Και μη χειρότερα!

Και μη χειρότερα!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Και μη χειρότερα!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον αποκλεισμό... ταφόπλακα σε μια καταστροφική σεζόν και τις μεγάλες ευθύνες Στραματσόνι και παικτών.

Στο παιχνίδι της χρονιάς, σε μία αναμέτρηση δίχως αύριο, στον αγώνα που ο Παναθηναϊκός έπαιζε τον τελευταίο του στόχο σε μία καταστροφική σεζόν, παρουσιάστηκε μία εικόνα τραγωδίας! Μία ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Μία ομάδα χωρίς το παραμικρό πλάνο πάνω στο χορτάρι, ένας Παναθηναϊκός ασύνδετος, άνιωθος, «μικρός», ένας Παναθηναϊκός που σε 94' δεν κατάφερε να φτιάξει μισή φάση της προκοπής, με εξαίρεση την ατομική ενέργεια και το σουτ του Βλαχοδήμου στο φινάλε! Όλα αυτά Στο ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ! Ο Ατρόμητος το ήθελε περισσότερο, το έδειξε, ήταν ΟΜΑΔΑ και χάρη στο γκολ του Στόιτσεφ πέρασε στους «4» του Κυπέλλου και πέταξε εκτός συνέχειας το «τριφύλλι».

Φυσικά για αυτό το κάζο έχει ευθύνη ο Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός μετά από τρεις μήνες στον πάγκο του Παναθηναϊκού δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα βελτιωμένο σύνολο σε διάρκεια και η μέτρια εικόνα των τελευταίων παιχνιδιών που χαρακτηρίζεται κυρίως από την επιθετική δυστοκία ήρθε και... απογειώθηκε στο Περιστέρι. Ο 39χρονος κόουτς δεν κατάφερε κατά την διάρκεια των προηγούμενων ημερών να «περάσει» στα αποδυτήρια το πόσο σημαντικό ήταν αυτό το παιχνίδι, δεν κατάφερε να παρουσιάσει 11 ταλιμπάν, δεν έκανε την κατάλληλη... πλύση εγκεφάλου.

Δεν είναι, όμως, μόνο η ψυχολογική προετοιμασία. Σε αυτό το παιχνίδι, στον τελικό της χρονιάς δεν γίνεται να αφήνεις εκτός τον Μπεργκ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! Και να βάζεις ξανά «εννιάρι» τον Κλωναρίδη που δείχνει ότι εκεί δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στο ελάχιστο. Ο Σουηδός είχε δύο προπονήσεις, ο Τελάντερ μία και, όμως, ο Δανός ξεκίνησε στο πλευρό του Μολέντο στο κέντρο της άμυνας και ο πιο ικανός σου δημιουργικός ποδοσφαιριστής έβλεπε το ματς από τον πάγκο για 64'! Το πλάνο του Ιταλού ήταν να κρατήσει το 0-0 και να ψάξει πιο «ζεστά» το γκολ στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Έπαιξε με την φωτιά, κάηκε και... αντίο Κύπελλο!

Όσον αφορά τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα καλύτερα να μην ανοίξουμε αυτή την συζήτηση...

Ο Στραματσόνι δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος, καθώς τραγική ήταν και η εικόνα των παικτών. Από ποιον να ξεκινήσεις και σε ποιον να τελειώσεις. Από τον Εσιέν που για ένα ολόκληρο παιχνίδι ήταν... αλλού και ο Ιταλός τον άφησε να εκτίθεται αντί να βάλει τον Λαγό να συμμαζέψει λίγο το κέντρο;

Από τον Κλωναρίδη που χαλούσε από προχειρότητα την μία επίθεση μετά την άλλη; Για τον Πράνιτς και τον Λουντ που θα έχουν να λένε στα εγγόνια τους για τον τρόπο που «πούλησαν» την μπάλα στο γκολ του Ατρομήτου; Για τον επιθετικά αξιοπρεπή Μέστο που στο γκολ του Στόιτσεφ «κοιμάται» και δεν κλείνει το οπτικό πεδίο του Σέρβου; Για τον Αμπέντ; Για ακόμη ένα παιχνίδι αποδείχθηκε αυτό που όσοι βλέπουν δύο πράγματα, το έχουν αναφέρει εδώ και καιρό. Μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού χωρίς Ζέκα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Για ακόμη μία φορά οι μόνοι που στάθηκαν στο ύψος του συλλόγου ήταν οι οπαδοί του, η Θύρα 13, αυτοί οι 500 που ήρθαν μέχρι το Περιστέρι και απλά ζητούσαν να φτάσουν κοντά στο γήπεδο για να φωνάζουν για το «τριφύλλι». Είπαμε, όμως, πρώτη φορά αριστερά...

Με αυτά και με αυτά ο Παναθηναϊκός έβαλε ταφόπλακα σε μία σεζόν-παράδειγμα προς αποφυγή και τώρα πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια του, καθώς ακολοθούν τα ντέρμπι και δεν θέλει πολύ να τον πάρει η κάτω βόλτα και να μπει στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι-οφ με μεγάλη διαφορά από τον πρώτο.

Ατομική αξιολόγηση: Στιλ 5, Πράνιτς 3, Μέστο 4, Τελάντερ 5, Μολέντο 5, Εσιέν 3, Αμπέντ 3, Λουντ 3, Καλτσάς 4, Βιγιαφάνιες 5, Κλωναρίδης 3, Μπεργκ 4, Βλαχοδήμος 5, Λαγός(-).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.