Έντονος προβληματισμός στην Super League!

Δημήτρης Τομαράς
Έντονος προβληματισμός στην Super League!

bet365

Το... τρίτο ημίχρονο για το Ατρόμητος - ΑΕΚ συνεχίζεται και στην Super League, που εκφράζει ανοιχτά τον προβληματισμό της. Διαβάστε στο Gazzetta.gr τι είχε ζητήσει από αστυνομία και τι δεν έγινε.
Τα κρούσματα βίας και τα επεισόδια καλά κρατούν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Την Κυριακή υπήρξαν και πάλι θλιβερά γεγονότα με τα επεισόδια στο Περιστέρι.
Η Super League όχι μόνο κατέγραψε τα όσα συνέβησαν αλλά εδώ και αρκετές ημέρες είχε κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου προς όλους τους αρμόδιους και κυρίως στην αστυνομία που είναι μοναδική υπεύθυνη για τα μέτρα τάξης. Όπως λειτουργεί κάθε φορά που πηγαίνει μεγάλη ομάδα στο γήπεδο Περιστερίου για να παίξει με τον Ατρόμητο.
Ο έντονος προβληματισμός στην Super League υπάρχει και εκφράζεται και επίσημα. Είχαν γίνει πολλές προσπάθειες από την πλευρά της Λίγκας και για την αποφυγή των επεισοδίων και για την ομαλή είσοδο των οπαδών της ΑΕΚ. Δυστυχώς όμως οι ανησυχίες της Λίγκας δεν ελήφθησαν υπ' όψιν από την αστυνομία.
Τι είχαν ζητήσει οι άνθρωποι της Super League; Και εγγράφως και αλλά στις επαφές που είχαν γίνει για τα μέτρα τάξης να τοποθετηθεί τουλάχιστον μία διμοιρία ΜΑΤ στο κενό που υπάρχει ανάμεσα στην Θύρα 1 και την καφετέρια δίπλα στην Θύρα 7. Είχε τονιστεί αυτό και με επίσημα έγγραφα προς αστυνομία, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ΓΓΑ.
Μεταξύ άλλων αναφερόταν πως χρειάζεται ιδιαίτερα προσοχή στην ανάπτυξη ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στο ευαίσθητο σημείο μεταξύ της Θύρα 1 και της καφετέριας της Θύρας 7. Κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Η αστυνομία δεν λειτούργησε κατ' αυτόν τον τρόπο, γεγονός πως δημιούργησε τα γνωστά προβλήματα.
Στην τελική συνάντηση για τα μέτρα τάξης ο παρατηρητής του αγώνα επανέλαβε την θέση της Λίγκας. Μέχρι και την τελευταία στιγμή είχε τονιστεί το πόσο καθοριστικό ήταν να μπουν εκεί δυνάμεις της αστυνομίας.
Η απάντηση του εκπροσώπου της αστυνομίας ήταν πως μοναδική υπεύθυνη για τα μέτρα τάξης είναι η αστυνομία. Και μόνο αυτή. Η Λίγκα το σεβάστηκε απόλυτα, ωστόσο έκανε τις επισημάνσεις και λόγω της εμπειρίας της. Δυστυχώς - όπως αποδείχθηκε απ' όλα όσα συνέβησαν - δεν εισακούστηκε ποτέ.
Υπάρχει και ένα δεύτερο σημείο εξίσου σημαντικό. Ότι στην Θύρα των φιλοξενούμενων μπήκαν σαφώς περισσότεροι από τον προβλεπόμενο αριθμό. Οι φραγμοί και οι προέλεγχοι έγιναν πολύ κοντά στην είσοδο της Θύρας ενώ η Λίγκα είχε ζητήσει να υπάρξουν μακριά από το γήπεδο οι προέλεγχοι. Με αυτόν τον τρόπο όσοι δεν είχαν εισιτήρια δεν θα έμπαιναν στο γήπεδο. Οι αρμόδιοι της Super League στην καταγραφή που έκαναν για την είσοδο των οπαδών της ΑΕΚ ανέφεραν τον αριθμό των 400 φιλάθλων με ήδη χρησιμοποιημένα εισιτήρια. Συν ότι τα τουρνικέ δεν λειτούργησαν ποτέ σε αυτήν την περίσταση...
Είναι κάτι που διαπιστώθηκε από την έρευνα της Λίγκας. Θα επισημανθεί και σε προσεχείς συναντήσεις που θα γίνουν. Και αυτό διότι θα υπάρξουν και συσκέψεις και συναντήσεις γι' αυτό το θέμα. Εκτός των άλλων υπάρχει και η καθιερωμένη συνάντηση των ανθρώπων της ΔΕΑΒ την Τρίτη. Εκεί μπορεί να τεθεί επί τάπητος και αυτό το θέμα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα