Λάτσιο - Βερόνα 5-2

Gazzetta team
Λάτσιο - Βερόνα 5-2

bet365

Η Λάτσιο διέλυσε 5-2 τη Βερόνα, πέτυχε νίκη ψυχολογίας και πλησίασε τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη!

Η πρώτη νίκη (2-1 ην Αταλάντα) και η ισοπαλία (3-3) με την Ιντερ έδωσαν ξανά ελπίδες στη Βερόνα ότι μπορεί να παλέψει για να αποφύγει το μοιραίο αλλά στο Olimpico προσγειώθηκε ξανά στην πραγματικότητα. Η ομάδα του Λουίτζι Ντελ Νέρι λειτούργησε σαν σάκος το μποξ για την Λάτσιο, η οποία χρειαζόταν ένα ξέσπασμα και το έκανε κόντρα στην Ελλάς, βελτιώνοντας κάπως τα πράγματα στην κατάταξη αφού ανέβηκε στην 7η θέση.

Το ματς είχε από το ξεκίνημα καλές προϋποθέσεις καθώς και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη και φαινόταν από την τακτική τους. Το πρόβλημα ήταν ότι γίνονταν αρκετά λάθη, καθώς καμία από τις δύο δεν είναι σε σούπερ κατάσταση, με συνέπεια να λείπουν οι μεγάλες φάσεις. Η πρώτη τέτοια ήταν στο 24' για τη Βερόνα αλλά ο Μαρκέτι απέκρουσε στη γωνία την κεφαλιά του Πατσίνι, η δεύτερη ήταν στο 45' και ήταν το γκολ της Λάτσιο με το πλασέ του Μάτρι μετά την ασίστ του Κατάλντι (1-0).

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, στο 50', ο Κατάλντι έκανε και πάλι αυτό που έπρεπε, αυτή τη φορά γυρίζοντας από αριστερά για τον Μάουρι, ο οποίος έκανε το 2-0 και έβαλε βάσεις νίκης. Μια νίκη που έμοιαζε σίγουρη στο 69' -αφού πρώτα στο 61' το δοκάρι γλίτωσε από αυτογκόλ τον Χουντ- με το 3-0 από τον Φελίπε Αντερσον, ο οποίος... μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα μετά την ασίστ του Μάτρι από θέση οφσάιντ. Η Βερόνα, πάντως, αντέδρασε και μείωσε σε 3-1 στο 72' με την... φαουλάρα του Γκρέκο, για να ξαναμπεί στο ματς στο 79', όταν ο Τόνι σκόραρε από κοντά μετά την σέντρα του Βτσόλεκ (3-2)!

Οι φιλοξενούμενοι είχαν καταφέρει να εκνευρίσουν όσους οπαδούς της Λάτσιο ήταν στο Olimpico αλλά στο 82' ο Κεϊτά πλάσαρε πολύ ωραία στην κίνηση μετά το γύρισμα του Κλόζε από δεξιά (4-2) και στο 90' ο Καντρέβα με πέναλτι, το οποίο έκανε ο Ζιλμπέρτο στον Λούλιτς, έδωσε και διαστάσεις στη νίκη των Ρωμαίων (5-2).

 

SERIE A Τελευταία Νέα