Ατρόμητος - ΑΕΚ 1-0

Γιώργος Τσακίρης
Ατρόμητος - ΑΕΚ 1-0

bet365

Στάση Περιστέρι για την κακή ΑΕΚ! Ο Ατρόμητος με το γκολ του Μπρίτο νίκησε με 1-0 και η Ένωση σταμάτησε το νικηφόρο σερί της αφού δεν έκανε το «10 στα 10»!

Το 2016 κυλούσε ιδανικά για την ΑΕΚ, η οποία είχε φτάσει να μετράει εννιά σερί νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Διψήφιο αριθμό, όμως, δεν έφτασε... Μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η Ενωση παρουσιάστηκε πολύ κακή στο Περιστέρι και ο Ατρόμητος του (πρώην) Τραϊανού Δέλλα το εκμεταλλεύτηκε και με το γκολ του Μπρίτο (53') πήρε πολύ σημαντική, για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους, νίκη (1-0) και ελπίζει σε καλύτερη συνέχεια.

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι το ματς θα ήταν κακό αφού η ΑΕΚ έκανε εύκολα λάθη, με τον Ατρόμητο να ακολουθεί. Οι δύο ομάδες δεν είχαν απολύτως κανένα πρόβλημα αμυντικά αλλά αυτό συνέβαινε όχι τόσο επειδή λειτουργούσαν άψογα αμυντικά αλλά κυρίως επειδή, αμφότερες, ήταν τραγικές δημιουργικά... Το γεγονός, άλλωστε, ότι οι πρώτες δύο φάσεις του ματς ήταν δύο άστοχα, βασικά ακίνδυνα, σουτ των Γιόχανσον (30') και Ούμπιντες (31') τα λέει όλα για το... θέαμα που πρόσφεραν στο πρώτο 45λεπτο.

Στην επανάληψη, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά, τουλάχιστον για τον Ατρόμητο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, απείλησαν στο 51' με το πλασέ του Κεϊτά μετά από συνεργασία με τον Λε Ταλέκ, για να έρθει το γκολ αμέσως μετά. Στο 53' η άμυνα της ΑΕΚ... ταξίδευε και ο Λε Ταλέκ βγήκε απέναντι από τον Ανέστη, τον απέφυγε και έστρωσε στον Μπρίτο για το 1-0! Τα πράγματα έγιναν αυτομάτως πολύ δύσκολα για την τραγική Ενωση, η οποία δεν πήρε αυτή τη φορά βοήθεια από τον Γκουστάβο Πογιέτ.

Ο Ουρουγουανός έβγαλε άμεσα τους Βάργκας και Τζιμπούρ για να βάλει τους Πλατέλλα και Πέκχαρτ, χωρίς όμως να δικαιωθεί... Ναι μεν ο Αλγερινός ήταν κακός αλλά και ο Τσέχος είναι ανέτοιμος και αποδείχθηκε με το γεγονός ότι έκανε πολλά φάουλ σε εναέριες μονομαχίες ενώ στο... έδαφος, όταν του δόθηκε η ευκαιρία στο 62' από το γύρισμα του Ντίντακ, πλάσαρε αδύναμα. Το ματς εξελισσόταν ακριβώς όπως ήθελε ο Ατρόμητος, ο οποίος έχασε τον Κιβρακίδη με τραυματισμό, με τον Πογιέτ να μην προχωράει σε κάποια άλλη κίνηση. Αγνωστο, δηλαδή, γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ο Μπουονανότε ή γιατί δεν έγινε τρίτη αλλαγή αφού η ομάδα ήταν τραγική...

Και αφού ήταν τραγική, ο Ατρόμητος θα μπορούσε να κλειδώσει το ματς είτε στο 81' με το δοκάρι του Λε Ταλέκ, είτε στο 85' με το σουτ του Ματέι (που μπλόκαρε ο Ανέστης) στην αντεπίθεση, είτε στο 92' με το τετ α τετ του Λε Ταλέκ που απέκρουσε ο Ανέστης...

Man of the match: Ο Μπρίτο. Είναι αυτός που έκρινε το ματς με το γκολ που πέυχε οπότε παίρνει και τον τίτλο του πολυτιμότερου.

Αδύναμος κρίκος: Μπορούμε να βρούμε πολλούς τέτοιους από την πλευρά της ΑΕΚ. Τραγικό ματς για την Ενωση, δεν μπορεί να... αθωωθεί κανείς.

Στο ύψος του: Ο Λε Ταλέκ. Είχε εύκολο έργο με αντίπαλο τον Αρθο, ο οποίος για ακόμη μία φορά έδειξε ότι δεν... Ο Γάλλος επιθετικός έφτιαξε το γκολ του Μπρίτο, δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ και θα μπορούσε να γίνει και σκόρερ στο 81' αλλά ήταν άτυχος (δοκάρι).

Η γκάφα: Στο γκολ του Ατρόμητου οι αμυντικοί της ΑΕΚ είναι αλλού...

Το στραγάλι: Είναι... μαγικό αυτό που έκανε ο Κομίνης με τους Ντίντακ και Αραβίδη αφού έδειξε κίτρινη κάρτα και στους δύο για φάουλ που έκανε ο ένας (Ισπανός). Γενικά θα μπορούσε να δείχνει πιο εύκολα κάρτες στους παίκτες του Ατρόμητου αλλά δεν επηρέασε την εξέλιξη του ματς.

Το ταμείο του Gazzetta: Σερί ήταν και πάει για την ΑΕΚ... Η Ενωση πήρε στο Περιστέρι ακριβώς αυτό που άξιζε και είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να παρουσιαστεί πολύ βελτιωμένη από εδώ και πέρα γιατί ακολουθούν Ολυμπιακός (εντός), Ηρακλής (εκτός), Παναθηναϊκός (εντός). Βελτιωμένος ελπίζει ότι θα είναι και ο Ατρόμητος πλέον καθώς πήρε την βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση που αναζητούσε.

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Λαζαρίδης, Μπιτόλο, Κεϊτά, Στόιτσεφ, Ούμπιντες, Μπρίτο (82' Ουσέρο), Φυτανίδης, Λε Ταλέκ, Σουμπίνιο (72' Ματέι), Κυβρακίδης (68' Κοντοές).

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Αρθο, Κολοβέτσιος, Ζουκουλίνι, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (57' Πλατέλλας), Αραβίδης, Τζιμπούρ (57' Πέκχαρτ).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα