Βέροια - Καλλονή 2-0

Νίκος Τσιώκος
Βέροια - Καλλονή 2-0

bet365

Έπειτα από τρεις σερί ήττες η Βέροια νίκησε 2-0 την Καλλονή, την βύθισε ακόμα περισσότερο και έφτασε στο +8 από τον Πανθρακικό! Έχασε πέναλτι ο Ναζλίδης.

Η Βέροια ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, ο Μαγέφσκι πρωταγωνίστησε και πάλι και οι Ημαθιώτες πήραν τη δεύτερη εντός έδρας νίκη τους στο πρωτάθλημα. Ντεμπούτο με γκολ για τον Ανάκογλου, με τη «βασίλισσα του Βορρά» να πηγαίνει στο +8 από τη ζώνη του υποβιβασμού και την Καλλονή να βλέπει το έργο της να γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τη Βέροια ο Λόπεζ επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, ο Νέτο ήταν δεξιά στην άμυνα, ο Γιαννούλης αριστερά και οι Πούγγουρας, Ραούλ Μπράβο στα στόπερ, με τον τελευταίο να επιστρέφει στη «βασίλισσα του Βορρά», μετά από έξι μήνες. Αμυντικά χαφ οι Σιόντης, Άρτσε και μπροστά τους οι Γεωργιάδης, Μαγέφκσι, Ναζλίδης. Στην κορυφή ο Κόλα, με τους τρεις τελευταίους να αλλάζουν συνεχώς θέσεις.

Για την Καλλονή ο Δαύκος πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Μίκιτς να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Γκόλια το αριστερό και τους Αναστασιάδη, Ούκα να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Τσαμπούρης, Καλτσάς και μπροστά τους οι Γεωργίου, Μπλάζιτς, Γουερέ. Μοναδικός προωθημένος ο Μανούσος.

Καλύτερη η Βέροια και 1-0

Η Καλλονή επιχείρησε επιθέσεις κυρίως με σέντρες από τα δεξιά, τις οποίες σταματούσε ο σταθερός Λόπεζ, ενώ η Βέροια είχε τα ηνία και με καλή κυκλοφορία της μπάλας προσπαθούσε να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Δαύκου. Το ματς είχε ρυθμό, αλλά όχι και πολλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, με τη «βασίλισσα του Βορρά» να έχει την ουσία.

Ο Μαγέφκσι... προειδοποίησε στο 10' με σουτ που κατέληξε άουτ και στο 15' άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Ο Άρτσε βρήκε με ωραία μπαλιά τον Κόλα, αφού ο Αναστασιάδης τον έχασε, και αυτός τον Πολωνό, που σταμάτησε την μπάλα και με ωραίο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.

Χαμένο πέναλτι ο Ναζλίδης

Παρά ταύτα, η ομάδα της Ημαθίας δε φόρτσαρε, με δεδομένο ότι είχε τον έλεγχο του αγώνα, όμως δεν απείλησε και σε πολλές περιπτώσεις. Ένα σουτ του Κόλα στο 22' κόντραρε στον Αναστασιάδη, ο οποίος έκανε κι άλλο λάθος στο 32', όταν ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Γεωργιάδη. Ωστόσο, ο Ναζλίδης δεν του είπε «ευχαριστώ», καθώς η εκτέλεση ήταν κακή και ο Δαύκος απέκρουσε, όπως και το νέο πλασέ του φορ της Βέροιας στην επαναφορά στο 33'.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον τραυματισμό του Κόλα, τη θέση του οποίου πήρε ο Καϊκούτ, και την κεφαλιά του Ναζλίδη, μετά από σέντρα του Γεωργιάδη από δεξιά, που πέρασε πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με το 1-0 υπέρ του συλλόγου της Ημαθίας.

Πίεσε η Καλλονή, το... καθάρισε ο Ανάκογλου

Στην επανάληψη ο Καραγεωργίου θέλησε να διορθώσει τα... κακώς κείμενα, έκανε αλλαγές και η Καλλονή πίεσε για την ισοφάριση έχοντας σημαντικές ευκαιρίες. Ο Νομπρέγκα δεν μπόρεσε να κάνει το πλασέ από κοντά, μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά και κεφαλιά-πάσα του Μανούσου στο πρώτο δοκάρι, στο 58', ενώ ο σταθερός Λόπεζ απέκρουσε το μακρινό σουτ του Ελλακόπουλου στο 73'.

Από την εκτέλεση κόρνερ του τελευταίου από αριστερά η κεφαλιά του Νομπρέγκα πέρασε άουτ στο 77' και αφού δεν ήρθε το 1-1 ίσχυσε ο νόμος του ποδοσφαίρου. Η Βέροια βγήκε στην κόντρα, ο Δαύκος σταμάτησε το πλασέ του Μαγέφκσι, ο Ούκα αυτό του Καϊκού, όμως ο Ανάκογλου πλάσαρε σε κενή εστία για να σκοράρει στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Βέροιας, καθώς είχε αντικαταστήσει νωρίτερα τον τραυματία Άρτσε.

Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα της Ημαθίας πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο 2016, δεύτερη εντός έδρας στο πρωτάθλημα, και αποσπάστηκε στο +8 από τη ζώνη του υποβιβασμού και τον 15ο Πανθρακικό για να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την παρμονή.

Man of the match: Ο Μαγέφσκι ταλαιπώρησε πολύ την άμυνα της Καλλονής και με ωραίο πλασέ σκόραρε το νικητήριο γκολ της Βέροιας.

Αδύναμος κρίκος: Η Καλλονή είχε κενά στην άμυνα και τα πλήρωσε σε μία περίπτωση, ενώ επιθετικά δεν υπήρχε στο πρώτο μέρος παίζοντας ουσιαστικά χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό και δεν είχε την ουσία για να κάνει γκολ τις φάσεις που είχε μετά το 70'.

Στο ύψος του: Ωραία μπαλιά του Άρτσε, ωραίο και το γύρισμα του Κόλα στο γκολ της Βέροιας. Από εκεί και πέρα, ο Ανάκογλου έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της «βασίλισσας του Βορρά» και σκόραρε για να «κλειδώσει» τη νίκη της ομάδας του.

Η γκάφα: Έκανε δύο ο Αναστασιάδης. Στο 15' χάνει τον Κόλα για να προκύψει το γκολ της Βέροιας και στο 32' ανέτρεψε τον Γεωργιάδη μέσα στην περιοχή. Έκανε, βέβαια, και ο Ναζλίδης, που σημάδεψε τον Δαύκο στην εκτέλεση του πέναλτι.

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Κύζα, που σωστά έδειξε το σημείο του πέναλτι στην ανατροπή του Γεωργιάδη από τον Αναστασιάδη. Επίσης, έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα, ενώ καλή δουλειά έγινε και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Μετά από τρεις σερί ήττες, η Βέροια χρειαζόταν τη νίκη στην έδρα της, όπου φέτος... πονάει πολύ. Η «βασίλισσα του Βορρά» είχε πρωταγωνιστή και πάλι τον Μαγέφσκι, άντεξε στην πίεση της Καλλονής και προς το τέλος «κλείδωσε» το «τρίποντο», που ήταν το πρώτο μέσα στο 2016 και το δεύτερο στο... σπίτι της.

Με αυτό, ο σύλλογος της Ημαθίας αποσπάστηκε στο +8 από τη ζώνη του υποβιβασμού και τον 15ο Πανθρακικό για να κάνει σημαντικό βήμα για την παραμονή και να κοιτάξει το κάτι παραπάνω. Όσο για την ομάδα της Λέσβου, έμεινε στο -12 από τις θέσεις που οδηγούν στη σωτηρία (αφού κέρδισε και ο Ατρόμητος) και βρίσκεται μια... ανάσα από τη Football League εννιά αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το ντεμπούτο με γκολ του Ανάκογλου.

Συνθέσεις ομάδων

Βέροια (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Λόπεζ, Ραούλ Μπράβο, Γιαννούλης, Πούγγουρας, Νέτο, Σιόντης, Άρτσε (61' Ανάκογλου), Μαγέφσκι, Ναζλίδης (78' Ετζενγκέλε), Γεωργιάδης, Κόλα (41' Καϊκούτ).

Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Μίκιτς, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Τσαμπούρης (74' Κάρλσον), Καλτσάς, Γεωργίου, Μανούσος, Ούκα, Γουερέ (46' Ελλακόπουλος), Μπλάζιτς (57' Νομπρέγκα).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα