Μπουφόν: «Νίκησα την κατάθλιψη, έμαθα να ευχαριστιέμαι τη ζωή»

Μπουφόν: «Νίκησα την κατάθλιψη, έμαθα να ευχαριστιέμαι τη ζωή»

Μπουφόν: «Νίκησα την κατάθλιψη, έμαθα να ευχαριστιέμαι τη ζωή»

Αποκρούσεις, έχει κάνει πολλά. Τρόπαια, έχει πανηγυρίσει πολλά. Η καλύτερη στιγμή του, όμως, ήταν αυτή που σήμανε τη νίκη κατά της κατάθλιψης... Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν μίλησε για τις πιο δύσκολες μέρες της ζωής και της καριέρας του και τόνισε πως έμαθε να είναι ευτυχισμένος κάνοντας την ... πιο σήμαντική του «απόκρουση»! 

«Ήταν μια σκληρή μάχη κόντρα στον ίδιο μου τον εαυτό. Χωρίς την βοήθεια γιατρών και φαρμάκων. Δεν ήμουν ευτυχισμένος και έπρεπε να μάθω να είμαι. Έπρεπε να αγαπήσω τον εαυτό μου, να αρχίσω να ευχαριστιέμαι τη ζωή και τους δικούς μου ανθρώπους. Δεν γινόταν να σκέφτομαι μόνο το ποδόσφαιρο. Αυτή η τραυματική εμπειρία με έκανε πιο ώριμο άνθρωπο. Νίκησα την κατάθλιψη και αυτή είναι η καλύτερη απόκρουση της ζωής μου» δήλωσε στην εφημερίδα «ABC» ο έμπειρος πορτιέρο της Γιουβέντους και αναφέρθηκε στο άθλημα που τον βοήθησε να εκτονωθεί: 

«Μου αρέσει το τένις όχι μόνο ως άθλημα, αλλά και ως αντανάκλαση προσωπικοτήτων. Είμαι φίλος με τον Φέντερερ, τον θαυμάζω, μιλάμε συχνά και με ενθουσιάζει ο τρόπος που σκέφτεται. Ψυχολογικά, το τένις είναι πολύ δύσκολο άθλημα. Όταν νικάς, το πετυχαίνεις εσύ και όταν χάνεις πρέπει να το διαχειριστείς μόνος σου μέσα σου». 

Ερωτηθείς για την ημερομηνία που θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου για τον ίδιο στο ποδόσφαιρο αλλά και για τον τίτλου του κορυφαίου που έχει καρπωθεί εδώ και χρόνια, είχε να πει: 

«Δεν είναι δυνατόν να πω εγώ ότι είμαι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην ιστορία. Δεν είναι λόγια που με αντιπροσωπεύουν. Πάντα πάλευα για το καλύτερο και δούλεψα σκληρά για να φτάσω εδώ που έφτασα. Πόσο ακόμα θα κρατήσει ο Μπουφόν; Ελπίζω να ολοκληρώσω αυτή τη σεζόν, έχω άλλα δύο χρόνια με τη Γιουβέντους και μπορώ να αποσυρθώ μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018».

Best of internet