Οι δύο άξιοι για πλέϊ οφς…

Οι δύο άξιοι για πλέϊ οφς…

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τις δύο ομάδες που θεωρεί άξιες να μπουν στα πλέϊ οφς. 

Οι δύο άξιοι για πλέϊ οφς…

Έχοντας παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, νομίζω πως έχω μία καλή γνώση των ομάδων. Και θεωρώ μετά και τη συμπλήρωση των δύο πρώτων τρίτων της σεζόν ότι ο Πανιώνιος κι η  Ξάνθη αξίζουν να είναι στα πλέϊ οφς. Αξίζουν να είναι οι δύο από τις τέσσερις ομάδες-τις άλλες δύο βάλτε τις εσείς…

«Μιλάω» με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια. Την εικόνα που βγάζουν οι δύο ομάδες, τη σοβαρότητά τους, το πόσο ανταγωνιστικές είναι κόντρα σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-αφήστε τον Ολυμπιακό... Δύο ομάδες αξιόπιστες, με προπονητές που παίρνουν κοντά στο μάξιμουμ από τους παίκτες τους και που με διαιτησία άλλης φανέλας, σήμερα θα ήταν ο Πανιώνιος τουλάχιστον 4ος κι η Ξάνθη τουλάχιστον 5η. Μίνιμουμ.

Ρίξτε μία ματιά στα αποτελέσματά τους με τις μεγάλες ομάδες…

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-0, ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 2-1 (με γκολ οφσάϊντ η ήττα του Πανιώνιου), Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-1 (με γκολ οφσάϊντ η ισοφάριση της ΑΕΚ), Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 0-0. Υπάρχει καμία σοβαρή διαφορά μεταξύ του Πανιώνιου κι αυτών των ομάδων;..

ΠΑΟΚ-Ξάνθη 0-0, Ξάνθη-ΑΕΚ 0-0, Ξάνθη-Παναθηναϊκός 0-1 (στο 83’), Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-1 (με δύο δοκάρια η Ξάνθη), ΑΕΚ-Ξάνθη 2-1 (με χαμένο πέναλτι της Ξάνθης στο τέλος), Παναθηναϊκός-Ξάνθη 0-1. Υπάρχει καμία σοβαρή διαφορά μεταξύ της Ξάνθης κι αυτών των ομάδων;…

Θα έβαζα και τον Ατρόμητο σε περίπου ίδια μοίρα, γιατί κι αυτός δεν έδειξε να έχει διαφορά με τις μεγάλες ομάδες στα μεταξύ τους παιχνίδια (ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-0, Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-2, Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-2, ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-1, Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-0). Αλλά ο Ατρόμητος φέτος δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με Ξάνθη και Πανιώνιο σαν γενική εικόνα.

Ας προσέξουμε το κοινό σημείο των δύο ομάδων. Και τις δύο τις είχαν αναλάβει το φθινόπωρο του 2014 δύο καλοί προπονητές, ο Ουζουνίδης κι ο Λουτσέσκου, που γρήγορα είχε η δουλειά τους αποτέλεσμα, έμειναν και το καλοκαίρι και τώρα συνεχίζουν καλά όπως πέρσι.

Με τον Πανιώνιο να έχει χάσει Κολοβό, Γιάννου, Φούντα, Ιμπαγάσα και πλέον Μπουμάλ και Χατζηϊσαία. Και την Ξάνθη να έχει χάσει Κλέϊτον, Γούτα (επέστρεψε τις προάλλες, αλλά ανέτοιμος) κι Ομπόντο, τρεις απολύτως βασικούς της περσινής ενδεκάδας.

Φαντάζομαι ότι προσέξατε πως και τα 15 φετινά παιχνίδια των Πανιώνιου, Ξάνθης, Ατρόμητου κόντρα σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έληξαν όλα είτε στο ένα γκολ, είτε ισόπαλα…

 

Best of internet