Οξυγόνο για Ρεμς

Gazzetta team
Οξυγόνο για Ρεμς

bet365

Μεγάλη νίκη για την Ρεμς, που επιβλήθηκε με 2-0 της Καέν. Βυθίζεται η Τουλούζ, νίκη για Μπαστιά, κόλλησαν Γκαζελέκ και Τουλούζ.

Μεγάλη νίκη για την Ρεμς, που επιβλήθηκε με 2-0 της Καέν και βρίσκεται στο +3 από την τελευταία 3άδα. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και έχασαν την πρώτη μεγάλη μόλις στο 3’ με τον Σαρμπονιέ, πριν πάρουν το προβάδισμα στο 21’. Ο Τιεβί είχε προειδοποιήσει στιγμές νωρίτερα, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ, πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ντε Πρεβίλ από δεξιά.

Οι καενέ προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως ο Ροντλέν είδε τους αμυντικούς της Ρεμς να σώζουν στη γραμμή στο 26’, με την πίεση στα καρέ της Ρεμς να ανεβαίνει. Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ντιμπαζονκίζα έφτασε κοντά στην ισοφάριση (52’), όμως κόντρα στη ροή τα πάντα τελείωσαν στο 63’. Ο Ονιάνγκ είχε περάσει στο παιχνίδι λίγο νωρίτερα και με διπλή προσπάθεια από κοντά έκανε το 0-2. Η μεγαλύτερη ευκαιρία, μάλιστα, μέχρι το τέλος χάθηκε για την Ρεμς, όταν στο 71’ η κεφαλιά του Ντα Σίλβα σταμάτησε στο δοκάρι.

Στα χαμηλά η Μονπελιέ
Εκεί που η αναγέννηση έδειχνε να είναι κοντά για την Μονπελιέ, έμεινε στο 1-1 με την Λοριάν μετά την ήττα από την Μαρσέιγ. Υπό άλλες συνθήκες, αυτό το αποτέλεσμα θα ήταν θετικό, όμως οι βακαλάοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 37’. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια, απείλησαν με τον Γουάρις μόλις στο 3’, πριν ο Λε Ζοφ δει τον Πιονιέ να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση στο 16’. Η πρώτη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 35’, όταν ο Μαρτέν πήγε να πετύχει ένα από τα γκολ της χρονιάς από τα 40 μέτρα, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και στιγμές αργότερα οι ισορροπίες άλλαξαν.

Ο Μπελουγκού αποβλήθηκε για μαρκάρισμα στον Μπουντεμπούζ και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι μονπελιερέ εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημά τους. Ωραία ομαδική προσπάθεια, με τον Νινγκά να κάνει το γύρισμα από αριστερά και τον Μπεριγκό να κάνει το 0-1 με πλασέ στην κίνηση. Η Λοριάν, όμως, ανασυντάχθηκε και έφτασε στην ισοφάριση με το ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 49’ ο Μεσλούμπ άφησε στον Καμπό και εκείνος με τελείωμα στην κίνηση έκανε το 1-1 με το πρώτο του γκολ για την Λοριάν. Νινγκά (58’) και Μουκάντζο (66’) έχασαν καλές ευκαιρίες, πριν ο τελευταίος δει τον Χίλτον να σώζει στην γραμμή στο 80’! Οι γηπεδούχοι πίεσαν στο τέλος, όμως δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή.

Με Αγιτέ η Μπαστιά
Σε ένα επεισοδιακό ματς η Μπαστιά επιβεβαίωσε την εξαιρετική της φόρμα εντός έδρας και με δύο γκολ του Αγιτέ επιβλήθηκε με 2-0 της καταδικασμένης Τρουά. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 10’ μετά από ασίστ του Ντανίκ ο Αγιτέ με άψογο τελείωμα έκανε το 1-0. Οι Κορσικανοί είχαν τον έλεγχο στη συνέχεια, δεν απειλήθηκαν, όμως από το 48’ βρέθηκαν να παίζουν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του τερματοφύλακα Λεκά.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα πάνω τους, όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν και στο 59’ είδαν τον Περέα να αποβάλλεται για πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Πεϊμπερνές. Το ματς ήταν ανοιχτό μέχρι το τέλος, όταν στο 82’ ο Καμούς αποβλήθηκε άδικα για πέναλτι στον Καμανό, με τον Αγιτέ να κάνει το τελικό 2-0 από την άσπρη βούλα.

Κολλημένες στο μηδέν
Η Τουλούζ δεν κατάφερε να κερδίσει τη Ναντ και έκανε ακόμη ένα βήμα για τον υποβιβασμό. Οι βιολέ πιθανότατα δεν άξιζαν ούτε τον βαθμό και θα πρέπει να ευχαριστήσουν τον πιτσιρικά γκολκίπερ Λαφόντ, που αποχώρησε τραυματίας, όμως τους έδωσε τον βαθμό. Το πρώτο μέρος ήταν κακό, με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη και να μην υπάρχει ούτε μία κλασική ευκαιρία. Στην επανάληψη τα πράγματα άλλαξαν, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν τις λύσεις στην επίθεση και να τα χαλάνε στην τελική προσπάθεια. Ή πιο σωστά να τους τα χαλάει ο Λαφόντ. Ο τελευταίος έκανε τρεις μεγάλες αποκρούσεις στις προσπάθειες των Αντριάν (66’, 67’) και Σάλα (73’), για να μείνει το 0-0 μέχρι το τέλος.

Η Γκινγκάμπ έμεινε με 10 παίκτες μόλις από το 10’, όταν ο Ματίς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα στον Τσιμπούμπου, όμως κατάφερε να φύγει με την ισοπαλία 0-0 από την Κορσική. Η Γκαζελέκ επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε πτώση, καθώς δεν κατάφερε να ανοίξει την άμυνα των φιλοξενούμενων, κάνοντας μόνο κακές επιλογές στην επίθεση. Οι φάσεις ήταν ελάχιστες, προήλθαν κυρίως από μακρινά σουτ και το 0-0 πολύ φυσιολογικά παρέμεινε.

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

Σάββατο (06/02)

Μονακό-Νις 1-0
(81' Μπακαγιόκο)

Ανζέρ-Λυών 0-3
(13' Ζαλέ, 46' Γκεζάλ, 81' Τολισό)

Λοριάν-Μονπελιέ 1-1
(49' Καμπό - 45' Μπεριγκό)

Γκαζελέκ Αζαξιό-Γκινγκάμπ 0-0

Καέν-Ρεμς 0-2
(21' Τιεβί, 63' Ονιάνγκ)

Μπαστιά-Τρουά 2-0
(10', 82' πεν. Αγιτέ)

Τουλούζ-Ναντ 0-0

Κυριακή (07/02)

Λιλ-Ρεν (15:00)
Μπορντό-Σεντ Ετιέν (18:00)
Μαρσέιγ-Παρί (22:00)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα