Mατς δίχως αύριο!

Mατς δίχως αύριο!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Mατς δίχως αύριο!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον τελικό του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι, όπου η πρόκριση είναι υποχρέωση και το ρεσιτάλ του Δημητρόπουλου στο Καραϊσκάκη.

Περιθώρια δεν υπάρχουν πια. Έχουν τελειώσει εδώ και καιρό και ας υπάρχει ξανά κλίμα ανοχής και συσπείρωσης από την κερκίδα που προσπαθεί να ξεχάσει τα... αξέχαστα από τον αποκλεισμό-ξεφτίλα και να στηρίξει μέχρι τέλους την ομάδα. Η Ευρώπη χάθηκε από τον Αύγουστο, η διεκδίκηση του πρωταθλήματος από τον Νοέμβριο-έβαλε φυσικά το χέρι του και ο Παπάς που... καθάρισε για τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο- και ο μοναδικός στόχος για τον Παναθηναϊκό μέχρι την έλευση των πλέι-οφ, είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου. Οι «πράσινοι» πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων το πρώτο παιχνίδι στην Λεωφόρο, δεν πήραν προβάδισμα πρόκρισης(0-0) και πηγαίνουν την Τετάρτη στο Περιστέρι για ένα ματς χωρίς αύριο, για έναν τελικό, για ένα παιχνίδι «do or die». Σε αυτό το ματς δεν μετράνε οι τακτικές, δεν μετράει το ποιους θα ξεκινήσει ο Στραματσόνι, το σύστημα του Ιταλού, δεν έχει σημασία ο τρόπος. Στην κανονική διάρκεια, στην παράταση, στα πέναλτι, καμία σημασία. Το μόνο που μετράει είναι η πρόκριση! Να περάσει το εισιτήριο σε «πράσινα» χέρια και να έρθει ένα βήμα πιο κοντά ο τελικός.

Για να γίνει αυτό, η χαλαρή εικόνα του τελευταίου διμήνου, το «ένα ματς παίζουμε ένα δεν παίζουμε», θα πρέπει να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Το βράδυ της Τετάρτης ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από έντεκα ταλιμπάν, από παίκτες που θα δαγκώνουν για την πρόκριση, από μία ομάδα που από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό θα δείξει στον αντίπαλο πως δεν έχει καμία απολύτως τύχη. Στον Παναθηναϊκό δεν φτάνουν και δεν πρόκειται να φτάσουν παιχνίδια... φωτοβολίδες, εμφανίσεις θετικές σε δύο ματς και μετά μία από τα ίδια. Όσο δύσκολο και αν είναι το έργο του Στραματσόνι μεσούσης της περιόδου να «χτίσει» μία νέα ομάδα, με εννιά καινούρια πρόσωπα, με διαφορετική διάταξη και φιλοσοφία, ήταν επιλογή του Ιταλού να φέρει κοσμογονία στο ρόστερ και να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές.

Οι 8 νίκες σε 15 ματς, ποσοστό λίγο πάνω από το 50%, δεν μπορεί να λογίζεται ως πρόοδος, ως βελτίωση, ως αλλαγή της εικόνας που βλέπαμε μέχρι τον Νοέμβριο. Τώρα που έρχονται τα δύσκολα, το «τριφύλλι» πρέπει να ανεβάσει και να σταθεροποιήσει τα στάνταρ της απόδοσης του. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχει πρόβλημα...

Υ.Γ1: Ο Αστέρας Τρίπολης έβγαλε ανακοίνωση! Όχι για την «κλοπή» στον τελικό του Κυπέλλου με την... μανσέτα του Μανιάτη, όχι για τις κατά καιρούς «σφαγές», όπως πέρυσι με τον Σπάθα στην Τρίπολη. Έβγαλε ανακοίνωση κατά του Αλαφούζου και μάλιστα κουνώντας το δάχτυλο της κάθαρσης. Αλήθεια, ο Μποροβήλος, ο πρόεδρος του συλλόγου είναι ή δεν είναι κατηγορούμενος για το ''Coriopolis''? Yπάρχει κανένας παράγοντας του Παναθηναϊκού μπλεγμένος στις δύο δικαστικές υποθέσεις για το ποδόσφαιρο; Όχι. Οπότε το «στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι» είναι τουλάχιστον ανέκδοτο!

Υ.Γ2: Στην Λεωφόρο και ΜΟΝΟ στον Παναθηναϊκό οι ρέφερι σφυρίζουν με το γράμμα του νόμου, by the book που λένε και στο χωριό μου. Όπως έκανε ο Μάνταλος στην φάση του Ζέκα και... ξέχασε να κάνει νωρίτερα στον Μπαξεβανίδη. Σε αυτές τις δύο φάσεις που ακολουθούν σε βίντεο από το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, μπορεί να εξηγήσει κανείς βάσει ποιων κανονισμών, βάσει ποιου... book ο κατηγορούμενος για την «εγκληματική οργάνωση» Δημητρόπουλος στην πρώτη δεν βγάζει ΟΥΤΕ κίτρινη στον Μιλιβόγιεβιτς για τα «μπουκέτα» του Σέρβου στον Τζαβέλλα και βάσει ποιας λογικής ο Μποτία δεν βλέπει την κόκκινη για το αντιαθλητικό χτύπημα, την δολοφονική αγκωνιά πάνω στον Μπερμπάτοφ;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.