Λεβαδειακός - Πανθρακικός 1-1

Νίκος Τσιώκος
Λεβαδειακός - Πανθρακικός 1-1

bet365

Δέχθηκε γκολ με πέναλτι στο οποίο δεν υπήρξε επαφή. Έμεινε με δέκα παίκτες από το 52'. Κι όμως, ο Πανθρακικός αρνείται να παραδοθεί δίχως μάχη και με τον Ηλιάδη στο 87' πήρε τον βαθμό (1-1) από τον Λεβαδειακό!

Το πρώτο μέρος έδειχνε κυρίαρχο τον Λεβαδειακό, οι Βοιωτοί σκόραραν από το σημείο του πέναλτι, ενώ δεν υπήρχε παράβαση, όμως ο Πανθρακικός το κυνήγησε, παρά το γεγονός ότι έπαιζε με δέκα παίκτες, και έφτασε στην ισοφάριση για να φύγει με έναν βαθμό από τη Λιβαδειά.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τον Λεβαδειακό ο Τσιντώτας ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Στάθης δεξιά στην άμυνα, ο Τσουρίκοφ αριστερά και οι Τριποτσέρης, Μεντί στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Μάγκας, Μαχαμάτ (έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Λεβαδειακού) και μπροστά τους οι Μπεν (δεξιά), Μερεμπασβίλι (αριστερά), Ατζαγκούν. Στην κορυφή ο Μάντζιος.

Για τον Πανθρακικό ο Αθανασιάδης πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, ο Χρήστου δεξιά στην άμυνα (κάλυψε το κενό του απόντα Παπαγεωργίου), ο Ποτουρίδης αριστερά και οι Μελίσσης, Μπουγαΐδης στα στόπερ. Στα χαφ οι Τσιάρας, Ηλιάδης και μπροστά τους οι Μπαϊκαρά (δεξιά), Χασομέρης (αριστερά), Μουδούρογλου. Μοναδικός προωθημένος ο Ίγκορ, με τον Γιάννη Χατζηνικολάου να αφήνει στον πάγκο τόσο τον Ροζέριο όσο και τον Χαβίτο.

Καλύτερος ο Λεβαδειακός και ευκαιρίες

Ο Λεβαδειακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και είχε ευκαιρίες για γκολ, με τον Πανθρακικό να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα και να μην έχει ούτε μία τελική.

Μάλιστα, οι Βοιωτοί είχαν την πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 2', όταν ο Μερεμπασβίλι έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Μελίσσης δεν απομάκρυνε και ο Μπεν έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Αθανασιάδη, ο οποίος μπλόκαρε εύκολα το πλασέ του Μάντζιου στην κίνηση στο 7'.

Αυτό του Ατζαγκούν στο 10' δε βρήκε δίχτυα, ενώ στο 26' σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Μάντζιου, αφού ήταν σε θέση οφσάιντ. Πάντως, η μεγάλη φάση ήρθε στο 31', όταν από εκτέλεση κόρνερ του Μερεμπασβίλι από αριστερά ο Μπεν έπιασε την κοντινή κεφαλιά, με τον Αθανασιάδη να πραγματοποιεί μεγάλη απόκρουση, όπως έπραξε και στο ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ του Μερεμπασβίλι τρία λεπτά αργότερα.

Άλλο ένα του Γεωργιανού, που ήταν πολύ καλός στο πρώτο μέρος μαζί με τους δραστήριους Μπεν, Ατζαγκούν, κόντραρε στον Χρήστου και κατέληξε κόρνερ στο 43' για να έχουμε και την τελευταία φάση στο πρώτο 45λεπτο.

Ανύπαρκτο πέναλτι και 1-0

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως σκορ και στην επανάληψη οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ έχοντας κάποιες καλές στιγμές.

Το σουτ του Μπεν κόντραρε στον Μπουγαΐδη στο 48', ενώ αυτό του Μερεμπασβίλι πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αθανασιάδη δύο λεπτά αργότερα, με τον Πανθρακικό να έχει την πρώτη τελική στο 51', όταν κατέληξε άουτ το σουτ του Χασομέρη από αριστερά. Ωστόσο, ο Λεβαδειακός βρήκε δίχτυα με... έμμεσο τρόπο.

Ο Σιδηρόπουλος είδε πέναλτι στο πέσιμο του Μπεν μέσα στην περιοχή, φάση στην οποία φαίνεται να μην υπάρχει καν επαφή με τον Τσιάρα. Μάλιστα, ήρθε και η δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον αμυντικό χαφ των Θρακιωτών για να μείνουν με δέκα παίκτες στο 52'. Ο Μάντζιος ευστόχησε από τα 11 μέτρα και οι Βοιωτοί πήραν προβάδισμα στο 54'.

Το κυνήγησε και έφυγε με βαθμό

Όμως, αυτό φαίνεται πως... πείσμωσε τους φιλοξενούμενους, τη στιγμή που οι παίκτες του Μάντζιου δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο μετά το τέρμα, παρά μόνο έκαναν μαρκαρίσματα για να σταματήσουν τις επιθετικές προσπάθειες των αντιπάλων.

Παρά ταύτα, ο Πανθρακικός δεν παράτησε το παιχνίδι, κυνήγησε την ισοφάριση και παρά το ότι γινόταν ολοένα και πιο σκληρό στο φινάλε έφτασε σε αυτή στο 87'. Ο Χασομέρης... προειδοποίησε στο 63' με σουτ από αριστερά, που έφυγε άουτ, ενώ ο Μερεμπασβίλι φώναξε για φάουλ εκτός περιοχής, και όχι για πέναλτι, που του έγινε στο 73', με τον Σιδηρόπουλο να δείχνει να συνεχιστεί το ματς.

Στο 82' ο Γιάχιτς έκανε λάθος στο πίσω γύρισμα στον Τσιντώτα, όμως ο Ίγκορ δεν είπε «ευχαριστώ», αφού προτίμησε να κάνει προσποιήσεις στον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να μαζέψει την μπάλα.

Η ισοφάριση, λοιπόν, ήρθε στο 87', με τον Ηλιάδη να κερδίζει τις κόντρες και να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή για να φύγει ο Πανθρακικός με έναν βαθμό από τη Λιβαδειά, ο οποίος τον κρατάει ζωντανό στη μάχη της παραμονής, τη στιγμή που ο Λεβαδειακός παραμένει χωρίς νίκη μέσα στο 2016.

Man of the match: Ο Πανθρακικός δεν παράτησε το παιχνίδι, ο Ηλιάδης ισοφάρισε και χάρισε στην ομάδα του έναν πολύτιμο βαθμό.

Αδύναμος κρίκος: Ο Λεβαδειακός προτίμησε να μην «κλειδώσει» το ματς, με δεδομένο ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω, και το πλήρωσε. Οι Βοιωτοί δεν έκαναν τίποτα, μετά το γκολ, και δέχτηκαν μοιραία την ισοφάριση.

Στο ύψος του: Ο Μάντζιος άνοιξε το σκορ για τον Λεβαδειακό με το πέναλτι που κέρδισε ο Μπεν. Ο δεύτερος ήταν από τους πιο δραστήριους των Βοιωτών μαζί με Μερεμπασβίλι και Ατζαγκούν (στο πρώτο μέρος).

Η γκάφα: Την έκανε ο Γιάχιτς στο 82', όταν γύρισε την μπάλα στον Τσιντώτα, ενώ... καραδοκούσε ο Ίγκορ. Πάντως, ο επιθετικός του Πανθρακικού δεν το εκμεταλλεύτηκε.

Το στραγάλι: Κανένα πέναλτι στον Μπεν στο 52', με τον Σιδηρόπουλο να δείχνει την άσπρη βούλα και τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, τη στιγμή που από δύο ριπλέι φαίνεται να μην υπάρχει καν επαφή με τον Τσιάρα. Στην φάση του Μερεμπασβίλι είναι λάθος από τη στιγμή που έδωσε θέατρο που δεν έβγαλε δεύτερη κίτρινη.

Το ταμείο του Gazzetta: Τι κι αν έπαιζε με δέκα παίκτες; Ο Πανθρακικός δεν παράτησε το ματς, μετά το γκολ του Λεβαδειακού και την αποβολή του Τσιάρα, βγήκε μπροστά, είδε να μην απειλείται και ήταν ουσιαστικός για να φτάσει στην ισοφάριση και να φύγει με πολύτιμο βαθμό από την Λιβαδειά. Κακή η αντίδραση του Λεβαδειακού, που... εξαφανίστηκε μετά το τέρμα του Μάντζιου και δεν έδειξε κάτι το σπουδαίο στον αγωνιστικό χώρο.

Στα αξιοσημείωτα, βέβαια, του αγώνα το ανύπαρκτο πέναλτι που έδειξε ο Σιδηρόπουλος και φυσικά η αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Με αυτόν τον πόντο, οι ακρίτες έμειναν ζωντανοί στη μάχη της παραμονής, αν και έχουν και πάλι δύσκολο έργο, τη στιγμοί που οι Βοιωτοί έμειναν χωρίς νίκη μέσα στο 2016.

Συνθέσεις ομάδων

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Τριποτσέρης, Στάθης (69' Γιάχιτς), Τσουρίκοφ, Μπεν, Μεντί, Ατζαγκούν (62' Ντομοβτσίσκι), Μάγκας (66' Μουλόπουλος), Μάντζιος, Μερεμπασβίλι, Μαχαμάτ.

Πανθρακικός (Γιάννης Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Μπαϊκαρά, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Χρήστου, Ηλιάδης (90' Γαβριηλίδης), Τσιάρας, Χασομέρης, Μουδούρογλου (58' Χαβίτο), Ίγκορ (90'+5' Νικόλτσης).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα