Παραμένει Έλληνας υπήκοος ο Σαββίδης

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΔΟΥΜΑΣ

Παραμένει Έλληνας υπήκοος ο Σαββίδης

Παραμένει Έλληνας υπήκοος ο Σαββίδης

Καμία σκέψη δεν έχει ο Ιβάν Σαββίδης για νέα εμπλοκή στην πολιτική ζωή της Ρωσίας. Και η εξήγηση έχει να κάνει με την Ελλάδα!

Πριν από έξι μέρες δημοσίευμα από τη Ρωσία έφερνε τον ομογενή επιχειρηματία να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο εμπλοκής του, ως υποψήφιος βουλευτής, στις εκλογές για την Κρατική Δούμα, που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο. Κι όλα αυτά με το κυβερνών κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για έναν και μόνο λόγο: Ο Ιβάν Σαββίδης θα πρέπει να παραδώσει την ελληνική ιθαγένεια, που με δικές του ενέργειες απέκτησε, μετά από απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα της 31ης Δεκεμβρίου του 2012.

Από την στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης πολιτογραφήθηκε Έλληνας υπήκοος δεν μπορεί να συμμετάσχει, βάση ρωσικής νομοθεσίας, στις εκλογές της Δούμας και για να το κάνει αυτό θα πρέπει να απωλέσει την ελληνική ιθαγένεια. Κάτι που δεν σκέφτεται να το κάνει θέλοντας να παραμείνει Ελληνας υπήκοος, αφού αυτό το έπραξε με την καρδιά του και ήταν κάτι που το ήθελε από τα παιδικά του χρόνια. 

Best of internet