Γρανάδα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Γιώργος Καραμάνος
Γρανάδα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

bet365

Η ίσως χειρότερη φετινή Ρεάλ είδε τη βολίδα του Μόντριτς (85’) να της χαρίζει τη νίκη με 2-1 στην έδρα της Γρανάδα και να την επαναφέρει στην ελπίδα του -4 από την κορυφή.

Η κάμερα έπιασε δύο φορές τον Ζινεντίν Ζιντάν να κοιτάζει το ρολόι του και να έχει το ύφος εκείνου που τον ζώνουν τα φίδια. Λογικό, καθώς το ματς στο «Λος Κάρμενες» με τη Γρανάδα φαινόταν να… στραβώνει για τα καλά. Η ομάδα του στο 85’ ήταν στο 1-1, αποτέλεσμα που ουσιαστικά θα εκμηδένιζε τις όποιες ελπίδες της για τον τίτλο. Εκείνη τη στιγμή λοιπόν εμφανίστηκε ο κορυφαίος του γηπέδου, Λούκα Μόντριτς και με βολίδα λίγο πίσω από το ημικύκλιο χάρισε στους Μαδριλένους μία νίκη (2-1) που μάλλον δεν άξιζαν.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ίσως τη χειρότερη φετινή εμφάνιση τους λίγο ήθελαν να συνεχίσουν αυτό το κάκιστο σερί στις εξόδους τους. Πριν από αυτό το «τρίποντο», μακριά από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» δεν είχαν πάρει νίκη από τις 29 Νοεμβρίου, μετρώντας έκτοτε δύο ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες. Ετσι όμως πρωτάθλημα δεν μπορείς να διεκδικήσεις. Τώρα όμως παρέμειναν στο -4 από τη Μπαρτσελόνα και ελπίζουν και ας έχει χρωστούμενο παιχνίδι η πρωτοπόρος.

Στην πρώτη καλή φάση της η Ρεάλ έβαλε και γκολ. Ο Ισκο πέρασε την κάθετη, ο Καρβαχάλ γύρισε στον Μπενζεμά την έκτη ασίστ του για φέτος και ο Γάλλος που από κοντά δεν γινόταν να αστοχήσει, σημείωσε το 19ο του στη La Liga (1ος σκόρερ ο Λουίς Σουάρες με 20). Άλλη καλή στιγμή σε όλο το Α’ μέρος δεν υπήρξε και στην επανάληψη συνέβησαν τα σπουδαιότερα.

Ο Αντρές (55’) νίκησε σε τετ α τετ τον Μπενζεμά και τρία λεπτά αργότερα έκανε σούπερ διπλή επέμβαση. Και αφού κράτησε όρθιους τους Ανδαλουσιανούς, ήρθε η ισοφάριση. Ο Μόντριτς έπεσε πάνω στον διαιτητή, έχασε τη μπάλα που βρέθηκες τον Ροτσίνα. Εκείνος πέρασε κάθετη στον Ελε Αραμπί, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα πρόλαβε την έξοδο του Κέιλορ Νάβας.

Ωστόσο, ο Μόντριτς διόρθωσε τελικά το λάθος του με τη γκολάρα που σημείωσε και έτσι η Ρεάλ συνεχίζει να διεκδικεί την 1η θέση, έστω και εάν με τέτοιες εμφανίσεις φλερτάρει ξανά πολύ έντονα με τη γκέλα και το τέλος των προσδοκιών.

* Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πραγματικά ήταν αόρατος!

* Στα πρώτα πέντε τους ματς με τη Ρεάλ:
Μπενίτεθ… 4 νίκες, 1 ισοπαλία (16-0 τα γκολ)
Ζιντάν… 4 νίκες, 1 ισοπαλία (19-3 τα γκολ)

* Ο Μπενζεμά σκόραρε για 6η σερί αγωνιστική, κάτι που έχουν κάνει μόνο επτά παίκτες στην ιστορία της Ρεάλ!

Γρανάδα (Χοσέ Ραμόν Σαντοβάλ): Αντρές, Λομπάν, Ρικάρντο Κόστα, Λόπες, Φουλκιέ, Πέρεθ, Φραν Ρίκο (76' Χριν), Ροτσίνα, Σαξές, Πενιαράντα (81’ Ντουκουρέ), Μπαράλ (58' Ελ Αραμπί)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Καρβαχάλ (85’ Νάτσο), Μόντριτς, Κρόος, Ισκο (80' Κόβατσιτς), Χάμες Ροδρίγκες (61' Χεσέ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα