Πιθανή τιμωρία έδρας και αφαίρεση βαθμών

ΑΕΚ ΚΑΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Πιθανή τιμωρία έδρας και αφαίρεση βαθμών

Ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον των Ατρομήτου και ΑΕΚ για τα επεισόδια των οπαδών των δύο ομάδων στο μεταξύ τους ματς.

Πιθανή τιμωρία έδρας και αφαίρεση βαθμών

Εκτός από την Σούπερ Λίγκα και την πειθαρχική της επιτροπή, οι Ατρόμητος και ΑΕΚ αναμένεται να έχουν επιπλέον κυρώσεις, καθώς ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης άσκησε και στις δύο ομάδες πειθαρχική δίωξη.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση έχει ως εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Στέφανος-Κωνσταντινός Μπαξεβάνης άσκησε δίωξη εις βάρος των ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ Ατρόμητος διότι οι οπαδοί τους στο Περιστέρι την 7η Φεβρουαρίου 2016, αμέσως μετά την τέλεση του ποδοσφαιρικού αγώνα, ο οποίος διεξήχθη μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ και ΠΑΕ ΑΕΚ στα πλαίσια της 21ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος «SUPERLEAGUE ΕΛΛΑΔΑ», δημιούργησαν εκτεταμένα επεισόδια, στα οποία ενεπλάκη σημαντικός αριθμός προσώπων και κατά τη διάρκεια των οποίων προκλήθηκε απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος προσώπου.

Οι παραπάνω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14 και 15 παρ. 1, 6 (περ. δ΄, στ΄), 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα άρθρα λοιπόν οι δύο ομάδες απειλούνται να τιμωρηθούν με χρηματικό πρόστιμο (από 70.000 έως 150.000 ευρώ), τιμωρία της έδρας τους (από δύο έως τρεις αγωνιστικές) και αφαίρεση τριών βαθμών!

Επίσης στην ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας αναφέρονται οι συμπληρωματικές κλήσεις σε απολογία για τις δύο ομάδες:

A) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.: «Σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 5719/11-2-2016 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 12ης-2-2016, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 15:30, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, σε δώδεκα (12) ώρες, κατ’ άρθρον 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών.»

B) ΠΑΕ ΑΕΚ: «Σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 5719/11-2-2016 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 12ης-2-2016, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 15:30, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, σε δώδεκα (12) ώρες, κατ’ άρθρον 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών.»

 

Best of internet