Η χειρότερη ΑΕΚ στο Περιστέρι!

Η χειρότερη ΑΕΚ στο Περιστέρι!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Η χειρότερη ΑΕΚ στο Περιστέρι!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την κάκιστη ΑΕΚ στο Περιστέρι, τα λάθη Πογιέτ και γελάει με την προστασία στους παίκτες του Ολυμπιακού.

Καλή εβδομάδα να έχουμε που δεν γίνεται μετά την εικόνα της ΑΕΚ στο ματς με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο Περιστέρι... Μπαίνω απ’ ευθείας στο ψητό γιατί έχουμε πολλά να… συζητήσουμε και με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε.

Από το αγωνιστικό στο Περιστέρι έως τα εξωαγωνιστικά με τα επεισόδια, τα όσα έγιναν και δεν έγιναν στο χορτάρι από τον κόουτς και τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που απουσίαζαν ΟΛΟΙ και βέβαια για την αγωνιστική που επιβεβαίωσε το αυτονόητο, ότι απλά συνεχίζουμε να παρακολουθούμε μία κακόγουστη και κακοστημένη φαρσοκωμωδία με την ονομασία Σούπερ Λίγκα…

Θα ξεκινήσω (και θα τελειώσω σύντομα ελπίζω) με τα αγωνιστικά και την κάκιστη έως τραγική εικόνα της ΑΕΚ στο Περιστέρι. Η ομάδα ήταν ότι χειρότερο έχουμε δει από την αρχή της σεζόν. Τέτοιο χάλι ούτε στο Φάληρο, ούτε στην Τούμπα.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ ήταν άτυχος αλλά αποδεδειγμένα πλέον έχει και θέματα να καταλάβει ότι με εμμονές του στυλ Άρθο κάνει κακό στην ΑΕΚ και στη ψυχική μας ηρεμία. Καταντάει φάρσα, ή πιο σωστά κοροϊδία. Οκ μια, δυο, τρεις φτάνει το αστείο με τον Ισπανό στόπερ. Αν του αρέσει τόσο πολύ σαν άνθρωπος ας βρει τρόπο να συγγενέψει, αλλά δεν πάει άλλο να παίζει στην Ένωση.

Ο Άντονι Λε Ταλέκ έμοιαζε με υπερ-παίκτη στο Περιστέρι. Φάνηκε για γρήγορος, τεχνίτης, ικανός στο ψηλό παιχνίδι, με σωστές τοποθετήσεις. Εννοείται πως δεν είναι όλα αυτά αλλά με τον Άρθο αντίπαλο κι εγώ με τον Ρονάλντο (το φαινόμενο) θα μοιάζω… Ήταν χάλι μαύρο και ο Κολοβέτσιος, δεν τον αφήνω εκτός. Αυτός φταίει και στο γκολ (δεν βγάζει οφσάιντ τον Λε Ταλέκ). Αλλά με τον Λαμπρόπουλο βγάζουν καλύτερα πράγματα.

Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί επιλέγεται ο Άρθο αντί του Λαμπρόπουλου. Μην παρεξηγηθώ: για μένα (το ξαναγράφω) η ΑΕΚ υποτίθεται έχει τέσσερα στόπερ αλλά έναν σούπερ ηγέτη όλοι μαζί δεν κάνουν… Σε καμία περίπτωση γι’ αυτό και ήταν έγκλημα να μην αποκτήσουν έναν (και) τον Ιανουάριο.
Από κει και πέρα μην είμαστε εμπαθείς. Όλοι ήταν χάλια. Όχι μόνο το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Κάτω του μετρίου άπαντες στην ενδεκάδα. Ο Πογιέτ κοιμήθηκε τον ύπνο του δικαίου στον πάγκο και έκανε μόνο δυο αλλαγές σε ματς που αν έχεις το δικαίωμα τους αλλάζεις και τους 11 και ξέχασε τον Μπουονανότε (που δεν υπολογίζει όπως φαίνεται και όμως τώρα δεν γράφει κανείς τίποτα σχετικά, μιλάμε για το απόλυτο ξεγύμνωμα και εξευτελισμό όσων προ Πογιέτ έλεγαν για τον παραγκωνισμό του Αργεντίνου).

Ο Ουρουγουανός τεχνικός επέλεξε να ξεκινήσει Τζιμπούρ στην κορυφή με σωστή δικαιολογία ότι αφενός έκανε καλό ματς με το Ηρακλή και αφετέρου έλειπε ο Μπαρμπόσα και έπρεπε να βρει λύσεις για την επιθετική τριπλέτα. Ρίσκο και με Βάργκας που ήταν επηρεασμένος από το διάστρεμμα και γενικά το ρίσκο δεν βγαίνει όταν έχεις απέναντί σου μια σωστά τακτικά δομημένη πλέον ομάδα… Ήταν αδιάβαστος για το ματς ο Πογιέτ.

Δεν χρειάζεται να σταθούμε άλλο στα αγωνιστικά. Η ΑΕΚ ήταν χάλια και δίκαια έχασε. Θα συμφωνήσω με τον κόουτς πάντως ότι μπορεί να κάνει καλό αυτή η ήττα. Και στην τελική κάποτε θα έσπαγε το σερί, αυτό είναι το φυσιολογικό σε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου, εκτός από τούτη τη χώρα και μία συγκεκριμένη ομάδα που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χάσει ρε παιδί μου.

Τον Ολυμπιακό εννοώ μη θαρρεί κανείς πως φοβάμαι να αναφερθώ. Η προστασία των ποδοσφαιριστών του και η αλλαγή εφαρμογής των κανονισμών στο Φάληρο ήταν για πολλοστή φορά πρωτοφανής. Σε ένα παιχνίδι που έπρεπε να δει άλλες δυο κόκκινες κάρτες και να ερχόταν στο ΟΑΚΑ χωρίς Μιλιβόγιεβιτς, Μποτία και Ζντιέλαρ τελικά εννοείται πως ο Ολυμπιακός δέχτηκε μόνο μία κόκκινη.

Θέλετε να σχολιάσω σίγουρα τα όσα έγιναν (επεισόδια) στο Περιστέρι με το τέλος του ματς και τους χούλιγκαν της ΑΕΚ. Ε, θα το κάνω αλλά να μη ξεχνάμε και αυτούς που φοράνε εμφανίσεις και παίζουν αλλά δεν είναι… χούλιγκαν επειδή δεν φοράνε φουλ φέις και κουκούλες.

Ο Μποτία έπρεπε να αποβληθεί για τρία ματς με το δολοφονικό χτύπημα και ο Μιλιβόγιεβιτς βαράει χειρότερα και από τον πιο… άρρωστο οπαδό οποιασδήποτε ομάδας τον αντίπαλό του με μπουνιές. Και; Έγινε κάτι; Όχι… Ατιμωρησία. Στο πρώτο ματς της Τούμπας μεταξύ των συγκεκριμένων ομάδων είχαν χαριστεί στον ΠΑΟΚ, τώρα υπερ-χαρίστηκαν στον Ολυμπιακό (εεε έχει δύσκολα ματς μπροστά του, έχουμε και ένα αήττητο να προστατεύσουμε).

Για τα επεισόδια επειδή τα είδαμε ΟΛΑ και εννοείται πως δεν τα… έθαψε κανείς να σημειώσω ότι δυστυχώς οι οπαδοί της ΑΕΚ τσίμπησαν και έπεσαν στην παγίδα… Ολόκληρο ματς πριν και έως το τελευταίο σφύριγμα δεν έπεσε ούτε μπουκαλάκι και παρά την κάκιστη εικόνα της ΑΕΚ και την ήττα.

Πήγαν οι οπαδοί του Ατρόμητου στη γωνία με την ελληνική αστυνομία να επιτρέπει σε 15 άτομα να φτάσουν σε απόσταση 100 μέτρων από το πέταλο που βρίσκονταν οι οπαδοί της ΑΕΚ, τους άφησαν να πετάξουν ότι είχαν αφού ήταν δεδομένο ότι έτσι θα τσιμπούσαν οι Ενωσίτες και θα αντιδρούσαν λανθασμένα. Είναι πασιφανές ότι υπήρξε παγίδα και οι «δικοί» μας τσίμπησαν.

Εννοείται πως είναι τραγικό αυτό που έγινε και όφειλαν οι Ενωσίτες οπαδοί να προστατεύσουν τον εαυτό τους και την ομάδα. Όμως είναι το ίδιο δεδομένο πως όταν φτάνουν 15 άτομα με τη στήριξη της αστυνομίας τόσο κοντά (δείτε τα βίντεο και θα καταλάβετε) θα υπάρξει και αντίδραση. Η δράση προκαλεί αντίδραση. Κάκιστα και καταδικαστέα όσα έγιναν και η ΑΕΚ θα το… πληρώσει!

Υγ: Οι απουσίες των Σιμόες και Μπαρμπόσα ήταν σημαντικές αλλά δεν θα άλλαζαν πολλά θαρρώ στο Περιστέρι αν έπαιζαν. Δυο μόνοι δεν φτάνουν οπότε μην αναφέρουμε αυτή τη δικαιολογία. Μην ψάχνουμε να τη βρούμε τουλάχιστον…

Υγ2: Ο Τόμας Πέκχαρτ χρειάζεται ματς (μήπως και) βρει τον αγωνιστικό του εαυτό. Το είπε και ο Πογιέτ. Όμως αν είναι να χρειαστεί χρόνο πολύ (γιατί πολύ θα χρειαστεί) ας γίνει μετά τον Φεβρουάριο διότι έχουμε σημαντικά και δύσκολα ματς. Έξι εναέριες μονομαχίες έκανε χθες και στις τέσσερις υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ με τα χέρια αν και είναι 1,94. Δεν είναι σε κατάσταση να βοηθήσει…

Υγ3: Στο ματς έπρεπε να μπει ο Μπουονανότε. Δεν ξέρω αν θα βοηθούσε αλλά ήταν ΟΛΟΙ χάλια, πόσο κακό θα έκανε να έμπαινε ο Αργεντινός για λίγο; Έστω για δέκα λεπτά. Η απάντηση όμως στη συνέντευξη Τύπου του Πογιέτ για «τη μεγάλη καλοκαιρινή μεταγραφή της ΑΕΚ» είναι αντρική και to the point. «Εγώ δεν ήμουν εδώ το καλοκαίρι» που σημαίνει δεν θα τον έπαιρνα… Το θέμα είναι: το επόμενο καλοκαίρι mister, θα είσαι; Θέλεις;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...