Οι δύο άξιοι για πλέϊ οφς…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Οι δύο άξιοι για πλέϊ οφς…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τις δύο ομάδες που θεωρεί άξιες να μπουν στα πλέϊ οφς.

Έχοντας παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, νομίζω πως έχω μία καλή γνώση των ομάδων. Και θεωρώ μετά και τη συμπλήρωση των δύο πρώτων τρίτων της σεζόν ότι ο Πανιώνιος κι η Ξάνθη αξίζουν να είναι στα πλέϊ οφς. Αξίζουν να είναι οι δύο από τις τέσσερις ομάδες-τις άλλες δύο βάλτε τις εσείς…

«Μιλάω» με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια. Την εικόνα που βγάζουν οι δύο ομάδες, τη σοβαρότητά τους, το πόσο ανταγωνιστικές είναι κόντρα σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-αφήστε τον Ολυμπιακό... Δύο ομάδες αξιόπιστες, με προπονητές που παίρνουν κοντά στο μάξιμουμ από τους παίκτες τους και που με διαιτησία άλλης φανέλας, σήμερα θα ήταν ο Πανιώνιος τουλάχιστον 4ος κι η Ξάνθη τουλάχιστον 5η. Μίνιμουμ.

Ρίξτε μία ματιά στα αποτελέσματά τους με τις μεγάλες ομάδες…

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-0, ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 2-1 (με γκολ οφσάϊντ η ήττα του Πανιώνιου), Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-1 (με γκολ οφσάϊντ η ισοφάριση της ΑΕΚ), Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 0-0. Υπάρχει καμία σοβαρή διαφορά μεταξύ του Πανιώνιου κι αυτών των ομάδων;..

ΠΑΟΚ-Ξάνθη 0-0, Ξάνθη-ΑΕΚ 0-0, Ξάνθη-Παναθηναϊκός 0-1 (στο 83’), Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-1 (με δύο δοκάρια η Ξάνθη), ΑΕΚ-Ξάνθη 2-1 (με χαμένο πέναλτι της Ξάνθης στο τέλος), Παναθηναϊκός-Ξάνθη 0-1. Υπάρχει καμία σοβαρή διαφορά μεταξύ της Ξάνθης κι αυτών των ομάδων;…

Θα έβαζα και τον Ατρόμητο σε περίπου ίδια μοίρα, γιατί κι αυτός δεν έδειξε να έχει διαφορά με τις μεγάλες ομάδες στα μεταξύ τους παιχνίδια (ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-0, Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-2, Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-2, ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-1, Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-0). Αλλά ο Ατρόμητος φέτος δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με Ξάνθη και Πανιώνιο σαν γενική εικόνα.

Ας προσέξουμε το κοινό σημείο των δύο ομάδων. Και τις δύο τις είχαν αναλάβει το φθινόπωρο του 2014 δύο καλοί προπονητές, ο Ουζουνίδης κι ο Λουτσέσκου, που γρήγορα είχε η δουλειά τους αποτέλεσμα, έμειναν και το καλοκαίρι και τώρα συνεχίζουν καλά όπως πέρσι.

Με τον Πανιώνιο να έχει χάσει Κολοβό, Γιάννου, Φούντα, Ιμπαγάσα και πλέον Μπουμάλ και Χατζηϊσαία. Και την Ξάνθη να έχει χάσει Κλέϊτον, Γούτα (επέστρεψε τις προάλλες, αλλά ανέτοιμος) κι Ομπόντο, τρεις απολύτως βασικούς της περσινής ενδεκάδας.

Φαντάζομαι ότι προσέξατε πως και τα 15 φετινά παιχνίδια των Πανιώνιου, Ξάνθης, Ατρόμητου κόντρα σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έληξαν όλα είτε στο ένα γκολ, είτε ισόπαλα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.