Το μαθηματικό κριτήριο και το αήττητο

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Το μαθηματικό κριτήριο και το αήττητο

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταθέτει στο blog του στο gazzetta την άποψή του για το αποψινό ντέρμπι στο Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός δίνει το τρίτο ντέρμπι του στο φετινό πρωτάθλημα. Ελέω φωτοβολίδων κι άλλων…τινών, δεν έπαιξε στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό.

Θέλει ο Ολυμπιακός να κερδίσει κι απόψε, όπως είχε κερδίσει και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Να κερδίσει για να δώσει χαρά στον κόσμο του, να συνεχίσει την εκπληκτική πορεία του με τα σούπερ αποτελέσματα από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος έως σήμερα, να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα πέρσι μέσα στο σπίτι του από τους Θεσσαλονικείς και να επιβεβαιώσει πως θα είναι δυνατός και στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν, ανεξαρτήτως του ότι έχει εξασφαλίσει ήδη εδώ και καιρό τον τίτλο.

Η Vistabet σου προσφέρει τη δυνατότητα να στοιχηματίσεις μέσω τάμπλετ και κινητού στον αγώνα Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ.

Ο αντίπαλος είναι καλός-όχι βάσει της βαθμολογίας, αλλά βάσει των παικτών του. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι στα μεγάλα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ είναι ισχυρός και καλύτερος απ΄ ότι στα περισσότερα άλλα παιχνίδια του: κέρδισε στην Τούμπα τους Παναθηναϊκό κι ΑΕΚ, έχασε από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ 0-1 συγκυριακά (λάθος του γκολκίπερ του), ενώ όσο άντεξε είχε παλέψει και το ματς με τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη, με το Ρομπέρτο σε εντυπωσιακή βραδιά.

Έχει έμπειρους παίκτες όπως ο Τζιόλης, ο Τζαβέλας, ο Κλάους, ο Βελλίδης και φυσικά ο Μπερμπάτοφ, έχει ξένους όπως ο Βίτορ κι ο Τσίμιροτ και παίκτες με ταλέντο όπως οι Μακ και Πέλκας. Ο Κίτσιου έπαιξε πρόσφατα στην εθνική κι ο Χατζηισαίας ήταν από τους καλούς στόπερ του πρώτου μισού της σεζόν.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις άτυπες μονομαχίες Φορτούνη-Πέλκα, Μακ-Ντουρμάζ, Μιλιβόγεβιτς-Τζιόλη, Ιντέγε-Κλάους. Εννοώ, ποιοι θα είναι οι καλύτεροι μέσα στο παιχνίδι, αφού όλοι τους μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικοί.

Κρίσιμο ρόλο θα παίξει το ποιος θα κάνει το πρώτο γκολ.

Ο Ολυμπιακός στο καινούργιο Καραϊσκάκη έχει ανοίξει πρώτος το σκορ σε οκτώ παιχνίδια (στα εφτά στο α΄ημίχρονο!) κόντρα στον ΠΑΟΚ: κέρδισε τα εφτά (με 5-1, 4-0, 3-0, τρία με 2-0 κι ένα με 2-1) κι έφερε σε ένα ισοπαλία, 1-1, για το Κύπελλο, σε ματς στο οποίο είχε τρία δοκάρια κι ισοφαρίστηκε στο 82’!

Ο ΠΑΟΚ στο καινούργιο Καραϊσκάκη έχει μπορέσει κι έχει βάλει πρώτος γκολ πέντε φορές, και τις πέντε στο α΄ ημίχρονο (!): κέρδισε τις τρεις, πέρσι αλλά και στα δύο ματς το 2010 (πρωτάθλημα και πλέϊ οφς). Ο Ολυμπιακός μπόρεσε και το γύρισε δύο φορές, μία όταν πρόλαβε κι έβαλε δύο γκολ στο α΄ ημίχρονο (2-1) το 2011-12 και μία όταν έβαλε τα δύο γκολ στο β΄ημίχρονο (2-1) το 2007-08.

Νομίζω ότι η απαρίθμηση των αποτελεσμάτων τα λέει όλα για το πόσο σημαντικό είναι το λεγόμενο πρώτο γκολ. Κι ειδικά άμα αυτό μπει στο α΄ ημίχρονο! Αν το πάρουμε μαθηματικά δηλαδή, το ντέρμπι θα κριθεί στο α΄ημίχρονο!...

Υπάρχει και μία ισοπαλία 0-0, το 2013, όταν ο ΠΑΟΚ είχε έρθει 17 πόντους πίσω κι είχε παίξει κατενάτσιο για να μη χάσει.

Κι υπάρχει κι ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών, στο οποίο ο ΠΑΟΚ έκανε διπλό παρότι έχανε 0-1, με γκολ του Ολυμπιακού στο β΄ ημίχρονο.

Για τον ΠΑΟΚ σίγουρα είναι πιο σημαντική η ρεβάνς με τον Πανιώνιο την Τετάρτη, αφού με νίκη περνάει στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά ο Ολυμπιακός για το Δικέφαλο είναι πάντοτε κόκκινο πανί. Ο Ολυμπιακός αν θέλει να κερδίσει τον ΠΑΟΚ, πρέπει να παίξει πολύ καλά. Όχι απλά καλά. Το καλά δεν φτάνει στα ντέρμπι.Και το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ είναι πάντα ντέρμπι.

Απλά η δική μου γνώμη είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται να αγχωθεί παραπάνω απ΄ότι πρέπει για το αποψινό ματς. Ωραία, θέλει να κερδίσει. Αλλά και να μην κερδίσει, δεν έχασε και τίποτα! Απλά, όταν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα ματς, γιατί συμβαίνει κι αυτό στο ποδόσφαιρο, κοιτάς να μην το χάσεις! Και το αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα είναι ένας ωραίος στόχος.

Να υπενθυμίσω δε ότι ο Ολυμπιακός κι επί Ζαρντίμ κι επί Μίτσελ είχε χάσει το αήττητο μέσα στο Καραϊσκάκη (από Ατρόμητο και ΠΑΟ αντίστοιχα), σε ματς στα οποία χωρίς λόγο βγήκε φουλ επίθεση και ξέχασε την άμυνά του…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.