ΠΑΟΚ και ποδόσφαιρο σάλας

ΠΑΟΚ και ποδόσφαιρο σάλας

Ο ΠΑΟΚ και στο SPIN, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν 02-06 Μαρτίου ένα πενθήμερο «σχολείο» ποδοσφαίρου σάλας

ΠΑΟΚ και ποδόσφαιρο σάλας

Το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει λεπτομέρειες γύρω από τη νέα κοινωνική δράση του «Δικεφάλου» σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πιο αναλυτικά:

«Την εποχή της κακώς εννοούμενης παγκοσμιοποίησης και της έξαρσης του προσφυγικού, ο κοινωνικός αποκλεισμός και η έλλειψη επιλογών με προοπτική αποτελούν δύο από τα σοβαρότερα προβλήματα που αναζητούν ξεκάθαρες και ουσιαστικές λύσεις.

Ο αθλητισμός ως παραδοσιακό μέσο έκφρασης κι εκτόνωσης δίχως ελιτίστικα κριτήρια και ταξικούς περιορισμούς, είναι μια από τις πλέον ασφαλείς διεξόδους για ανθρώπους που βρέθηκαν να δίνουν μια εξ ορισμού άδικη καθημερινή μάχη για την σωματική και ψυχολογική επιβίωση.

Ο ΠΑΟΚ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση συμβάλει με τον δικό του τρόπο στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της παροχής ίσων ευκαιριών, ανεξαρτήτως διαβατηρίου, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα SPIN «Αθλητισμός, Συμμετοχή, Ένταξη, Δικτύωση».

Στόχος του προγράμματος και του ΠΑΟΚ είναι η συμβολή στην κοινωνική ένταξη παιδιών και νέων ανθρώπων που βρίσκονται σε καταστάσεις οικονομικής, κοινωνικής, μαθησιακής μειονεξίας ή σε ανάδοχες οικογένειες ή σε Υπηρεσίες Δικαιοσύνης Ανηλίκων και η αντιμετώπιση του πραγματικού κινδύνου του μόνιμου αποκλεισμού.

Μέσω του SPIN ο ΠΑΟΚ φιλοδοξεί να δώσει σε αυτά τα παιδιά την πολυτέλεια της επιλογής, τη δυνατότητα της ευκαιρίας να βιώσουν κάτι διαφορετικό, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον αθλητισμό και ν’ αλλάξουν τη ρότα της ζωής τους στρεφόμενοι σε κάτι υγιές.

Πολύτιμη στην επιτυχία του SPIN είναι η συνεργασία οργανισμών με εμπειρία και γνώσεις στην  αντιμετώπιση των νέων με λιγότερες ευκαιρίες, στη διασφάλιση ίσων ευκαιριών, στην επίτευξη των επιδιωκόμενων στόχων, στην εκπαίδευση και στην καινοτομία σε νεανικές δράσεις.

Εισαγωγή στο ποδόσφαιρο σάλας

Στην προσπάθειά του να κινητοποιήσει νέα παιδιά από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ο ΠΑΟΚ και στο SPIN υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν 02-06 Μαρτίου ένα πενθήμερο «σχολείο» ποδοσφαίρου σάλας στο οποίο θα συμμετέχουν 100 παιδιά ηλικίας 10-12 ετών.

Στη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στο PAOK Sports Arena τα παιδιά θα γνωρίσουν το άθλημα, θα μάθουν τους κανόνες του, θα γνωρίσουν τι σημαίνει να αποτελείς και να λειτουργείς ως μέλος μιας ομάδας, θα παίξουν, θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες, θα διασκεδάσουν και θα παρακολουθήσουν σεμινάρια και μαθήματα από γνωστούς αθλητές.

Επειδή, όμως, ο αθλητισμός, επομένως και το ποδόσφαιρο σάλας δεν είναι μόνο θεωρία, αλλά και πράξη, όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα προπονηθούν στα μυστικά του σπορ από το ειδικά εκπαιδευμένο τεχνικό προσωπικό των Τμημάτων Υποδομής του ΠΑΟΚ και θα κληθούν να δείξουν την αξία τους συμμετέχοντας στο ειδικό τουρνουά που μπορεί ν’ αλλάξει το μέλλον τους. Διότι, στο τέλος της ημέρας όλα καταλήγουν στο να έχεις τη δυνατότητα της επιλογής. Και ο ΠΑΟΚ μέσα από το SPIN δίνει σ’ αυτά τα παιδιά την ευκαιρία να διαβούν έναν διαφορετικό δρόμο από εκείνο που έχει στρωθεί μπροστά τους». 

Best of internet