Θέλτα – Σεβίλλη 2-2

Γιώργος Καραμάνος
Θέλτα – Σεβίλλη 2-2

bet365

Με «κάβα» το 4-0 του πρώτου ματς και με επαναφορά στη ρεβάνς από 2-0 σε 2-2 οι Σεβιγιάνοι απέκλεισαν την μαχητική Θέλτα και θα διεκδικήσουν το Κόπα ντελ Ρέι κόντρα στη Μπαρτσελόνα.

Στη Θέλτα το γνώριζαν ότι είχαν απίθανα δύσκολο έργο. Ωστόσο, είπαν να το παλέψουν. Και το έκαναν. Επαιξαν πραγματικά πολύ δυνατά και έχασαν ευκαιρίες, πίεσαν για το θαύμα. Ελα όμως που το 4-0 του «Σάντσεθ Πιθχουάν» ήταν τρομερά μεγάλο εφόδιο για τη Σεβίλλη και δεν γινόταν να ανατραπεί. Το 2-2 πάντως της ρεβάνς πάντως δεν είναι ενδεικτικό της αναμέτρησης, καθώς οι γηπεδούχοι άξιζαν κάτι καλύτερο. Προηγήθηκαν 2-0, το πίστεψαν, αλλά δεν μπόρεσαν να το κρατήσουν.

Από το ξεκίνημα οι Γκαγιέγκος έκαναν φουλ επίθεση και πήραν κουράγια με το 1-0 από τον Ιάγο Ασπας (35') έπειτα από σούπερ πάσα του Ορεγιάνα. Στο 55' ήρθε και το 2-0 ξανά από τον Ασπας που πήρε το ριμπάουντ και το έβαλε με κεφαλιά εξ επαφής. Μόνο που δεν πρόλαβαν να το χαρούν οι γηπεδούχοι και με τη σέντρα, στο αμέσως επόμενο λεπτό τους την έκανε με ωραία ενέργεια ο Μπανέγα.

Σα να μην έφτανε αυτό, στο 61' ο Γκουιντέτι αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, σημαδεύοντας το δοκάρι και λίγο πριν το φινάλε (87') ο Κονοπλιάνκα ισοφάρισε, στέλνοντας την ομάδα του Ουνάι Εμερι στο μεγάλο ραντεβού, όπου κόντρα στη Μπαρτσελόνα θα διεκδικήσει το τρόπαιο για 8η φορά στην ιστορία της. Το έχει κατακτήσει πέντε (τελευταία το 2010) και μετράει δύο χαμένους τελικούς.

Θέλτα (Εδουάρδο Μπερίτσο): Μπλάνκο, Μάγιο, Γκόμεθ, Πλάνας, Βας (64' Γιόνι), Ντίας (69' Ραντόγια), Ερνάντες, Ορεγιάνα, Μπονγκοντά, Ιάγο Ασπας, Γκουιντέτι (73' Σενιέ)

Σεβίλλη (Ουνάι Εμερι): Σέρχιο Ρίκο, Κολοτζέτζακ, Ραμί, Κόκε, Εσκουδέρο, Ιμπόρα (Ν'Ζονζί), Καρίτσο (63' Κριστόφορο), Κρον-Ντέλι, Βιτόλο, Μπανέγα (73' Κονοπλιάνκα), Γκαμεϊρό.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα