ΠΑΣ Γιάννινα: «Πέταξε» ένα ημίχρονο

Θοδωρής Βασίλης
ΠΑΣ Γιάννινα: «Πέταξε» ένα ημίχρονο

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης γράφει για τον ΠΑΣ Γιάννινα που αποφάσισε να πετάξει ένα ημίχρονο πριν εμφανιστεί στο Καυτανζόγλειο, και τις απουσίες βασικών που πλέον κοστίζουν.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Πετράκη να αντιμετωπίζει δύο σοβαρά προβλήματα. Την απουσία του Τσουκαλά, αλλά και το γεγονός ότι ο Μανιάς δεν ήταν απόλυτα έτοιμος να βγάλει ολόκληρο 90λεπτο.

Έτσι, ο τεχνικός των Ηπειρωτών αποφάσισε να ξεκινήσει τον Φερφελή στην κορυφή της επίθεσης με τον Ίλιτς στο πλευρό του. Θα περίμενε κανείς ότι η πετυχημένη τακτική του αγώνα του Περιστερίου θα ήταν ο οδηγός των Ηπειρωτών και κόντρα στον Ηρακλή. Οι Ηπειρώτες όμως αποφάσισαν στο πρώτο ημίχρονο να μην εμφανιστούν καν στο γήπεδο.

Ο Ηρακλής ήταν αυτός που είχε την κατοχή της μπάλας και χτυπώντας στην αριστερή πλευρά του ΠΑΣ με τον Μπουκουβάλα (Ο Ναδάλες είχε τρομερά προβλήματα) δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα, ενώ η απουσία του Τσουκαλά είχε ως αποτέλεσμα τα χαφ να μην κρατάνε καθόλου μπάλα.

Ο Ηρακλής είχε υψηλά ποσοστά κατοχής μπάλας που έφτανε στο 61% με συνέπεια η ομάδα να δέχεται συνεχώς πίεση, αλλά παρόλα αυτά θα μπορούσε να είχε φέρει το ματς στα μέτρα του αν ο Κοζορώνης άνοιγε το σκορ στο 22'.

Η Vistabet σου προσφέρει τη δυνατότητα να στοιχηματίσεις μέσω κινητού και τάμπλετ στον αγώνα του Πανιωνίου με τον Παναιτωλικό.

Παρόλα αυτά ο Ηρακλής κατάφερε να προηγηθεί με το πέναλτι του Βέλλιου, και κάπου εκεί η ομάδα άρχισε να δείχνει σημάδια αντίδρασης. Ο Γιάννης Πετράκης κατάλαβε ότι δεν του βγήκε το πείραμα με τον Φερφελή και τον Ίλιτς και στην ανάπαυλα προέβη σε διπλή αλλαγή με τους Μανιά και Νικολιά.

Η διαφορά στην αγωνιστική παρουσία της ομάδας ήταν η μέρα με τη νύχτα. Ο ΠΑΣ πήρε μέτρα στο γήπεδο ισορρόπησε και σιγά σιγά άρχισε να δημιουργεί φάσεις μπροστά από την εστία του Περνίς, αλλά τόσο ο Μιχαήλ όσο και ο Μανιάς δεν κατάφεραν να νικήσουν τον τερματοφύλακα του Γηραιού.

Λίγο πριν το τέλος ήρθε και η αποβολή του Νικολιά και κάπου εκεί το ματς τελείωσε αφού με παίκτη λιγότερο και με όλο τον Ηρακλή στην άμυνα δύσκολα θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση. Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα ηττήθηκε από έναν αντίπαλο ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν είναι καλύτερός του πληρώνοντας τη νωθρότητα με την οποία μπήκαν οι παίκτες του στο πρώτο 35λεπτο, καθώς και την απουσία του Τσουκαλά αλλά και την ανετοιμότητα του Μανιά.

ΥΓ. Όποιος θα είδε τον αγώνα θα νομίζει ότι ο διαιτητής Στυλιάρας ήταν καλός χθες. Και όμως ο ρέφερι του συνδέσμου Αιτωλ/νίας έκανε ένα υποδειγματικό χειρουργείο. Αρχικά στο πέναλτι (ήταν η παράβαση) έχει προηγηθεί φάουλ του Μπουλούτ ο οποίος πάει με τις τάπες να διεκδικήσει την μπάλα, ενώ στο 82' όταν και ο ΠΑΣ πίεζε δεν απέβαλε τον Σαραμαντά με απευθείας κόκκινη για το φάουλ πάνω στον Ακόστα.

ΥΓ1. Μπορεί το όπλο του ΠΑΣ τα τελευταία χρόνια να ήταν η ομοιογένεια, αλλά φέτος αυτό δεν υπάρχει. Είτε λόγω αποχωρήσεων (Βελλίδης, Τσάβες) είτε λόγω απουσιών (Τσουκαλάς, Μανιάς), είτε κακής κατάστασης βασικών στελεχών (Ίλιτς, Λίλα, Ναδάλες) η ομάδα σε πολλά ματς δείχνει έξω από τα νερά της.

ΥΓ2. Η αξία του Ίλιτς δεν μπορεί να αμφισβητηθεί αλλά την φετινή χρονιά ο Σέρβος επιθετικός δεν δείχνει σε καλή κατάσταση. Δεν είναι τόσο τα λίγα γκολ (2 γκολ και μόλις 1 ασίστ), αλλά η συμβολή του στο παιχνίδι του ΠΑΣ που δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες τρεις χρονιές. Ίσως το γεγονός ότι λήγει το συμβόλαιό του να τον έχει επηρεάσει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα