δούμε ποδόσφαιρο στο υπόλοιπο 20λεπτο (μαζί με τις καθυστερήσεις). Ο Ολυμπιακός με εννιά παίκτες δεν μπορούσε να πιέσει, η ΑΕΚ έκανε διαχείριση του αγώνα και παρά την είσοδο του Τσόρι δεν άλλαξε κάτι.

Η ΑΕΚ έμεινε κι αυτή με δέκα παίκτες (δεύτερη κίτρινη του Γκάλο) ο χρόνος πέρναγε αλλά φάση δεν γινόταν. Οι γηπεδούχοι δεν έψαξαν το δεύτερο γκολ παρά τους αρκετούς χώρους ο Ολυμπιακός με αριθμητικό μειονέκτημα δεν μπορούσε ν' απειλήσει κι έτσι το ματς έληξε στο 1-0 με την ΑΕΚ να είναι η πρώτη ομάδα φέτος που σπάει το αήττητο του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα και μετά από 21 αγωνιστικές!

MVP: Παίκτης που να ξεχώρισε με διαφορά από τους άλλους δεν υπήρχε. Ομως στο τέλος της σεζόν θα μείνει ως ο άνθρωπος που έσπασε το αήττητο. Ο Ρόλαντ Βάργκας πέτυχε ακόμα ένα σημαντικό-πολυτιμό γκολ για την ΑΕΚ. Ξανά σε ντέρμπι. Αυτήν την φορά πήγε πρώτος στην μπάλα μετά το χαμένο πέναλτι του Μπουονανότε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Θα μπορούσε να είναι ο Μποτία θα μπορούσε και ο Μιλιβόγεβιτς. Θα πάμε στον Σέρβο όμως. Γιατί είναι φανερό ότι είναι σωστή η πρώτη κίτρινη που δέχεται και πάει άτσαλα και στην φάση του Ντίντακ (απλωμένο χέρι) που κάνει το πέναλτι και δέχεται την δεύτερη. Από αυτό το πέναλτι κρίθηκε και το ματς.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ(Σ): Σίγουρα ο Ρομπέρτο από πλευράς του Ολυμπιακού. Ηταν αρχηγός σε όλα. Για το γεγονός ότι βγάζει το πέναλτι, για το πως συμπεριφέρθηκε στην ένταση που υπήρξε μετά το ματς και για την γενικότερη στάση. Καλό ματς από Ντίντακ (που κέρδισε και το πέναλτι αλλά και ανασταλτικά τα πήγε καλά). Πολλά τρεξίματα και καλύψεις από Σιμόες.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αντίδραση των παικτών του Ολυμπιακού στο χαμένο πέναλτι του Μπουονανότε. Ο Ρομπέρτο έκανε την δουλειά του αλλά δεν υπήρξε ένας «ερυθρόλευκος» κοντά στον Βάργκας για να διώξει ή τουλάχιστον να εμποδίσει τον μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Του... replay το κάγκελο. Και στις τρεις αποφάσεις που κάνουν την διαφορά στο ματς χρειαστήκαμε πάρα πολλά replay για να καταλάβουμε εάν είναι ή όχι σωστές υποδείξεις, αλλά και πάλι δεν είναι ξεκάθαρες οι δύο πρώτες. Και στη φάση του Ζουκουλίνι στο 29' (που στο τελευταίο replay φαίνεται να υπάρχει επαφή) και στην αποβολή του Μποτία που μετά από πολλά replay δεν είναι ξεκάθαρη η άποψη για το αν υπάρχει φάουλ. Στο πέναλτι του Μιλιβόγεβιτς φαίνεται η μπάλα να βρίσκει στο χέρι του. Στην εκτέλεση του πέναλτι φαίνεται ο Βάργκας να μπαίνει νωρίτερα στην περιοχή από τους άλλους παίκτες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Δυστυχώς γι' ακόμα ένα παιχνίδι πρωταγωνιστής μετά το ματς θα είναι ο ρέφερι και όχι ο αγώνας και οι πρωταγωνιστές του. Δύσκολο ματς γι' αναλύσεις αλλά υπάρχει ένα γεγονός. Στο τέλος του παιχνιδιού η ΑΕΚ έσπασε το αήττητο 21 αγωνιστικών του Ολυμπιακό νικώντας με 1-0 με το γκολ του Βάργκας. That's all για το ματς στο ΟΑΚΑ μιας και στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε ποιότητα παιχνιδιού και στο δεύτερο υπερκάλυψε το ματς ο Καλογερόπουλος.

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Αρθο, Κολοβέτσιος, Ντιντάκ, Σιμόες, Ζουκουλίνι (52' Πέκχαρτ), Γιόχανσον (68' Βάργκας), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης (75' Μπουονανότε)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Πάρντο (33' Σεμπά), Φορτούνης (48' Ντα Κόστα), Ντουρμάζ, Ιντέγε

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΤΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα