Πορτογαλικές χειροπέδες

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Πορτογαλικές χειροπέδες

bet365

Ο Διονύσης Δελλής κάνει... απολογισμό για τα τρία ντέρμπι του Ολυμπιακού με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και «μετράει» τα συμπεράσματα.

Ένα δείγμα πλέον τριών διαφορετικών αναμετρήσεων. Τούμπα και Φάληρο με τον ΠΑΟΚ. Καραϊσκάκη με την ΑΕΚ. Και μιας και ήταν ματς «ειδικού σκοπού» καθώς αφορούσε ουσιαστικά την πρόκριση στους ημιτελικούς του Κυπέλλου; Ίσως να πρέπει να μπει στην πρόσθεση και αυτό με τον Αστέρα, προ ημερών. Ο πρώτος προημιτελικός.

Αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό: Επτά-μηδέν και εννέα βαθμοί με τους Δικέφαλους. Και 5-0 συν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, με τους Αρκάδες. Όχι μην κοιτάτε τόσο την επίθεση. Το μηδέν παθητικό είναι αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει. Ειδικά έναν προπονητή. Το... μπροστά, είναι τις περισσότερες φορές θέμα προσωπικής ικανότητας, ταλέντου, βραδιάς. Ενίοτε και ρυθμού. Η «συγκέντρωση» όμως στα αμυντικά καθήκοντα, είναι η υποχρέωση που δείχνει και την επιρροή του εκάστοτε κόουτς στην ομάδα του.

Θεωρητικά σε ένα ιδανικό... σενάριο ποδοσφαίρου, ένα γρήγορο γκολ βοηθά πάντα μια αναμέτρηση. Δίνει ρυθμό, αλλάζει τις ισορροπίες, ανεβάζει την ένταση. Πόσο μάλλον λοιπόν σε ματς από εκείνα που φορούν τον «μανδύα» του ντέρμπι. Πρακτικά: Κάθε κανόνας έχει την εξαίρεση του. Και όπως φαίνεται –δυστυχώς- έτυχε να πέσουμε στην εφαρμογή της, στο Φάληρο. Να πέσουμε στην «περίπτωση».

Ο Ομάρ πέτυχε το γρηγορότερο γκολ του Ολυμπιακού στην φετινή Σούπερ Λιγκ (8΄). Χάρισε μια ολόκληρη νίκη, όπως αποδείχθηκε η εκτέλεση του Νορβηγού. Αλλά έγινε και η βασική αιτία, για το ματς που δεν... έγινε στη συνέχεια. Γιατί; Διότι οι Ερυθρόλευκοι αποφάσισαν –παραδόξως- πολύ γρήγορα μετά το 1-0 να περιμένουν τον ΠΑΟΚ να... ξεμυτίσει, και οι φιλοξενούμενοι πολύ λογικά δεν το έκαναν ποτέ. Τουλάχιστον μέχρι το 63΄ όταν έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της aαποβολής του Τζαβέλα.

Σε όλο αυτό το διάστημα, αλλά και στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης όταν έμειναν και οι δύο με παίκτη λιγότερο; Οι Ερυθρόλευκοι κράτησαν με άνεση το «κέρμα» της νίκης. Με χώρους κλειστούς, με υπομονή, με ελάχιστα ρίσκα. Προφανώς δεν ήταν ματς για να πληρώσεις... εισιτήριο. Η δουλειά του προπονητή όμως δεν περνά πρωτίστως από τις «εισπράξεις». Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το κατανοήσουμε.

Ο 39άχρονος τεχνικός του Ολυμπιακού, ετοιμάζεται να κόψει το «νήμα» του τίτλου από τον Φλεβάρη και όλας. Είδε χθες την ομάδα του μέσω της καραμπόλας της 21ης αγωνιστικής να ξεφεύγει ακόμη περισσότερο στον πίνακα (+19 από την ΑΕΚ, +23 από τον Παναθηναϊκό, +27 από τον ΠΑΟΚ, +30 από τον Αστέρα) και προφανώς ετοιμάζεται για την επόμενη πρόκληση. Το ματς του ΟΑΚΑ. Αν οι Ερυθρόλευκοι παραμείνουν εναρμονισμένοι στην «μηδέν παθητικό» φετινή διαδρομή τους, σε αυτά τα παιχνίδια; Λογικά θα τα καταφέρουν και εκεί.

Πως έφτασαν οι Πειραιώτες ως εδώ; Τακτοποιημένοι στον αγωνιστικό χώρο. Με ρόλους και διάθεση να ακολουθήσουν το πλάνο, ειδικά σε βραδιές που οι «μπροστά» δεν έκαναν τη δουλειά ευκολότερη. Αυτό λοιπόν ανήκει στον Μάρκο Σίλβα. Έναν κόουτς που σε δύο διαφορετικά πρωταθλήματα, με δύο διαφορετικές ομάδες, τους τελευταίους 14 μήνες έχει μόλις μια ήττα στο παθητικό του. Έναν αληθινό Πορτογάλο, που πιθανόν για τις χθεσινές του επιλογές να δέχονταν συγχαρητήρια από τον Σάντος, τον Ζαρντίμ, από όλους τους εκπροσώπους της σχολής που εκπροσωπεί και που είχαμε την τύχη να τους δούμε να εργάζονται στην Ελλάδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής