Ο... συνάδελφος Φρανκ

Ο... συνάδελφος Φρανκ

Νίκος Τζαντζαράς Νίκος Τζαντζαράς
Ο... συνάδελφος Φρανκ

bet365

Ο Ν. Τζαντζαράς καταπιάνεται με την προαγωγή του Άρνεσεν από... πανελίστα σε σχολιαστή και την όλο και πιθανότερη νέα αδυναμία του ΠΑΟΚ να εντάξει μια μεγάλη προσωπικότητα επιτυχώς στους κόλπους του.

Αντιγράφω δηλώσεις του αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ, από την δημοσιοποίηση σήμερα της είδησης πως ο Φρανκ Άρνεσεν ανανέωσε την συνεργασία του ως... τηλεσχολιαστής, για το Channel 5, αποκλειστικά για τα ματς της εθνικής Δανίας και για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018: “Είναι κάτι που με ενθουσιάζει. Έχει πλάκα, μολονότι η Εθνική Δανίας αποκλείστηκε από τα τελικά του Euro. Είναι μία απαιτητική δουλειά γιατί θα πρέπει να την κάνω όταν θα είμαι σε διακοπές. Ακόμη όμως και τότε φροντίζω να παρακολουθώ αγώνες, οπότε δεν με πειράζει”...

Υπενθυμίζω πως το προηγούμενο καλοκαίρι, που ο πισινός του ΠΑΟΚ καιγόταν διότι... κατόρθωσε να παίζει προκριματικά από μια εποχή που μόνο μικρές ομάδες παίζουν στην Ευρώπη, περίμεναν άπαντες τρώγοντας τα νύχια τους, πότε θα τελείωναν οι υποχρεώσεις του Φραν Άρνεσεν στην Δανέζικη τηλεόραση. Έτσι όλα στον ΠΑΟΚ άργησαν: Η έλευση του προπονητή, η αξιολόγηση του υλικού, ο ερχομός των νέων μεταγραφών.

Εδώ θέλω να σας επισημάνω σε μια αναγκαστική παρένθεση, την σχετικότητα που προκύπτει μεταξύ θλάσεων προετοιμασίας: Στον ΠΑΟΚ ως τώρα έχουν καταμετρηθεί, 27 μυϊκοί τραυματισμοί – θλάσεις δηλαδή και υποτροπές. Από το ρόστερ που αποτελεί την 24άδα ας πούμε που συμμετέχει κυρίως σε προπονήσεις και αγώνες και εκτός των δύο νεοαποκτηθέντων του Γενάρη, οι 8 ποδοσφαιριστές προστέθηκαν όταν είχε τελειώσει η βασική προετοιμασία: Οι Μπερμπάτοφ, Ροντρίγκεζ, Ζάιρο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάμπο, Μαλεζάς και Αντώνης.

Από τους 16 υπόλοιπους που ήταν στην βασική προετοιμασία, έχουν πληγεί συνολικά οι 8 με 14 θλάσεις: Ο Γκολάσα τις τέσσερις, ο Χαρίσης τις τρεις, ο Γλύκος τις δυο και Πέλκας, Κωνστανινίδης, Κίτσιου, Βιτόρ και Κοροβέσης από μία.

Αντιθέτως, από τους 8 που ήρθαν και προστέθηκαν καθυστερημένα στην ομάδα, χάνοντας την προετοιμασία, έπαθαν οι 6 (!) συνολικά 13 θλάσεις: Από τρεις ο Λέοβατς κι ο Αντώνης, από δυο Μπερμπάτοφ, Ζάιρο και Ροντρίγκεζ και μία (ως τώρα και πολύ... μακράς διάρκειας) ο Τσίμιροτ, ενώ ο Σάμπο ήρθε με... προίκα θλάση και δεν προσμετράται. Τεράστια διαφορά...

Μπορεί να φταίει λοιπόν και η Νέα Μεσημβρία με τον αέρα και το κρύο που κρατά “σκληρό” το τερέν και ένα σωρό λόγοι ακόμα που απαριθμήσαμε προσφάτως, αλλά η πολύ καθυστερημένη προσθήκη, ανέτοιμων ποδοσφαιριστών, που “πιέστηκαν” να φτάσουν τους

υπόλοιπους και να παίξουν ή και η ανώμαλη προσαρμογή τους σε νέες απαιτήσεις και εντάσεις, σίγουρα δεν είναι άσχετη με το νοσοκομείο στο οποίο έχει μετατραπεί ο ΠΑΟΚ.

Ο Φρανκ Άρνεσεν, δεν πρέπει να προσμένει και με πολύ μεγάλη ζέση την επέκταση της συνεργασίας του για τον ΠΑΟΚ, ειδάλλως δύσκολα να έσπευδε να ανανεώσει μια συνεργασία, σαφώς υποδεέδτερης βαρύτητας (και οικονομικής) με την Δανέζικη τηλεόραση. Όπως έχει “κρυώσει” μαζί του ένα μεγάλο κομμάτι αυτού που αποτελεί τον ΠΑΟΚ σήμερα, προφανώς έτσι έχει κρυώσει κι εκείνος με τον ΠΑΟΚ.

Ο φόβος ότι και αυτή η πολυσυζητημένη συνεργασία, οδηγείται σε πρόωρο ναυάγιο είναι δικαιολογημένος: Ο ΠΑΟΚ αποτυγχάνει να “πάρει” από τις προσωπικότητες που φέρνει και χρυσοπληρώνει αυτά που προσδοκά, είτε είναι στελέχη σαν τον Άρνεσεν, είτε προπονητές σαν τον Στέφενς, είτε ποδοσφαιριστές όπως ο Νάτχο, ο Νομπόα και ο Μπερμπάτοφ. Και αυτό είναι πρωτίστως αποτυχία του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, για τον Άρνεσεν, από απλός... πανελίστας στις μεταγραφικές επιτροπές του ΠΑΟΚ, κοτζάμ... σχολιαστής στο Channel 5, το λες και προαγωγή και αναβάθμιση...

Υγ Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο είναι το τελευταίο... προσάναμμα, μπας και “πυρώσει” η Τούμπα, πριν τα αμφιβόλου κατάληξης play off, σε έναν μεγάλο ημιτελικό. Μπας και σπρώξει την ομάδα στον τελικό και την κούπα και διαφύγει της κρίσης με άλμα προς τα εμπρός... Μόνο οι Νεοσμυρνιώτες στέκονται εμπόδιο. Μετά το ματς, στις 23.00 παρέα με τον Δημήτρη Τσορμπατζόγλου, σε live stream, με εικόνες και βίντεο, θα έχουμε όλο το ρεπορτάζ για ό,τι θα έχει συμβεί. Βάλτε μια υπενθύμιση και περάστε καμιά βόλτα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Τζαντζαράς
Νίκος Τζαντζαράς

Δηλώνει πρόσφυγας, "ασπρόμαυρος" και ραδιοφωνατζής.

Το 1970 γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, με ρίζες από Πόλη, Σμύρνη και Μακεδονία.

Το 1976 πρωτομπήκε στην Τούμπα, που θα τον "αιχμαλώτιζε" με μιάς, διά παντός.

Το 1986 πρωτο - βρίσκεται μπροστά σε ("πειρατικό") μικρόφωνο. Ένιωσε να "χωράει" κάπου ολόκληρος... Δεν ξανασηκώθηκε.

Το 1988 η εισαγωγή του στην Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης (Γερμανικό), συμπίπτει με τη νομιμοποίηση της "ιδιωτικής ραδιοφωνίας", που τον βρίσκει στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη". Η επιλογή γίνεται αυτόματα...

Θα εργαστεί μέχρι και το 2003 ως ρεπόρτερ/ αρχισυντάκτης/ παρουσιαστής/ αρθρογράφος/ σύμβουλος έκδοσης/ διευθυντής σε Αθλητική Μ.Θ., Αθλητικό Metropolis, Δημοτικό Ραδιόφωνο Καλαμαριάς, Μetrosport, Ωμέγα τηλεόραση, Alpha TV, Ήλιο των Σπορ, με τρελή αδυναμία στα... ξεκινήματα. Θα συνιδρύσει τον Libero 107,4.

Από τον Οκτώβρη 2004 και για τέσσερα χρόνια, ζει στην Αθήνα και παρουσιάζει καθημερινές εκπομπές στον Sport fm, αρθρογραφεί στην Sportday και... εκμαυλίζει αθώες ψυχές στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, μιλώντας τους για "Παραγωγή και παρουσίαση ραδιοφωνικών εκπομπών".

Τον Μάρτιο του 2013 ξεκινά το FatGames.gr από τα "Χοντρά παιχνίδια", τίτλο επί πολλά χρόνια της ραδιοφωνικής του εκπομπής. Τον Ιούνιο του 2014 επιστρέφει στο επαγγελματικό... πατρικό του, το "Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5".

Σήμερα κοκορεύεται πως είναι ο μόνος Έλληνας blogger, που εργάζεται για όλες του τις υποχρεώσεις (Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 Δε-Πα 13.00-16.00, FatGames.gr, Fatgames on YouTube και Gazzetta.gr) από το γραφείο/studio του σπιτιού του.