ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 0-0

Απόστολος Παγώνης
ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 0-0

bet365

Στην Τούμπα δεν κουνήθηκε το... πλεκτό (0-0) και το γκολ του Πέλκα στην Νέα Σμύρνη ήταν αυτό που έκανε την διαφορά, δίνοντας στον ΠΑΟΚ το εισιτήριο για τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος!

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που πήρε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου χάρη στο γκολ που είχε πετύχει ο Πέλκας στην πρώτη αναμέτρηση στην Νεα Σμύρνη. Ο Δικέφαλος ήταν κακός σήμερα στην Τούμπα έχοντας μόλις δύο ευκαιρίες σε όλο το παιχνίδι, η πρώτη στο 50' και η δεύτερη στο 77'. Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος είχε ενέργεια στο παιχνίδι του και έδειχνε να θέλει περισσότερο την πρόκριση, όμως είχε κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια. Νέος τραυματισμός για τους Θεσσαλονικείς με τον Αθανασιάδη να έχει ενοχλήσεις στο δικέφαλο.

Ο Ιγκορ Τούντορ ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-4-2 με τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια. Από δεξιά προς αριστερά οι Κίτσιου, Βιτορ, Χατζηισαϊας και Σκόνδρας. Ο τελευταίος πήρε την θέση του τιμωρημένου Τζαβέλλα που είχε αποβληθεί στο ματς με τον Ολυμπαικό. Στα χαφ οι Τζιόλης και Τσίμιροτ, στις πτέρυγες οι Πέλκας και Μακ. Στην κορυφή της επίθεσης οι Μπέρμπάτοφ και Αθανασιάδης.

Με δύο αλαγές

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ παρέταξε τον Πανιώνιο σε σχηματισμό 4-2-3-1, όμως με δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς με τον Παναιτωλικό. Ο Οικονόμου που αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός μετατέθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Τασουλή να μένει στον πάγκο. Η δεύτερη αλλαγή ήταν ο Ανασαριφαρντ, με τον Μπαργκάν να μένει στον πάγκο και τον Καραμάνο να παίζει στην δεξιά πλευρά. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης, δεξιά ο Βλάχος, αριστερά ο Οικονόμου και στο κέντρο της άμυνας οι Ρισβάνης και Κόρμπος. Αμυντικά χαφ οι Τζανδάρης και Σιώπης. Στις πτέρυγες οι Καραμάνος και Μασούρας, στον άξονα Μπακασέτας και στην κορθφή της επίθεσης ο Ανσαριφάρντ.

Ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν αρκετά δραστήριος, πιέζοντας τον Πανιώνιο στο μισό γήπεδο, χωρίς όμως να κάνει κάποια φάση. Αυτό όμως δεν κράτησε για πολύ καθώς οι γηπεδούχοι αγχωθήκανε χωρίς να υπάρχει λόγος, με τους Νεοσμυρνιώτες να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο ανεβάζοντας ψηλά την άμυνα τους. Οι Θεσσαλονικείς που δεν είχαν σε καλή μέρα τα χαφ του (Τζιόλη και Τσίμιροτ) δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ στο να μεταφέρουν την μπάλα από το κέντρο στην περιοχή του Πανιωνίου.

Το ένα λάθος διαδέχονταν το άλλο και στο 28ο λεπτό είχαμε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα. Ο Ανσαριφάντ έκλεψε την μπάλα από τον Τσίμιροτ, τροφοδοτώντας τον Μασούρα. Ο τελευταίος αφού απέφυγε τον Βίτορ έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Βελλίδη.

Ασύνδετος

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου να είναι κακός. Οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν να βγάλουν ανάπτυξη από καμία πλευρά. Ο Μπερμπάτοφ ήταν καλά μπλοκαρισμένος. Το δίδυμο Πέλκα, Σκόνδρα δεν μπορούσε να συνδυαστεί, με αποτέλεσμα να μην έχουμε πολλές πρωτοβουλίες από τον τελευταίο. Αυτό που έλειπε γενικά από τους «ασπρόμαυρους» ήταν οι συνεργασίες.

Αποδοκιμασίες στο ημίχρονο

Ο κόσμος παρότι στήριζε την προσπάθεια άρχισε να δυσανασχετεί και να απογοητεύεται μ' αυτά που έβλεπε στον αγωνιστικό χώρο. Με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι φίλαθλοι άρχισαν να αποδοκιμάζουν για την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας τους καθώς έβλεπαν τον Πανιώνιο να είναι πιο φρέσκια ομάδα και ν' αναζητάει την πρόκριση.

Άλλαξε πρόσωπα, άλλαξε σχήμα

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έπαιξε με πιο ορθολογικό σχήμα καθώς από το παιχνίδι βγήκαν οι Κλάους και Τζιόλης με τους Κάτσε και Γκολάσα να μπαίνουν στην θέση τους. Ο Πέλκας πήγε στην φυσική του θέση στον άξονα και τον Μπερμπάτοφ να παίζει στον κορυφή της επίθεσης. Ο Αθανασιάδης βγήκε από το παιχνίδι σύμφωνα με το ρεπορτάζ καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο.

Ο Πανιώνιος όμως ήταν η ομάδα που κυνήγησε το γκολ έχοντας δύο πολύ καλές στιγμές. Οι «κυανευρυθροι» έκλεβαν με ευκολία την μπάλα και με κάθετες πάσες προσπαθούσαν να βάλουν δύσκολα στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Στο 47' ο Μασούρα μπήκε στην περιοχή όμως το σουτ κατέληξε στην αγκαλιά του Βελλίδη. Ένα λεπτό αργότερα ο Ανσαριφάρντ έκανε άνω - κάτω την άμυνα όμως το σουτ του πέρασε άουτ.

Μετά από 50λεπτά έκανε ευκαιρία

Ο Δικέφαλος την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι την είχε στο 50ο λεπτό μετά από σέντρα του Γκολάσα από τα δεξιά ο Πέλκας από το ύψος του πέναλτι 'έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Διούδη. Η δεύτερη ευκαιρία έγινε στο 77' με τον Κάτσε να κάνει το σουτ και τον Διούδη να μπλοκάρει με δυσκολία

Αποδοκιμάστηκε έντονα ο Τζανδάρης

Στο 80' ο Ουζουνίδης αντικατέστησε τον Φάνη Τζανδάρη με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να τον αποδοκιμάζει έντονα. Ο πρώην παίκτης του Δικεφάλου θέλοντας να τους «ευχαριστήσει» τους χειροκρότησε με τους οπαδούς να τον γιουχάρουν έντονα.

MAN OF THE MATCH: Ο Δημήτρης Χατζηισαϊας για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν από τους διακριθέντες. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ παρότι είχε τρακ γιατί έπαιξε για πρώτη φορά απέναντι στην πρώην ομάδα του, ήταν αρκετά σταθερός στις επεμβάσεις του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αποδείχθηκε μετά το ματς με τον Ολυμπιακό και σήμερα στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο πως Μπερμπάτοφ και Κλάους δεν μπορούν να συνυπάρξουν στην ίδια 11αδα. Δυο βαριά κορμιά χωρίς κάποιους να τους «ταΐζει» πολύ δύσκολα να κάνουν μια φάση στο παιχνίδι. Ελάχιστες φορές ζήτησαν μπάλες κι άλλες τόσες κυνήγησαν μπάλες στον τομέα ευθύνης τους.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Μανώλης Σιώπης ήταν από τους διακριθέντες στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Ο μέσος του Πανιωνίου είχε πολλά τρεξίματα παίζοντας σημαντικό ρόλο τόσο ανασταλτικά όσο και στην ανάπτυξη του αγώανα.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως δεν είναι μια δεμένη οικογένεια κι αυτό φάνηκε από τις αντιδράσεις των παικτών του Τούντορ στα δυνατά μαρκαρίσματα των παικτών του Πανιωνίου. Μόνο ο Κάτσε στο 80' όταν ο Μπαργκάν μάρκαρε σκληρά έτρεξε να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ένα εύκολο απόγευμα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης και οι βοηθοί του. Δεν έκαναν κάποιο λάθος που θα επηρέαζε την εξέλιξη του αγώνα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου έχοντας μια κακή εμφάνιση απέναντι σε μια ομάδα που αναζητούσε την νίκη από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Δικέφαλος είχε μόλις δύο ευκαιρίες στο παιχνίδι ενώ ο Πανιώνιος περισσότερες. Οι Θεσσαλονικείς δείχνουν να μη μπορούν να σηκώσουν κεφάλι και παρουσιάζουν μια εικόνα που προβληματίζει αντί να σκορπά ενθουσιασμό.

ΠΑΟΚ (Ιγκορ Τούντορ) Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Χατζηισαϊας, Σκόνδρας, Τσιμιροτ, Τζιόλης 946' Κάτσε), Πέλκας, Μακ, Μπερμπατοφ, Αθανασιάδης (46' Γκολάσα)

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Οικονόμου (84' Τασουλής), Κόρμπος, Ρισβάνης, Βλάχος, Σιώπης, Τζανδάρης (80' Τζανδάρης), Μασούρας (62' Μπαργκαν), Μπακασέτας, Καραμάνος, Ανσαριφάρντ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα