Το όπιο της Νέας Σμύρνης ο Πανιώνιος

Θοδωρής Βασίλης
Το όπιο της Νέας Σμύρνης ο Πανιώνιος

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης αποθεώνει την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη που κάνει την μια υπέρβαση πίσω από την άλλη και συνεχίζει το όμορφο παραμύθι για την Ευρώπη.

Στρατιές αναλυτών έχουν εξηγήσει το μυστικό του ποδοσφαίρου, αυτού του πάθους, την απλότητα του σπορ, την ευκολία του , την άμεση αντιστοίχιση του με τις κοινωνικές εμπειρίες, την αισθητική του εξέλιξη, την εμπορική του μεγέθυνση. Μα πάνω απ' όλα την ανεξάντλητη ικανότητά του για το αναπάντεχο, για την έκπληξη. Αυτό το αναπάντεχο μας προσφέρει φέτος ο Πανιώνιος. Μια ομάδα που σαν τη Λερναία Ύδρα της κόβεις όχι ένα κεφάλι αλλά δύο (Μπουμάλ-Χατζηισαΐας) και αντί να αιμορραγεί τα αντικαθιστά με νέα φρέσκα και γεμάτα ενέργεια.

Το ποδόσφαιρο είναι το σύγχρονο όπιο των λαών, και για τη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος είναι γιορτή για τα μάτια που το βλέπουν και χαρά για τα σώματα που το παίζουν. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ξεπερνάει κάθε προσδοκία δείχνοντας ότι δεν έχει ταβάνι. Έχοντας διανύσει τα 2/3 του πρωταθλήματος ο Ιστορικός βρίσκεται μόνος στην 5η θέση πάνω από τον Αστέρα Τρίπολης και ισόβαθμος με τον ΠΑΟΚ αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία.

Το αν θα βγει Ευρώπη ελάχιστη σημασία έχει-για μένα προσωπικά-γιατί αυτό που καταφέρνει φέτος ο Μπακασέτας, ο Καραμάνος, ο Σιώπης, ο Οικονόμου και ο Διούδης είναι κάτι το πιο σπουδαίο. Ο Πανιώνιος αναγεννιέται από τις στάχτες του, αφήνει πίσω του όλα αυτά τα προβλήματα που τον έφεραν στο χείλος του γκρεμού κι ετοιμάζεται να ζήσει ξανά ένδοξες εποχές.

Μια ομάδα καθαρά του προπονητή του, με τον κάθε παίκτη να υπηρετεί στο απόλυτο τον ρόλο με τον οποίο είναι επιφορτισμένος στον αγωνιστικό χώρο.

Κόντρα στον Παναιτωλικό οι «κυανέρυθροι» παρότι τα χρειάστηκαν στην αρχή με την φάση του Μαρκόφσκι, ήταν ανώτεροι από τους Αγρινιώτες σχεδόν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού με τον Ουζουνίδη να κάνει την δική του παρέμβαση από τον πάγκο (με την είσοδο του Ανσαριφάρντ και την μετατόπιση του Μπακασέτα προς τα δεξιά) και βοηθούμενος από την αποβολή του Ρουσκουσέδα έφτασε στη νίκη.

Τώρα ακολουθεί η ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο ένα ματς που θα πρέπει οι παίκτες του Ιστορικού να το αντιμετωπίσουν χωρίς άγχος, αφού ο Δικέφαλος του Βορρά είναι αυτός που παίζει όλη του την χρονιά και θα έχει την πίεση για την πρόκριση. Αυτό μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο Πανιώνιος και να κάνει μια ανεπανάληπτη «κηδεία», επιπέδου Ναλιτζή την χρονιά του αλησμόνητου Κυπέλλου.

ΥΓ. Μπακασέτας και Σιώπης για άλλη μια φορά τρομεροί αποτέλεσαν την ειδοποιό διαφορά στο χθεσινό ματς, χωρίς να υστερεί κάποιος από τους υπόλοιπους.

ΥΓ1. Άψογο τελείωμα από τον Ανσαριφάρντ που αποδεικνύεται η Μεταγραφή της σεζόν.

ΥΓ2. Και το σερί καλά κρατεί, οκτώ συνεχόμενα ματς αήττητος.

ΥΓ3. Η διοίκηση έχει ξεκινήσει ήδη επαφές με τον Μαρίνο Ουζουνίδη για την ανανέωση της συνεργασίας τους, και θα πρέπει αυτό το θέμα να τελειώσει όσο γίνεται πιο άμεσα με ευτυχή κατάληξη για την ομάδα. Στο πρόσωπο του Εβρίτη τεχνικού ο Πανιώνιος έχει βρει έναν προπονητή που μπορεί να αφήσει έργο.

ΥΓ4. Πολλοί ονειρεύονται ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά καλό είναι να έχουμε στην άκρη του μυαλού μας ότι αυτό που προέχει είναι αρχικά η ομάδα να εξασφαλίσει άδεια για την Ελλάδα αφού οι περιορισμοί του χρόνου θα κάνουν πιο δύσκολη την δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας. Η Ευρώπη μπορεί να περιμένει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα