Εσύ και ο γρύλος σου...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Εσύ και ο γρύλος σου...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το “σύστημα” που δεν θα πέσει ποτέ όταν έχεις τόσα να το κατηγορήσεις και εσύ το κατηγορείς και για αυτά που δεν έχει ευθύνη, αλλά και για την αλήθεια που δεν αγοράζεται...

Αλλο ένα Σαββατοκύριακο που στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, το θέμα δεν ήταν τι είδαμε από τους ποδοσφαιριστές, αλλά τι είδαμε από τους διαιτητές...

Μόνιμο φαινόμενο της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας με αίτια ξεκάθαρα, όχι τόσο την απόδοση των διαιτητών, όσο την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Νομίζω ότι όποιος δεν αποδέχεται ότι ο Ολυμπιακός ελέγχει τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέσω της ΕΠΟ, απλώς θέλει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του. Συμβαίνει χρόνια και συμβαίνει σε αρκετές των περιπτώσεων με άκομψο τρόπο.

Δεν είναι πρόβλημα λοιπόν τι σφύριξε ο Δημητρόπουλος κατά την άποψή μου και παρά τα όσα διάβασα, περί τεσσάρων κόκκινων καρτών που έπρεπε να έχει δώσει στον Ολυμπιακό και άλλων τριών που έπρεπε να έχει δώσει στον ΠΑΟΚ, από ανθρώπους που πλέον πληρώνονται αδρά για να κάνουν το άσπρο μαύρο, ο ίδιος ο Δημητρόπουλος λίγα προβλήματα είχε. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα η διαιτησία του θα είχε περάσει σχεδόν απαρατήρητη και η κουβέντα, η όποια κουβέντα τέλος πάντων, θα είχε γίνει για τον έναν βοηθό.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα όμως ένας διαιτητής κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που λυμαίνεται το ποδόσφαιρο, ΔΕΝ ΘΑ ΣΦΥΡΙΖΕ! Από την στιγμή που ένας τέτοιος διαιτητής δεν έχει την στοιχειώδη ακεραιότητα να πει “δεν θα ξαναμπώ σε γήπεδο μέχρι να καθαρίσει το όνομά μου”, από την στιγμή που έναν τέτοιο διαιτητή η ΕΠΟ δεν τον βάζει στον πάγο μέχρι να καθαρίσει το όνομά του, τότε όλα τα υπόλοιπα μικρή σημασία έχουν.

Μετά ακόμη και όταν αυτός ο άνθρωπος σφυρίζει με σφυρίχτρα και όχι με τα δύο δάχτυλα σαν τσοπάνης, ύποπτο μοιάζει. Και κάπως έτσι αρχίζουν τα “είχε βάλει στο μάτι τον Τζαβέλλα...”. Οταν ρωτάς αυτόν που το υποστηρίζει αυτό, αν κατά τη γνώμη του έπρεπε να αποβληθεί ο Τζαβέλλας δεν σου λέει όχι, διότι δεν είναι τρελός, αλλά αρχίζει τα... τσάμικα. “Ναι αλλά τον αντίστοιχο Τζαβέλλα του Ολυμπιακού θα τον απέβαλε;”

Κάπως έτσι φτάνουμε να θεωρείται από τους μισούς το τελευταίο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ η σφαγή των σφαγών, κάπως έτσι ο Αλαφούζος κάνει δηλώσεις για την στοχοποίηση του Ζέκα από το σύστημα, για μία φάση που εμφανώς ο Ζέκα έπρεπε να αποβληθεί...

Εδώ όμως είναι και το λάθος των υπολοίπων που προσπαθούν να ρίξουν το σύστημα, που φωνάζουν και ΔΙΚΑΙΩΣ για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου και για τα ανθρωπάκια ή τις γκραν κάσες (μέσα όλα είναι) που το λυμαίνονται.

Με την λογική εσύ και ο γρύλος σου, δεν πρόκειται να καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ισα ίσα που με αυτή τη λογική να φωνάζεις δηλαδή, όχι όταν σε αδικούν, που άλλωστε συμβαίνει πολύ συχνά και έχεις πάρα πολλές ευκαιρίες να το κάνεις, αλλά να φωνάζεις γιατί μετά την Κυριακή έρχεται η Δευτέρα, τότε απλώς μειώνεις τα επιχειρήματά σου...

Τώρα σοβαρά πιστεύει κανείς ότι αν δίναμε στον Ινφαντίνο (στον καθαρό Ινφαντίνο, αν υπάρχει τέτοιος) την κασέτα του τελευταίου Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ και του λέγαμε δες τα αίσχη που γίνονται στην Ελλάδα και πώς παίρνει τα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός αυτός θα έλεγε “πω πω εγκλήματα...”; Κατά πάσα πιθανότητα αν δεν έχει δει τίποτα άλλο από Ελλάδα και αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που έβλεπε, θα συντάσσονταν με την γραμμή του Ολυμπιακού “αυτοί είναι τρελοί και βλέπουν φαντάσματα...”.

Αν κάνεις την ίδια προπαγάνδα με αυτή που κάνει ο Ολυμπιακός και σύμφωνα με την οποία, δεν έπεσε ποτέ αναπτήρας στο γήπεδο του Πλατανιά στον Κουλιμπαλί και βάζει μάλιστα και τον Ντουρμάζ να το δηλώνει, ενώ η τηλεόραση σου έχει δείξει μέχρι το χρώμα και την μάρκα του αναπτήρα, αν κάνεις το άσπρο μαύρο όπως κάνει ο Ολυμπιακός, που σύμφωνα με τον οποίο, στην Βέροια δεν έπεσαν καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά κάποιος έτριβε δύο πέτρες εντός του γηπέδου και έβγαιναν φλόγες, τότε συγγνώμη αλλά δεν ξεχωρίζεις από αυτόν.

Αντιλαμβάνομαι ότι πολύς κόσμος δεν αντέχει άλλο και έχει φτάσει στα όρια του. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν θέλει και πολύ να του πει κάποιος ότι ο Τζαβέλλας έπρεπε να πάρει βραβείο fair play για τα μαρκαρίσματά του στο Καραϊσκάκη και ο στημένος διαιτητής του έδωσε κόκκινη κάρτα και να το πιστέψει, αλλά επαναλαμβάνω αυτός δεν είναι ο σωστός δρόμος.

Είναι προφανές ότι είναι γελοίο το επιχείρημα ο “Ολυμπιακός επενδύει και έχει την καλύτερη ομάδα άρα...”, άρα θα επιτρέπεται να βιάζεται η κοινή λογική και το σύστημα να τον εξυπηρετεί με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους, όπως είναι προφανές ότι είναι γελοία η τακτική “χρηματοδοτώ την αλήθεια...”, κοινώς “αγοράζω την αλήθεια...”. Ποια αλήθεια όμως;

Διότι είναι άλλη η πραγματική αλήθεια και άλλη η αγοραστή, η χρηματοδοτούμενη. Σε αυτή την χρηματοδοτούμενη που έχει μέσα της αλήθεια, αλλά και πολύ υπερβολή, αντιδρούν ακόμη και αυτοί που έχουν αγνή πρόθεση και θέλουν να πιστέψουν. Βλέπουν αποσπασματικά την φάση και την κάθε φάση της αποβολής του Τζαβέλλα, βλέπουν και τον... πόλεμο που έχει στηθεί γύρω από αυτήν και την επόμενη φορά που όντως θα έχει γίνει σφαγή και δεν θα την δουν αλλά θα την διαβάσουν, δεν θα την πιστέψουν...

Και κάπως έτσι μπλέκουμε σε έναν φαύλο κύκλο από ηλίθιες και ατέρμονες συζητήσεις και η λύση δυστυχώς δεν έρχεται από εκεί που μπορεί και θα έπρεπε να έχει έρθει. Από την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.