Βαγγέλης Κατσούρης: «Ο Παναγιώτης μου αγαπούσε τον ΠΑΟΚ»

Βαγγέλης Κατσούρης: «Ο Παναγιώτης μου αγαπούσε τον ΠΑΟΚ»

Ο Βαγγέλης Κατσούρης, πατέρας του Παναγιώτη, θυμήθηκε ανήμερα της θλιβερής επετείου του θανάτου του παιδιού του, στιγμές από την καριέρα και την –σύντομη- διαδρομή του στα γήπεδα.

Βαγγέλης Κατσούρης: «Ο Παναγιώτης μου αγαπούσε τον ΠΑΟΚ»

Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα αυτής της θλιβερής ιστορίας, ο πατέρας του Παναγιώτη Κατσούρη, μίλησε για τα όσα πρόλαβε να ζήσει ο αδικοχαμένος γιος του ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟK, πριν φύγει από τη ζωή, σαν σήμερα, πριν από 18 χρόνια.

«Ο Παναγιώτης μου ήταν ένα καλό παιδί που αγαπούσε τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του. Ήθελε να μείνει για πάντα στον ΠΑΟΚ, είχε εκτιμήσει την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Ξέρω ότι με ακούει τώρα από εκεί ψηλά, και ξέρω ότι και αυτός θέλει να ευχαριστήσει τον κόσμο του ΠΑΟΚ για την αγάπη του».

Το παράπονο του Βαγγέλη Κατσούρη ήταν ότι γνώριζε τις δυσκολίες που περνούσε στη Θεσσαλονίκη ένα νεαρό παιδί το οποίο ένιωθε ότι ίσως και να τον αδικούσαν οι προπονητές του, αλλά τον άφησε στον ΠΑΟΚ γιατί κι ο ίδιος ο Παναγιώτης δεν ήθελε να φύγει από την ομάδα.

«Κάθε μέρα τον σκέφτομαι. Ήμουν ο πατέρας και ο φίλος του. Αγαπούσε τον ΠΑΟΚ και έλεγε ότι δεν πάει πουθενά. Απλά το παιδί ήταν άτυχο γιατί δεν έπαιξε μπάλα στον ΠΑΟΚ. Ο Παναγιώτης ήταν στεναχωρημένος γιατί δεν έπαιζε στον ΠΑΟΚ, δεν του έδιναν ευκαιρίες. Αυτός ήταν ο καημός του. Επειδή ακριβώς δεν έπαιζε στον ΠΑΟΚ, πήγαινε και έπαιζε μπάλα στα γηπεδάκια γιατί αγαπούσε τον αθλητισμό.

Αν τον είχα πάρει από τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα ίσως να μην γινόταν αυτό. Στεναχωριόταν που δεν έπαιρνε ευκαιρίες από τον ΠΑΟΚ αλλά μου έλεγε «δε φεύγω θα μείνω εδώ και θα παίξω». Ίσως για αυτό να έφυγε από τη ζωή. Γιατί δεν τον πήρα από τον ΠΑΟΚ. Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη του κόσμου και δεν το ξεχνάτε. Το παράπονο μου είναι ότι δεν είχα μετακομίσει οικογενειακώς στη Θεσσαλονίκη για να τον ακολουθήσω. Αλλά ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ ήταν η οικογένειά του και ήταν σε καλά χέρια».

Ο Βαγγέλης Κατσούρης, από το 2009 όταν με απόφαση του Θόδωρου Ζαγοράκη ξεκίνησε να διοργανώνεται από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ το τουρνουά ποδοσφαίρου «Παναγιώτης Κατσούρης», επισκέπτεται κάθε χρόνο τη Θεσσαλονίκη και ζει για λίγα 24ωρα μαζί με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ δίπλα στα μικρά παιδιά των ομάδων που λαμβάνουν μέρος στο ετήσιο τουρνουά. Είναι κάτι που το κάνει με αγάπη (και) για τον αδικοχαμένο γιο του. 

Best of internet