Οι αναμνήσεις του Κατσουράνη από τη Μπενφίκα

Οι αναμνήσεις του Κατσουράνη από τη Μπενφίκα

Gazzetta team
Οι αναμνήσεις του Κατσουράνη από τη Μπενφίκα

bet365

Το gazzetta.gr εξασφάλισε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Κατσουράνη στην «A'Bola». Η αποθέωση στον Σάμαρη, ο καυγάς με τον Λουϊζάο, οι παίκτες που τον «μάγεψαν» στη Μπενφίκα και ο ρόλος του Φερνάντο Σάντος...

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Κατσουράνης:

Για την πρόσφατη παρουσία του στην Πορτογαλία: «Ήρθα να δω δω τον Σάμαρη, που είναι σαν μικρός αδερφός μου. Έμεινα στο σπίτι του και είδα κάποιους φίλους. Ασφαλώς μου λείπει η Πορτογαλία. Πέρασα τρία υπέροχα χρόνια εδώ και απολαμβάνω να επιστρέφω πλέον για διακοπές»

Για τη Μπενφίκα του 2016: «Η ομάδα είναι σε μια μεγάλη στιγμή, πολύ ισορροπημένη. Είναι φανερό ότι έχει καλή οργάνωση, πάντα προσπαθεί να επιβάλλει το ρυθμό στον αντίπαλο. Δεν ξεκίνησε τη σεζόν πολύ καλά, αλλά είναι πλέον πολύ ισχυρή. Οι νίκες δίνουν εμπιστοσύνη και είναι εξαιρετική ακόμα και όταν της λείπουν Σάλβιο και Λουιζάο, δύο παίκτες που είναι πολύ σημαντικοί».

Για τον Ανδρέα Σάμαρη: «Ο Σάμαρης έχει μεγάλη ποιότητα. Πρώτον, ξέρει πώς να διαβάσει το παιχνίδι, ξέρει τι πρέπει να κάνει πριν φτάσει σε αυτόν η μπάλα. Είναι ισχυρός σωματικά και ψυχικά. Δεν τον επηρεάζει που δεν παίζει πάντα βασικός. Αυτή την σεζόν έχει ξεκινήσει κάποια παιχνίδια από τον πάγκο, αλλά πάντα δείχνει την ίδια στάση όταν μπαίνει».

Για τον Κώστα Μήτρογλου: «Ο Μήτρογλου είναι ο άνθρωπος-γκολ. Είναι εκεί για να σκοράρει. Αλλά οι οπαδοί της Μπενφίκα δεν έχουν δει ακόμα το 100%. Είναι στο 70%. Ο Μήτρογλου μπορεί να κάνει πολλά, πολλά άλλα. Ο Ζόνας, όπως και ο Μήτρογλου, θέλουν να σκοράρουν... Ο Μήτρογλου μπορεί να μάθει από εκείνον. Είναι από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές της Μπενφίκα, όπως είναι επίσης οι Γκαϊτάν, Λουϊζάο και Σάλβιο».

Για το επεισόδιο με τον Λουϊζάο το 2008: «Από τότε είχαμε μιλήσει και είχαμε παίξει ακόμα περισσότερο μαζί. Ήταν απλά μια κακή στιγμή. Δεν είχαμε σοβαρά προβλήματα. Και πάλι όμως μετάνιωσα και θέλω να ξέρει και ο ίδιος, όπως και οι οπαδοί του συλλόγου ότι ήταν η χειρότερη στιγμή μου. Τώρα πλέον μιλάμε με τον Λουϊζάο και γελάμε με αυτό το περιστατικό. Είναι υπέροχος άνθρωπος και καλός μου φίλος».

Για τη θητεία του στη Μπενφίκα: «Θα ήθελα πολύ να έχω πάρει κάποιο πρωτάθλημα με τη Μπενφίκα γιατί πανηγύρισα μόνο ένα Κύπελλο, αλλά εκείνα τα χρόνια είχα πάρει με την Εθνική Ελλάδας το Euro. Από τότε, η Μπενφίκα έχει μάθει πολλά και έχει αποκτήσει σταθερότητα στις εμφανίσεις της και τις πορείες της. Ο σύλλογος ωρίμασε».

Για την καριέρα του: «Ίσως θα έπρεπε να έχω φύγει νωρίτερα από την Ελλάδα για να παίξω στο εξωτερικό, αλλά κάποιες φορές μαθαίνεις να ζεις με τα λάθη σου... Δεν έχω παράπονο, στέφθηκα και Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα και το έκανα στη Λισαβόνα... Περίεργο ε; Ήταν η καλύτερη στιγμή μου...».

Για το ότι... δεν γελάει πολύ: «Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου... Δεν μου αρέσει να γελάω συνέχεια. Ο Νταβίντ Λουίζ, για παράδειγμα, γελάει συνέχεια, εκτός βέβαια από τότε που είχα τσακωθεί με τον Λουϊζάο και προσπαθούσε να μας χωρίσει...».

Για τους παίκτες με τους οποίους συνυπήρξε στη Μπενφίκα και τον εντυπωσίασαν: «Ο Μίκολι ήταν τρελός... Είχε τρομερό ταλέντο, αλλά παρέμεινε παιδί. Δεν ωρίμασε ποτέ. Αν δεν έπαιρνε τα πάντα τόσο ελαφρά, θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα. Επίσης δυο παιδιά τότε, με είχαν εκπλήξει. Οι Νταβίντ Λουίζ και Ντι Μαρία. Ήξερα ότι θα έκαναν κάτι πολύ καλό στην καριέρα τους γιατί ήταν ταπεινοί και δούλευαν πολύ σκληρά. Οι Ρουί Κόστα, Νούνο Γκόμες, Σιμάο, Λουϊζάο και Ρικάρντο Ρόσα ήταν ιδιαίτεροι. Δεν μπορώ να διαλέξω κάποιον από αυτούς».

Για το Μπενφίκα – ΠΑΟΚ το 2014 και την αποβολή του: «Ήταν δύσκολη στιγμή για εμένα, αλλά όταν αποχωρώντας άκουσα το χειροκρότημα από τον κόσμο της Μπενφίκα, με συγκίνησε πολύ. Ήταν από τις καλύτερες στιγμές μου...».

Για τον Φερνάντο Σάντος: «Το έχω πει πολλές φορές ότι στιγμάτισε θετικά την καριέρα μου ο Φερνάντο Σάντος. Είναι πολύ ισχυρή προσωπικότητα και ξέρει πως να πάρει αυτό που θέλει από τους παίκτες του. Θα κάνει κάτι πολύ καλό με την Πορτογαλία στο Euro 2016. Είναι δίκαιος και ειλικρινής μαζί σου, θα σου μιλήσει πρόσωπο με πρόσωπο και θα σου πει ακριβώς αυτό που σκέφτεται. Με επηρέασε και στο ότι... δεν γελάω κι εγώ πολύ (γέλια)».

Για τον Μάρκο Σίλβα: «Μου θυμίζει σε πολλά τον Φερνάντο Σάντος. Είναι καλός προπονητής, αν και δεν τον ξέρω πολύ καλά σε προσωπικό επίπεδο. Έχει το δικό του στυλ και έχει κερδίσει τον σεβασμό του κόσμου».

 

Τελευταία Νέα