Μάκος: «Να μην έχουμε όνειρα τρελά»

Νίκος Τσιώκος
Μάκος: «Να μην έχουμε όνειρα τρελά»

bet365

Ο Γρηγόρης Μάκος μίλησε στο gazzetta.gr για την προσπάθεια που κάνει ο Παναιτωλικός και την ήττα στη Νέα Σμύρνη, τόνισε ότι οι Αγρινιώτες δεν πρέπει να κάνουν όνειρα τρελά και αναφέρθηκε στην απώλεια του Βιγιαφάνιες.

Αν και είχε καλή αμυντική λειτουργία στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, ο Παναιτωλικός δεν άντεξε με δέκα παίκτες στην πίεση και ηττήθηκε με 2-0. Όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση, φάνηκε ότι η αποβολή του Ρουσκουγέδα έπαιξε καθοριστικό ρόλο και αυτό παραδέχτηκε και ο Γρηγόρης Μάκος μιλώντας στο gazzetta.gr.

Ο αμυντικός χαφ των «καναρινιών», ο οποίος αγωνίστηκε ως στόπερ κόντρα στους «κυανέρυθρους», τόνισε πως στο Αγρίνιο δεν πρέπει να κάνουν όνειρα τρελά, παρά μόνο να συγκεντρωθούν στα επόμενα παιχνίδια και να μην επαναπαυθούν, καθώς και να απελευθερωθούν και να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο.

Ακόμη, αναφέρθηκε και στην απώλεια του Λούκας Βιγιαφάνιες επισημαίνοντας πως του αξίζει η ευκαιρία που του δόθηκε με τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βοηθήσουν οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Γρηγόρη είδαμε τον Παναιτωλικό να αμύνεται καλά κατά διαστήματα. Τελικά, τι έφταιξε και ήρθε η ήττα;

Ξέρουμε καλά ότι όταν παίζεις ένα δύσκολο παιχνίδι, ξέραμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα, το έχει αποδείξει φέτος και θεωρώ ότι δίκαια βρίσκεται εκεί σε σχέση με άλλες ομάδες, και ειδικά στην έδρα της όταν μένεις μ' έναν παίκτη λιγότερο, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Δεχτήκαμε και το γκολ αμέσως γρήγορα μετά, πέτυχε και το δεύτερο ο Πανιώνιος και τελείωσαν όλα εκεί πέρα. Εγώ πιστεύω ότι τελείωσαν από το πρώτο γκολ, θέλαμε μετά αρκετή δόση τύχης για να ισοφαρίσουμε έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, αλλά νομίζω ότι, όπως είπα, όταν αγωνίζεσαι με μία καλή ομάδα και μένεις και με παίκτη λιγότερο, εκεί πέρα τελειώνει το παιχνίδι.

Άρα κρίθηκε στην αποβολή το ματς;

Θεωρώ πως ναι. Όπως είπε κι εσύ, ήμασταν καλά διαβασμένοι. Όπως κάναμε φάσεις εμείς να προηγηθούμε, που άμα γινόταν αυτό θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, είχε και ο Πανιώνιος φάσεις στην αρχή, αλλά νομίζω ότι ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Μετά την ανάπαυλα ξαφνικά τα πάντα ανατραπήκανε, είχαμε την κόκκινη και θεωρώ ότι δεν μπορούσαμε να κυνηγήσουμε το αποτέλεσμα.

Ποια ήταν η εντολή που σας έδωσε ο προπονητής, μετά την αποβολή;

Δεν πήραμε κάποια εντολή. Από μόνοι μας έπρεπε να καταλάβουμε, κακά τα ψέμματα, ότι παίζαμε με έναν καλό και δυνατό αντίπαλο στην έδρα του και έπρεπε να προσέξουμε. Ξέραμε ότι επιθετικά είναι πολύ δυνατή ομάδα και έχει καλούς παίκτες που σκοράρουν, το είδαμε και στο πρώτο παιχνίδι του Αγρινίου με τα πέντε γκολ που δεχτήκαμε.

Οπότε έπρεπε να προσέξουμε να μην δεχτούμε πάλι πολλά γκολ, καθώς έχουμε αρχίσει να δείχνουμε μία διαφορετική εικόνα με την έλευση του καινούριου προπονητή. Τουλάχιστον, δε δεχόμαστε τόσα γκολ, αλλά δυστυχώς σήμερα με παίκτη λιγότερο ήρθε αυτό το αποτέλεσμα.

Ο Παναιτωλικός έχασε και πέρυσι την πεντάδα εδώ στη Νέα Σμύρνη. Αν και δεν είναι πρώτος στόχος, τελικά μπορεί το κάτι παραπάνω;

Να μην κρυβόμαστε, δε μ' αρέσει να λέω πράγματα απλά για το θεαθήναι. Εγώ τα λέω τα πράγματα έτσι όπως είναι και αυτό δείχνει η ομάδα, ότι ξεκίνησε με διαφορετικά όνειρα και βλέψεις και μακάρι να το κατάφερνε αυτό γιατί δυστυχώς πέρυσι δεν το κατάφερε για ένα παιχνίδι, αλλά είμαστε σε μία πάρα πολύ δύσκολη θέση και μην τρελαθούμε τώρα και λέμε ότι, επειδή ξαφνικά κάναμε κάποια σερί αποτελέσματα και πήραμε μαζεμένους βαθμούς, πάμε για το κάτι παραπάνω.

Πρέπει να έχουμε τα πόδια στο έδαφος, το μυαλό μες στο κεφάλι οπωσδήποτε. Έρχεται αμέσως επόμενο παιχνίδι την Κυριακή, δεν έχουμε πολύ χρόνο ξεκούρασης. Πρέπει να δουλέψουμε να πάρουμε αυτό το παιχνίδι και κοιτάμε τη συνέχεια. Κάθε ομάδα έχει τον στόχο της, ο Πανιώνιος έχει άλλους στόχους. Σίγουρα μία νίκη εδώ μέσα θα άλλαζε τα πάντα, αλλά εμείς να μην ξεφύγουμε και έχουμε και όνειρα τρελά.

Με τους τρεις βαθμούς εδώ πέρα θα μπορούσαμε να μιλήσουμε διαφορετικά, όμως έτσι όπως είναι τα πράγματα έχουμε ξεφύγει από τη δύσκολη ζώνη του υποβιβασμού με τα τελευταία αποτελέσματα. Είμαστε καλά και νομίζω ότι τώρα πρέπει να απελευθερωθούμε και να παίξουμε λίγο ποδόσφαιρο.

Με αυτή, δηλαδή, τη νοοτροπία βλέπετε τη συνέχεια;

Ναι. Πρέπει να ευχαριστηθούμε τη συνέχεια, σίγουρα να μην επαναπαυθούμε, να αποδίδουμε καλό ποδόσφαιρο, να πάρουμε βαθμούς όσο μπορούμε κι από εκεί και πέρα ό,τι είναι να έρθει θα έρθει. Το σημαντικό είναι ότι προσπαθήσαμε να αποφύγουμε τις τελευταίες θέσεις του υποβιβασμού, να απομακρυνθούμε, αλλά επειδή δεν έχει τελειώσει τίποτα και μαθηματικά, πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνιση και να είμαστε συγκεντρωμένοι στα επόμενα παιχνίδια.

Τέλος, ένα σχόλιο για τον Βιγιαφάνιες, που αποχώρησε. Σας επισκέφθηκε κιόλας την Κυριακή (7/2) στο ξενοδοχείο.

Κακά τα ψέμματα, είναι μεγάλη απώλεια για τον Παναιτωλικό. Ήταν ένας παίκτης σημαντικός για την ομάδα, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι βοηθούσε πάρα πολύ. Από εκεί και πέρα, κινηθήκαμε, έχουμε κάνει κάποιες μεταγραφές και πρέπει να δούμε τη συνέχεια μ' αυτούς.

Η ζωή προχωράει, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, κάποιοι παίκτες φεύγουν και πάνε σ' άλλες ομάδες. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, δεν είναι να είσαι μόνο σε μία ομάδα. Του δόθηκε μία ευκαιρία και μπράβο του και αξίζει αυτή την ευκαιρία, όπως έχω ξαναπεί.

Τα καινούρια παιδιά θέλουν χρόνο, ήδη ο ένας μπήκε βασικός σήμερα (σ.σ.: χθες ο Κλέσιο), είναι πόσες μέρες στο Αγρίνιο, δεν έχει έρθει πολύ καιρό στην ομάδα. Μακάρι να μπουν γρήγορα στο κλίμα και να βοηθήσουν γιατί πιστεύω ότι μπορούν να το κάνουν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα