Το καλύτερο δώρο...

Το καλύτερο δώρο...

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Το καλύτερο δώρο...

bet365

Ο Διονύσης Δελλής αναλύει για ποιο λόγο το πρόγραμμα του Ολυμπιακού με τα δύο συνεχόμενα ντέρμπι απέναντι σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αποτελεί την καλύτερη δυνατή «προετοιμασία» για τη δεύτερη αφετηρία των «ερυθρολεύκων» στα Κύπελλα Ευρώπης.

Ιδανικό το timing. Λες και ο Μάρκο Σίλβα έφτιαξε το πρόγραμμα με τα ίδια του, τα χέρια. Καλύτερο δεν θα μπορούσε να είναι. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, από Κυριακή σε Σάββατο. Χωρίς εμβόλιμη αναμέτρηση. Χωρίς κάποιο ταξίδι. Ένα επταήμερο αληθινής ποδοσφαιρικής έντασης για τον Ολυμπιακό. Ακριβώς την κατάλληλη στιγμή. Ή αλλιώς: Η καλύτερη δυνατή «προετοιμασία», για την δεύτερη αφετηρία των Ερυθρόλευκων φέτος στα Κύπελλα Ευρώπης.

Όχι, δεν προσπαθούμε ούτε να υποτιμήσουμε οτιδήποτε, ούτε βέβαια να δημιουργήσουμε εντυπώσεις. Κάθε άλλο. Για ποδόσφαιρο μιλάμε. Και μόνον για αυτό. Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των Ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης; Τα όσα συμβαίνουν εντός των συνόρων. Τα χαμηλά εμπόδια στο πρωτάθλημα. Ο ελάχιστος ανταγωνισμός. Η μεγάλη διαφορά του μέσα με το έξω. Ε, αυτή τη φορά δεν θα είναι έτσι για τους Πειραιώτες, πριν την είσοδο τους στο Γιουρόπα Λιγκ. Το πρόγραμμα τους δίνει το δικαίωμα να είναι σαφώς πιο έτοιμοι σε σχέση με τα συνηθισμένα. Και αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτούν

Διότι μπροστά έχουν δύο ματς, «ιδιαίτερα», που αναγκάζουν τους πάντες σε απόλυτη συγκέντρωση. Με δύο από τους λίγους κλασικούς αντιπάλους της Σούπερ Λιγκ. Με υψηλό αγωνιστικό κίνητρο. Δύο ματς που μπορούν να σου δώσουν αληθινό αγωνιστικό ρυθμό, και που σε καμία περίπτωση δεν θα κρύψουν κάτω από το χαλάκι τις όποιες αδυναμίες σου. Αρκεί βεβαίως να κυλήσουν όλα ομαλά. Και φυσικά η κουβέντα να ξεκινήσει και να τελειώσει με ποδόσφαιρο.

Μεγάλη ευκαιρία είναι για τον Ολυμπιακό αυτά τα δύο παιχνίδια. Για να βρει ακόμη πιο χαρακτηριστικά, τον «βηματισμό» του πριν από τον πραγματικό στόχο του 2016. Πριν από την απόπειρα για την δημιουργία μιας δεύτερης καλής παρουσίας στην Ευρώπη. Έχει καλή ομάδα. Έχει λύσεις σε όλες τις θέσεις. Έχει την ασφάλεια ότι ήδη κατέκτησε το πρωτάθλημα. Έχει κίνητρο. Υπάρχουν μια σειρά από ενδιαφέρουσες προϋποθέσεις. Έρχεται λοιπόν τώρα να προστεθεί και αυτή του προγράμματος.

Στον πρώτο γύρο το ματς με την ΑΕΚ ήταν στις 17/10 ακριβώς μετά από διακοπή δύο εβδομάδων. Ο Ολυμπιακός το διαχειρίστηκε άψογα. Και εν πολλοίς το μετέτρεψε και σε εφαλτήρα για την αναμέτρηση που ακολούθησε τρεις μέρες μετά στο Ζάγκρεμπ (0-1 τη Ντιναμό). Προφανώς η ψυχολογία μετά από το 4-0 ανέβηκε στα ύψη. Το σημαντικότερο όμως ήταν ο ρυθμός που βρήκε η ομάδα του Μάρκο Σίλβα. Και τώρα με την ΑΕΚ το ίδιο είναι. Σάββατο στο ΟΑΚΑ, Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Και αυτή τη φορά δεν θα υπάρχουν δύο... ατζέντες, και δύο διαφορετικά ρόστερ. Θα είναι ακριβώς το ίδιο.

Πρέπει λοιπόν ο Ολυμπιακός να βρει τον τρόπο, όχι μόνο να τα νικήσει... αλλά, να τα εκμεταλλευθεί αυτά τα δύο παιχνίδια που έχει μπροστά του. Να είναι έτοιμος στις 18 Φλεβάρη. Τα μηνύματα από το Βέλγιο παρουσιάζουν την Άντερλεχτ με εικόνα... μακριά από το επιθυμητό για εκείνη. Και η ομάδα του Χάσι έχει στο δικό της καλεντάρι μόνο ένα 90άλεπτο μέχρι τους Ερυθρόλευκους (13/2 εντός με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ). Έχει πίεση μιας και μετά την χθεσινή της γκέλα (2-2 με τη Μαλίν) μένει πιθανότατα ακόμη πιο πίσω στη μάχη της κανονικής διάρκειας για τον τίτλο του πρωταθλητή. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής